Social Media
Light
Dark

Teslas nya Vision-baserade bilpark lanseras globalt

Tesla's New Vision-Based Autopark Launches Globally

Teslas visionsbaserade Autopark-teknik har gått utanför Nordamerika. Den finns tillgänglig i flera europeiska länder, inklusive Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. Det kan eventuellt erbjudas i andra regioner, men detta har ännu inte bekräftats. Den nya funktionen är kompatibel med bilar som är utrustade med HW3 eller högre. Intel- och AMD-baserade fordon stöds, med eller utan ultraljudssensorer (USS). För att använda den här funktionen måste du ha Enhanced Autopilot eller Teslas Full Self-Driving-paket.

Vision Autopark-funktioner

Den nya visionbaserade Autopark-funktionen innebär betydande vinster och förbättringar jämfört med det tidigare USS-baserade tillvägagångssättet. En av de mest anmärkningsvärda ändringarna är tillägget av nya visuella skärmar som skiljer sig åt beroende på fordonets CPU. Fordon som drivs av AMD-processorer drar nytta av avancerad 3D-rekonstruktion av omgivningen, vilket resulterar i en mer detaljerad och uppslukande bild. Intel-utrustade fordon ger däremot en mer grundläggande, uppifrån och ned 2D-vision. Trots skillnaderna i visualisering ger båda systemen bättre prestanda.

Nya Vision Autopark är märkbart snabbare och mer exakt än sin föregångare och kan köra in i mindre parkeringsplatser med endast ett litet utrymme runt fordonets maximala bredd. Den stöder backning och parallellparkering, men inte parkering rakt framifrån eller diagonalparkering. Dessa förändringar gör parkeringen mer effektiv och tillgänglig, särskilt under svåra förhållanden.

Parkassistans med hög trovärdighet

Teslas uppdatering 2024.3.25, som innehåller FSD v12.3.6, lägger till High-Fidelity Park Assist till fordon med USS. Denna funktion är endast tillgänglig i fordon som är utrustade med Ryzen-chip (MCU 3) och ger 3D-vyer av omgivningen. Fordon som drivs av Intel Atom har inte stöd för denna visualisering.

Fordon med USS kan välja mellan Standard Park Assist, som visar faktiska avstånd till objekt, och den nya HiFi Park Assist. Under Reglage > Autopilot kan kunderna välja mellan “Standard” och “Tesla Vision”

Framtida utveckling

Den globala lanseringen av Vision Autopark innebär att andra funktioner, som Smarter Summon, Park Seek och Banish Autopark, kan komma snart. Den nya Autopark-funktionen är nu endast tillgänglig i USA och Kanada för USS-utrustade fordon, men den planeras att utökas till Europa och andra regioner i framtida uppdateringar.

Ashok Elluswamy, Teslas chef för Autopilot, uppgav att HiFi Park Assist så småningom skulle vara tillgängligt för fordon med USS. Denna funktion är för närvarande tillgänglig i hela Nordamerika och majoriteten av Europa, vilket uppfyller denna förväntan.

Lämna ett svar