Social Media
Light
Dark

Tesla avslöjar faktiskt smart summon

Tesla Unveils Actually Smart Summon

Tesla har äntligen släppt en efterlängtad funktion som kallas Smart Summon (ASS). Denna funktion har varit under utveckling i flera år och lovar en ny nivå av lätthet för Tesla-ägare. Teslas senaste mjukvaruuppdatering innehåller också ett kompletterande alternativ som heter Dumb Summon.

Utvecklingen av ASS har varit lång. Det var ursprungligen planerat att släppas 2022 men har försenats flera gånger. VD Elon Musk har nämnt många lanseringsdatum, men funktionen har inte dykt upp förrän nu. Trots misslyckandena representerar utplaceringen av ASS en betydande milstolpe i Teslas autonoma körförmåga.

Vad är Smart Summon?

Summon använder kraftfull AI och Teslas visionsbaserade teknik. Denna teknik använder kameror, sensorer och avancerade algoritmer för att navigera bilen automatiskt. När du aktiverar funktionen via Tesla-appen ger bilens kameror data i realtid, vilket gör att fordonet kan kartlägga sin omgivning. Med utrullningen av den nya programuppdateringen 2024.27.20 har Tesla introducerat “Actually Smart Summon” och beskrivit funktionen i releaseanteckningarna:

Ställa in en destination

För att använda ASS startar du Tesla-appen och väljer en destination som ligger inom ett rimligt avstånd från fordonets aktuella plats. Det kan vara direkt utanför en livsmedelsbutik, på trottoaren till en restaurang eller någon annanstans där du vill att bilen ska möta dig. När en destination har valts börjar bilen sin resa och utvärderar sin omgivning för att undvika hinder som andra fordon, fotgängare och trottoarkanter.

Tekniken är avsedd att hantera komplicerade parkeringsplatser, t.ex. trånga utrymmen och hög trafikvolym. Bilen gör bedömningar i farten och ändrar sin väg för att säkerställa att den säkert kommer fram till önskad plats.

Säkerhetsåtgärder och begränsningar

ASS-funktionen innehåller många lager av säkerhet. Den är inställd på att fungera vid låga hastigheter för att minska farorna i överbelastade områden. Tesla noterar vidare att denna funktion endast ska användas på parkeringsplatser eller uppfarter med relativt stabila miljöer. Trots den höga nivån av autonomi är föraren fortfarande ansvarig för bilens säkerhet och måste ständigt övervaka dess beteende.

Dumb Summon: Ett enklare alternativ

Tillsammans med ASS har Tesla introducerat Dumb Summon. Denna funktionalitet är mycket mer grundläggande. Det gör det möjligt för konsumenter att flytta sin Tesla framåt eller bakåt via appen. Även om det inte ger samma mängd autonomi som ASS, är det ett effektivt verktyg för att göra små justeringar av din bils plats.

Att använda någon av funktionerna är enkelt. Öppna Tesla-appen, välj Summon-alternativet och följ instruktionerna på skärmen. Du kommer att få en direktsändning från bilens kameror, så att du kan övervaka dess omgivning. Du kan dirigera bilen till din plats eller en annan i närheten.

Tillgänglighet och framtida uppdateringar

Smart Summon är endast tillgängligt i Tesla-fordon utrustade med Hardware 4. Det finns ingen indikation på när eller om denna funktion kommer att vara tillgänglig för fordon utrustade med Hardware 3. Den kommer dock sannolikt att vara tillgänglig under de kommande veckorna, eftersom tidigare uppdateringar gradvis gjordes tillgängliga för tidigare hårdvaruversioner.

Smart Summon och Dumb Summon representerar viktiga framsteg inom Teslas teknik. Medan ASS ger nästan mirakulös bekvämlighet är Dumb Summon en enkel men effektiv metod för att hantera din bil på distans. Med dessa funktioner fortsätter Tesla att flytta fram gränserna för vad som är möjligt att göra med självkörande fordon.

Lämna ett svar