Social Media
Light
Dark

Tesla Tequila: En ny mezcal-glädje

Tesla Tequila: A New Mezcal Delight

Tesla har just introducerat sitt andra Tequila-erbjudande. Den här gången är det en mezcal, som kostar $ 450 på deras webbplats och kommer i en blixtbultformad behållare. Den nya Tesla Tequila anlände tre och ett halvt år efter att företaget ursprungligen släppte sin drink. Det som började som ett April Fools Day-skämt 2018 har blivit verklighet. Tesla-fans har ivrigt förväntat sig denna release, och företaget har inte besvikit.

Unik smakprofil

Tesla beskrev sin nyaste tequila som “rökig och blommig med en mjuk finish.” Denna mezcal i begränsad upplaga hedrar Oaxacas handgjorda Tahona-malda mezcal. Den alembiska destillationstekniken blandar smakerna från Espadín- och Bicuishe-agaves. Resultatet är en delikat men ändå kryddig mezcal med en rik doft av citrus och gröna äpplen. Smaken övergår till milda örtaromer med en kvardröjande rökighet. I slutet finns övertoner av tuberos, jasmin och kamomill, vilket resulterar i en balanserad och sammetslen munkänsla.

Så här säger företaget om sitt nya tequilaerbjudande:

“Rökig och blommig med en slät finish. Vår Tesla Mezcal i begränsad utgåva hyllar Oaxacas hantverksmässiga Tahona-malta mezcal med en alembisk destillationsprocess genom att intuitivt kombinera de distinkta smakerna från inhemska Espadín- och Bicuishe-agaves. Resultatet är en mezcal som är lika delikat som den är kryddig, med en djup doft av citrus och grönt äpple som övergår i mjuka örttoner med en delikat rökighet som dröjer sig kvar på tungan. Avslutas med toner av tuberos, jasmin och kamomill som mjuknar till en balanserad, sammetslen munkänsla.”

Tesla mezcal: Skiljer sig från den tidigare utgåvan

Teslas nya mezcal skiljer sig från deras tidigare añejo tequila, som släpptes för nästan fyra år sedan. Mezcal har en rökigare smak som inte är lika populär som andra former av tequila, men den är unik.

Provsmakningsnoteringar

  • Blommig: Delikat och kryddig med jordiga aromer.
  • Citrus och grönt äpple: Antydningar av lime och grönt äpple.
  • Rökig: Följt av rökiga toner.
  • Herbal Finish: Mjuk tuberos, jasmin och kamomill.
  • Munhåleupplevelse: Balanserad, stark, med lätta bittra toner i slutet.

För många Tesla-fans är det kanske inte bara smaken som är tilltalande. Den karakteristiska blixtformade flaskan gör den till ett perfekt samlarobjekt som visar deras lojalitet till Tesla och dess VD, Elon Musk.

Tillverkning och tillgänglighet

Företaget självt producerar inte Teslas nya mezcal. Istället hanterar Nosotros Tequila & Mezcal det medan Speakeasy Co. uppfyller order. Tequila kan köpas i flera stater över hela USA, inklusive Kalifornien, New York och Texas.

Teslas nya tequila har en rik och märklig smakprofil som kommer att tilltala både mezcal-kännare och Tesla-fans. Denna mezcal exemplifierar Teslas uppfinningsrika anda, oavsett om den avnjuts för sin smak eller behålls som ett samlarobjekt.

Lämna ett svar