Social Media
Light
Dark

Programuppdatering för Tesla med nya funktioner för förbättrad körning

Tesla Software Update with New Features for Enhanced Driving

Teslas mjukvaruuppdatering skapar återigen nyheter. Den här gången resulterar den pågående strävan att förbättra sina fordon genom uppgraderingar över luften i en efterlängtad funktion. När Model S och Model X uppdaterades 2021 saknade de Bluetooth-hörlurskompatibilitet, vilket gjorde att bakre passagerare kunde njuta av personligt ljud utan att störa de främre.

Den senaste uppdateringen, 2023.38.8, löser problemet genom att låta Model 3-användare ansluta upp till två par Bluetooth-hörlurar. Även om Model S och Model X ännu inte har fått denna uppdatering, är det en positiv indikation för framtida förbättringar.

Programuppdatering för Tesla: Autostyrning med enkel dragning

Single Pull Autosteer-funktionen är en annan höjdpunkt i 2023.38.8. Du kan nu enkelt aktivera Autosteer med ett enda drag på växelspaken. Beroende på fordonets inställningar underlättar den här uppdateringen aktiveringen av Autopilot eller Full Self-Driving (FSD) Beta.

Denna nya strategi äventyrar dock möjligheten att använda TACC (Traffic-Aware Cruise Control). Användare som ofta använder TACC kanske vill behålla de gamla inställningarna, som kräver ett dubbelt drag för att aktivera Autosteer och ett enda drag för att aktivera TACC. Denna förändring speglar hur Autosteer aktiveras i Model S och Model X med en enda knapptryckning på ratten. Samtidigt som användarvänligheten förbättras är det viktigt att överväga kompromissen mellan funktionaliteter när denna funktion aktiveras.

Programuppdatering från Tesla: Förenklad aktivering av autopilot

Uppdateringen gör det också enklare att aktivera Autopilot. Ett nytt alternativ i Reglage > Autopilot gör att användarna kan välja om de vill aktivera Autopilot med en tryckning eller de konventionella två tryckningarna på höger styrspak.

Att använda en enda tryckning förenklar processen men verkar inaktivera TACC-åtkomst. Denna förändring kan förvirra vissa förare eftersom kontrollerna skiljer sig från den tidigare inställningen. Denna justering är mer i linje med fordon som Model S, som aktiverar Autopilot med ett enda klick på scrollhjulet.

Förbättrad ljudupplevelse för bakre passagerare

Teslas uppdatering vänder sig till passagerarna i baksätet på nya Model 3 med en bakre skärm för att förbättra musikupplevelsen i bilen. Med den här funktionen kan de ansluta Bluetooth-hörlurar och titta på innehåll från den bakre skärmen utan att störa ljudet för de främre passagerarna.

Detta tillägg innebär en betydande uppgradering för användare som använder Theater-appen på den bakre skärmen, vilket ger oberoende ljud för bakre passagerare medan de främre passagerarna lyssnar via bilens högtalare.

I noterna som åtföljer lanseringen av denna funktion nämns följande:

Passagerarna i baksätet kan lyssna på trådlösa Bluetooth-hörlurar när de tittar på Theater-appen på den bakre pekskärmen. Resten av fordonet kan fortsätta att lyssna på annat ljud framifrån. Para ihop dina hörlurar i App Launcher > Bakre display > Inställningar > Lägg till nya hörlurar. För att lyssna, sätt på hörlurarna (upp till två), öppna en Theater-app på den bakre skärmen och tryck på play.

Version 2023.38.8 fortsätter Teslas åtagande att förbättra sina fordon genom programuppdateringar. Tillägget av Bluetooth-kapacitet för Model 3, enklare Autosteer-aktivering och en förbättrad ljudupplevelse för bakre passagerare visar Teslas engagemang för att förbättra både körning och underhållning i bilen för sina kunder. Tesla fortsätter att förnya sig och dessa justeringar förebådar spännande framtida framsteg i hela fordonsutbudet.

Lämna ett svar