Social Media
Light
Dark

Tesla öppnar sin första butik i Qatar

Tesla Opens Its First Store in Qatar

Tesla har bekräftat lanseringen av sin första butik i Qatar. Denna åtgärd är ett viktigt steg framåt i Teslas åtagande att påskynda övergången till hållbar energi. Momo Elmegrahi, Delivery Operations Supervisor, meddelade på LinkedIn och betonade vikten av den nya butiken. Butiken i Qatar kommer att visa upp Teslas banbrytande fordon, inklusive Model S, Model 3, Model X och Model Y.

Stor invigning och mediaevent

Företaget höll ett speciellt mediaevent för att fira Teslas lansering i Qatar på Msheireb Downtown Doha. Evenemanget inkluderade provkörningar av Tesla Model S, Model 3, Model X och Model Y, vilket gjorde det möjligt för deltagarna att se den banbrytande tekniken och prestandan hos Teslas bilar. År 2020 uppförde Tesla ett Megapack-system för Qatar General Electricity and Water Corporation i Nuaija, söder om Doha. Projektet kostade cirka 2,7 miljoner dollar och byggandet tog cirka ett år för 1 MW/4 MWh-projektet.

Plats och öppettider

Den nya Tesla Pop-Up-butiken ligger i köpcentret Festival City (DFC) i Doha. Den är öppen sju dagar i veckan från kl. 10.00 till 22.00, med förlängda öppettider på torsdag, fredag och lördag. Butiken ligger i Luxury-området på köpcentrets bottenvåning. Kunderna kan besöka denna anläggning för att se och provköra Tesla-bilar och lära sig mer om deras sofistikerade teknik och enkla laddningsalternativ.

Expansion av servicecenter och superchargernätverk

Tesla har för avsikt att skapa en permanent plats i Doha Festival City under de kommande månaderna. Det kommer att stödjas av ett servicecenter, vilket säkerställer att Tesla-ägare får snabb och sömlös service. Teslas servicetekniker kommer att få omfattande utbildning för att kunna leverera underhåll och support av hög kvalitet.

Tesla bygger också ut sitt Supercharger-nätverk i Qatar. Den första Supercharger-stationen i Doha Festival City kommer att öppna denna månad. Fler superchargers kommer att installeras senare i år, vilket ger omfattande täckning för snabb laddning av elfordon över hela landet.

Ett sortiment för varje livsstil

Tesla erbjuder fyra fordon i Qatar, vart och ett utformat för att tillgodose olika kundpreferenser:

Model 3 – Sedan för vardagsbruk

Model 3 är en utmärkt daglig förare med femstjärniga säkerhetsbetyg och smidig hantering. Den kostar från 168 490 QR och har en räckvidd på upp till 678 kilometer (WLTP-beräknad). Den uppdaterade Model 3 ger mer förfining och komfort samtidigt som den behåller sitt eleganta utseende.

Modell Y – SUV i mellanklassen

Med sin stora kupé och långa räckvidd är Model Y redo för allt. Den kostar 188 490 QR och har en räckvidd på upp till 565 kilometer (WLTP Est.). Performance-modellen accelererar från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder och har ett särskilt Track Mode för förbättrad körkontroll.

Model S – Premium sedan

Model S kombinerar stark prestanda med utmärkt komfort. Den kostar 318 490 QR och har en räckvidd på upp till 723 km (WLTP Est.). Model S Plaid accelererar från 0 till 100 km/h på 2,1 sekunder och har en topphastighet på 322 km/h med 1020 hästkrafter.

Model X – SUV i premiumsegmentet

Model X har plats för upp till sju personer och har falkvingedörrar för snabb åtkomst. Den kostar från 338 490 QR och har en räckvidd på upp till 625 km (WLTP-beräknad). Model X Plaid accelererar från 0 till 100 km/h på 2,6 sekunder och har en effekt på 1020 hästkrafter.

Upplevelse för kunden

Precis som andra Tesla-showrooms ger anläggningen i Doha en praktisk upplevelse. Kunderna kan inspektera och köpa fordon personligen och boka demonstrationskörningar. Tesla planerar att öppna två Supercharger-platser i Doha i år. Butikens öppning kommer efter Teslas första fordon.

Teslas ankomst till Qatar är ett stort steg mot förnybar energi. Med en mångsidig produktlinje och utvecklande infrastruktur är Tesla positionerat för att omvandla regionens elfordonsmarknad. Besök den nya Tesla-butiken i Doha Festival City för att se framtidens bilkörning.

Lämna ett svar