Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y vinner mark i Storbritannien med Long Range RWD

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Tesla Model Y orsakar uppståndelse i den brittiska bilindustrin. Tesla väcker uppståndelse i den brittiska bilindustrin med sin Model Y. Den elektriska SUV:en klättrade till positionen som fjärde mest sålda fordon i landet. Detta innebär en betydande förändring för fordon med förbränningsmotor (ICE). Tesla Model Y rankades nionde totalt i bilförsäljningen under de första nio månaderna 2024. Teslas position kan komma att bli ännu starkare i och med introduktionen av Model Y Long Range Rear-Wheel Drive (RWD) nyligen.

Växande efterfrågan på elfordon

Användningen av elfordon (EV) ökar stadigt på den brittiska marknaden. Enbart i september registrerades 275.239 nya bilar, en ökning med 1% jämfört med föregående år. Bilar som drivs av bensin och diesel säljer dock mindre. Försäljningen av dieselbilar minskade med 7,1%, medan försäljningen av bensinbilar minskade med 9,3%.

Antalet batteridrivna elbilar, eller BEV, ökar dock. Försäljningen steg med 24,4% och uppgick till 56.387 sålda enheter i september. Försäljningen av elhybridbilar (HEV) ökade något med 2,6%, men laddhybridbilar (PHEV) ökade med 32,1%. Det ökade intresset för grönare energival understryks av denna förändring i kundernas preferenser. Detta skifte leds av EVs som Tesla Model Y.

Tesla Model Y dominerar segmentet för elbilar

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Det råder ingen tvekan om att Tesla Model Y är ett av de bästa elfordonen som finns tillgängliga. Model Y är nu det fjärde bästsäljande fordonet totalt sett, sålt 5 799 enheter i Storbritannien från och med september 2024. Model Y, det enda elfordonet i topp 10, sålde 5 799 enheter och matchade därmed Hyundai Tucsons totala försäljning. Denna framgång visar hur attraktiv Teslas SUV är för brittiska konsumenter, särskilt för dem som vill byta från förbränningsmotorer.

Teslas Model Y erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella bilar. Dess långa räckvidd, omfattande standardfunktioner och tillgång till det stora Tesla Supercharger-nätverket gör den till ett övertygande val för konsumenterna. Detta är avgörande eftersom fler köpare väljer elfordon i syfte att minska sitt koldioxidavtryck.

Bensindrivna bilar leder fortfarande marknaden

I Storbritannien fortsätter bensindrivna fordon som Kia Sportage att styra vägen trots det växande intresset för elfordon. Med 7.482 registreringar i september intog Sportage förstaplatsen. På andra plats kom Ford Puma, ett bensindrivet fordon som såldes i 6.681 exemplar. En annan populär modell, Nissan Juke, kom på tredje plats med 6.025 sålda exemplar. På grund av deras kostnad, bränsletillgänglighet och längre garantierbjudanden – som Kias sjuåriga garanti – föredrar många britter fortfarande bensindrivna bilar.

Teslas nya modell Y Long Range RWD erbjuder en imponerande affär

I oktober 2024 presenterade Tesla Model Y Long Range RWD för att ta en större andel av den brittiska marknaden. I Storbritannien är den här nya modellen för närvarande den mest effektiva Model Y. Det är basutrustningen, prissatt till £ 46,990 XNUMX före extrafunktioner, och har den längsta räckvidden för alla Model Y-versioner som finns tillgängliga i Storbritannien, med 373 miles per laddning. Dessutom är den maximala laddningseffekten för Model Y 250 kW, jämfört med 150 kW för den jämförbara Scenic. Du bör kunna lägga till 150 mil räckvidd till din Tesla på 15 minuter genom att ansluta den till en superladdare.

Med en maximal hastighet på 135 mph och en accelerationstid på 5,7 sekunder från 0 till 60 mph erbjuder Model Y Long Range RWD en blandning av prestanda och effektivitet. Enligt Tesla kan den här modellen spara förare 6 400 £ i bensin under fyra år, vilket gör det till ett önskvärt val för budgetmedvetna konsumenter. Dessutom, förutsatt att 10 000 miles körs årligen, kan Octopus Energy-användare se årliga utgifter så låga som £ 175.

Konkurrensen värms upp när Model Y pressar sig mot toppen

Med 23 495 sålda bilar rankades Tesla Model Y på nionde plats i Storbritannien under de första nio månaderna 2024, men den möter fortfarande hård konkurrens från bensinfordon. Med 15 449 fler sålda exemplar än Model Y har Ford Puma, det mest sålda fordonet i Storbritannien, en betydande fördel. Men det finns fortfarande mer till året, och introduktionen av Model Y Long Range RWD kan hjälpa Tesla att flytta upp rankningarna ännu längre.

Även om det kan vara ambitiöst att hamna bland de tre bästa för året, visar Model Y:s pågående framgång att elbilar inte längre är nischade varor. Nuförtiden konkurrerar de med vanliga bilar och kan överträffa dem på många områden, inklusive långsiktiga kostnadsbesparingar och körsträcka.

Lämna ett svar