Social Media
Light
Dark

Teslas senaste programuppdatering: Ett bakslag för campare

A Setback for Campers A Setback for Campers

Tesla har i sin senaste programuppdatering infört en funktion som påverkar campare. Många människor, särskilt de som är beroende av Teslas funktioner när de njuter av naturen, är förvirrade och arga över detta skifte. Detta är en förklaring av vad som hände. Programuppdateringen Tesla 2024.32 är nu tillgänglig. En uppenbar ändring är att det inte går att använda 12- och 16-voltsuttagen utan att någon befinner sig i bilen.

Förklaring av uppdateringen

Tidigare kunde campare lita på att deras Tesla skulle fortsätta ladda sina prylar efter att de lämnat. Den senaste uppdateringen begränsar bekvämligheten. Uttagen är nu otillgängliga om inte bilen är upptagen eller Camp Mode är aktiverat. Denna justering är obekväm för campare som är beroende av den. Tidigare var det enkelt att driva campingapparater som kylskåp eftersom dessa uttag förblev aktiva även när bilen var tom. Att slå på Camp Mode är det enda sättet att bibehålla uttagens aktivitet.

För Tesla-ägare som tycker om att åka på camping har uppdateringen inneburit problem. När man åker på campingtur lämnar man ofta bilen i flera timmar åt gången. Om passagerare inte är närvarande riskerar campare nu att mat förstörs eller att deras viktiga prylar inte slås på.

Sentry Mode ger inte längre ström till uttagen

Sentry Mode används ofta av Tesla-ägare för att hålla ett öga på sina bilar när de campar. Den här funktionen håller koll på lokala vilda djur och hjälper till att förhindra stöld. Men den senaste versionen tar också bort en av de största fördelarna för campare: den inaktiverar uttagen i Sentry Mode.

Även om det är viktigt att spara på batteritiden finns det ett pris för denna justering. Det finns för närvarande färre sätt för campare att upprätthålla elen i sina apparater utan att stanna i sina bilar. Teslas metod var effektiv tidigare, så det verkar som om modifieringen kommer att orsaka fler problem än den skulle lösa.

Förvirringen bakom förändringen

Det finns oro över valet att stänga av uttag i bilar medan ingen är inne. Ägarna tycker att denna modifiering var onödig. Tesla kan ha vidtagit denna åtgärd för att minska onödig strömförbrukning och förlänga batteriets livslängd. Men det verkar inte finnas några fördelar med detta val för dem som campar i sina bilar.

Begäran om en lösning

Människor som campar uppmanar Tesla att ångra den här uppdateringen. De tror att i faktiska campingsituationer försämrar modifieringen deras EVs funktionalitet. Ett avgörande krav är att kunna lämna bilen i några timmar utan att oroa sig för att de viktigaste enheterna tappar ström.

Ägarna pressar Tesla att omvärdera uppgraderingen eller åtminstone erbjuda ett substitut. För att bibehålla den frihet som campare åtnjöt före skiftet kan detta inkludera en mekanism som håller uttagen aktiva även när ingen är i bilen.

Den senaste uppdateringen från Tesla har gjort det mindre bekvämt att campa. Valet att stänga av 12-volts- och 16-voltsuttagen medan bilen är tom har gjort det svårare för användare att använda sina elbilar utanför. Tiden kommer att visa om Tesla lyssnar på sitt samhälle och hittar en lösning när ägarna kräver en vändning.

Lämna ett svar