Social Media
Light
Dark

Tesla utfärdar återkallelser för Cybertruck

Tesla Issues Recalls for Cybertruck

Tesla har nyligen mött två betydande återkallelser för sin efterlängtade Cybertruck. Dessa återkallelser, som påverkar över 11 000 fordon, tar upp kritiska problem relaterade till bagageutrymmet och vindrutetorkaren. Det första problemet handlar om en kosmetisk klädsel som kan lossna under körning, vilket innebär potentiella säkerhetsrisker. Det andra problemet gäller vindrutetorkarens motorstyrenhet, som kan gå sönder på grund av elektrisk överbelastning. Båda återkallelserna visar Teslas engagemang för att ta itu med tillverkningsfel och säkerställa kundernas säkerhet utan kostnad för ägarna.

Tesla Cybertruck: Problem med trimning av bagageutrymmet

Det första problemet gäller bagageutrymmets trim, särskilt segelapplikationen, ett kosmetiskt föremål på bagageutrymmets utsida. Denna klädsel kan lossna under körning om den inte har placerats korrekt. Detta fel påverkar 11 383 Cybertrucks tillverkade efter den 26 maj 2024. Segelapplikationen är ansluten med lim. I vissa fall uppfyllde dock limmet eller applikationen inte de godtagbara kriterierna, vilket ledde till att trimmen lossnade eller föll av.

Tesla kommer utan kostnad för kunden att byta ut eller omarbeta segelapplikationen så att monteringen uppfyller specifikationerna och säkerställer tillräcklig vidhäftning mellan applikationen och fordonets däckskena.

Det har förekommit ett fåtal rapporter om detta problem, vilket Tesla har bekräftat i sitt meddelande till National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Cybertruck är utrustad med en kosmetisk applikation längs utsidan av bagageutrymmet, känd som segelapplikationen, som är fäst på fordonet med lim. På berörda fordon kan det hända att segelapplikationen eller limningen inte har installerats enligt specifikationerna, vilket kan leda till att segelapplikationen lossnar eller separeras från fordonet.

För att åtgärda detta kommer Tesla att byta ut eller omarbeta segelapplikationen kostnadsfritt och se till att delen uppfyller specifikationerna och fäster ordentligt.

Fel på vindrutetorkaren

Den andra återkallelsen är vindrutetorkaren, som påverkar 11 688 Cybertrucks. Problemet är med vindrutetorkarens motorstyrenhet, som kan sluta fungera på grund av elektrisk överbelastning som påverkar grinddrivarkomponenten. Även om endast 2% av fordonen tros vara drabbade upptäcktes den felaktiga torkarmotorn under en serviceinspektion i februari. Valeo Sistemas Electricos i Mexiko tillverkade denna produkt.

På berörda fordon kan den främre vindrutetorkarmotorns styrenhet sluta fungera på grund av elektrisk överbelastning av grinddrivarkomponenten.

Den 12 juni hade Tesla beslutat att återkalla de påverkade fordonen. De kommer att reparera problemet utan kostnad för kunden och samarbeta med leverantören för att säkerställa att framtida motorer uppfyller kvalitetsspecifikationerna.

Båda återkallelserna belyser Teslas engagemang för säkerhet. Organisationen vidtar åtgärder för att ta itu med problemen och förhindra framtida händelser. Kunderna kommer inte att debiteras för reparationer.

Lämna ett svar