Social Media
Light
Dark

Tesla: Energiboost för modell Y RWD och relansering av modell 3 Long Range RWD

Tesla Launches 'Energy Boost' for Model Y RWD and Relaunches Model 3 Long Range RWD

Tesla fortsätter att förnya sig med spännande förbättringar av sina elfordon. Den nya programvaruuppgraderingen Energy Boost ökar räckvidden för Model Y RWD-ägare i USA med upp till 80 kilometer (50 miles). Under tiden har Tesla återintroducerat Model 3 Long Range Rear-Wheel-Drive, som ger längre räckvidd och förbättrad prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Låt oss titta på dessa förbättringar och vad de betyder för Tesla-förare.

Vad är Energy Boost?

Energy Boost är en programvaruuppgradering som förlänger räckvidden för Model Y med bakhjulsdrift (RWD). Det ger upp till 80 kilometer extra räckvidd, vilket gör långa resor bekvämare och minimerar antalet laddningsstopp.

Energy Boost-uppgraderingen kostar 1.000 USD. För detta pris kan ägarna öka sin räckvidd med 48 kilometer. En högre nivå finns tillgänglig för 1.600 USD, vilket ger 50 mils längre räckvidd. De alternativ som är tillgängliga för en ägare bestäms av vilken typ av batteri som är installerat i deras fordon.

Musks tillkännagivande

Elon Musk har meddelat lanseringen av Energy Boost-uppgraderingen på X (tidigare känt som Twitter). Noterbart är att den faktiska kostnaden för uppgraderingen är lägre än Musks första uppskattning tidigare i år. Han sa att det kan kosta upp till 2 000 US-dollar vid den tiden, så det nuvarande priset är en välkommen överraskning för många ägare.

Hur man får uppgraderingen

Ägare av Model Y RWD kan enkelt köpa Energy Boost-uppgraderingen med Tesla-appen. När du har köpt uppgraderingen installeras den genom en OTA-programuppdatering (over-the-air). Denna smidiga uppdateringsprocess gör att Model Y RWD:s räckvidd närmar sig räckvidden för den nya instegsmodellen Model Y Long Range RWD, som har en räckvidd på 515 kilometer på en full laddning.

Energy Boost-uppgraderingen är endast tillgänglig för Model Y RWD-ägare i USA. Kanadensiska ägare av Model Y RWD kan tyvärr inte få denna uppgradering. Model Y RWD-versionen som marknadsförs i Kanada har ett annat batteri (LFP) som inte är kompatibelt med Energy Boost-programvaran.

Tesla Model 3 Long Range RWD nylansering

Förutom Energy Boost för Model Y har Tesla återinfört Model 3 Long Range Rear-Wheel-Drive. Denna återintroduktion lägger till ett ekonomiskt, högpresterande alternativ till Teslas framgångsrika elektriska sedanportfölj.

Den nya Model 3 Long Range RWD kan köra upp till 363 miles (EPA-beräknad) på en enda laddning. Denna stora räckvidd gör den till ett lönsamt alternativ för långdistanskörning. Model 3 Long Range RWD säljs för 29 990 USD, inklusive den federala skattekrediten och förväntade bensinbesparingar.

Kör upp till 363 miles (EPA est.) på en enda laddning och njut längre av prestandan och köregenskaperna hos vår bakhjulsdrivna drivlina. Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive är här, från $ 29,990* efter federal skattekredit och beräknade bensinbesparingar.

Tesla: Uppgraderingar av prestanda

Den senaste versionen av Model 3 Long Range RWD ökar räckvidden med cirka 100 miles jämfört med tidigare modeller samtidigt som accelerationstiden 0-60 mph förbättras med nästan en hel sekund. Denna innovation skapar en mer dynamisk körupplevelse genom att kombinera effektivitet och prestanda.

Model 3 Long Range RWD kvalificerar sig för den maximala federala skattekrediten på 7 500 USD. Denna kvalifikation innebär att fordonet använder Panasonic-celler, vilket bidrar till dess längre räckvidd och prestanda.

Teslas senaste erbjudanden, inklusive Energy Boost för Model Y RWD och återintroduktionen av Model 3 Long Range RWD, förbättrar dramatiskt värdet och prestandan för sina elfordon. Dessa förbättringar ger konsumenterna fler alternativ för ökad räckvidd och bättre köregenskaper, vilket befäster Teslas position som marknadsledare inom elfordon.

Lämna ett svar