Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck ansluter sig till Dubaipolisens lyxiga patrullflotta

Tesla Cybertruck Joins Dubai Police's Luxury Patrol Fleet

Tesla Cybertruck är det senaste tillskottet till Dubai Police lyxiga patrullflotta. Dubais polisinsignier syns tydligt på Cybertrucks motorhuv, som är klädd i polisens gröna och vita färger. Detta unika elfordon kommer att ingå i turistpolisens patrullflotta och bidra till stadens högteknologiska brottsbekämpande närvaro.

Nyheten spreds via sociala medier, där Dubai Police laddade upp fotografier av Cybertruck på X. Inlägget uppmärksammades av Tesla Cybertruck-kontot och VD Elon Musk. Musk svarade med ett enkelt “Coolt” och en solglasögon-emoji, och Cybertruck-kontot sa: “Väldigt coolt att se – tack för förtroendet.”

Tesla Cybertruck: Internationella ambitioner

För närvarande är Cybertruck endast tillgänglig i USA. Teslas VD Elon Musk har dock antytt potentiell internationell tillgänglighet. Han föreslog att Tesla kan få certifiering för att sälja Cybertruck på ytterligare marknader redan nästa år. Det kommer från en stor flottbeställning från Arabia Taxi Dubai, som avser att lägga till över 260 Tesla Model 3-fordon till sin taxiflotta.

Växande trend med elbilar inom brottsbekämpning

Tillägget av Cybertruck till Dubai Police’s flotta är en större trend. Polismyndigheter över hela världen inför snabbt elfordon på grund av deras kostnadsfördelar och miljöfördelar. Tidigare i år visade Unplugged Performance upp en Cybertruck som var avsedd för polisbruk. Tesla uppskattar att deras elbilar kan spara polismyndigheter mer än 4 000 dollar på utrustningskostnader. I Bargersville, Indiana, har Teslas polisfordon sparat skattebetalarna cirka 80 000 dollar per år bara på bensinutgifter.

Tesla Cybertruck: Offentlig visning i Dubai Mall

För att fira det nya patrullfordonet bjuder Dubais polis in invånare och turister att se Cybertrucken på nära håll. Utställningen kommer att vara framför Dubai Ice Rink i Dubai Mall från den 18 juni till den 21 juni, från kl. 10.00 till 22.00. Besökare kan ta selfies med det distinkta fordonet, som har det unika registreringsnumret 5. Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprinsen av Dubai, beundrade det futuristiska fordonet.

Förbättrad turistupplevelse

Brigadier Khalfan Obaid Al Jallaf, chef för turistpolisavdelningen, underströk lyxpatrullernas betydelse för att stödja turisterna. Han förklarade att dessa patruller hjälper turister och besökare vid evenemang och samhällsprojekt genom att tillhandahålla kritisk information och säkerställa en smidig upplevelse. Generalmajor Khalil Ibrahim Al Mansouri konstaterade vidare att superbilarna ökar säkerhetsnärvaron vid viktiga turistmål som Burj Khalifa och Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard.


Dubaipolisens samling av superbilar

Cybertruck ansluter sig till en enastående samling av lyxiga patrullfordon, som inkluderar Bugatti Veyron, Bentley Continental GT, Aston Martin One-77, Mercedes-AMG GT63 S, McLaren MP4-12C, Lamborghini Urus Performante och andra. Dessa högpresterande bilar visar Dubai Police’s engagemang för att blanda elegans med den senaste tekniken.

Dubai Police General Command har lagt till Tesla Cybertruck, den moderna elbilen med en futuristisk design, till sin lyxiga patrullflotta för turistpolisen.
– Dubai Policeشرطة دبي (@DubaiPoliceHQ) 16 juni 2024

Tesla Cybertruck är utformad för både hållbarhet och prestanda. Den är utrustad med Tesla Armor Glass, som är känt för sin hållbarhet och stöttålighet, och en kaross i kallvalsat stål som ger skottsäkert skydd. Cybertruck har en räckvidd på 250-500 miles och kan accelerera från noll till 60 mph på 2,9-6,5 sekunder, vilket gör det till ett lämpligt fordon för polisbruk.

Dubai Police’s tillägg av Tesla Cybertruck till sin lyxiga patrullflotta visar deras engagemang för innovation och banbrytande brottsbekämpning. Att lägga till Cybertruck till Dubais exklusiva fordonslista stärker stadens image som en ledare inom teknik och lyx.

Lämna ett svar