Social Media
Light
Dark

Tesla automatiska vindrutetorkare: en uppdatering på vägen

Tesla Automatic Wipers an Update on the way

Tesla-ägare har länge väntat på förbättringar av den automatiska torkarfunktionen, som har varit en orsak till frustration på grund av dess dåliga prestanda. Den senaste tidens utveckling tyder dock på att förbättringar kan vara på väg.

Bakgrund

I början av 2018 lade Tesla till automatiska vindrutetorkare till sina Autopilot 2-hårdvarufordon. Denna funktion saknade dock den förfining som människor ville ha. Trots ansträngningar för att förbättra den fortsätter kritik och observationer om Teslas automatiska vindrutetorkare på sociala medier som Twitter.

Elon Musk, Teslas VD, svarade på det stora missnöjet med de automatiska vindrutetorkarna och bad om ursäkt för deras dåliga prestanda.

– Elon Musk (@elonmusk) 29 maj 2023

Tesla-ägare har föreslagit en rad förbättringar av de automatiska vindrutetorkarna. Bland dessa förslag finns möjligheten att stänga av funktionen medan Autopilot eller Full Self-Driving (FSD) är aktiverad. Dessutom har personer på plattformar som r/TeslaModel3 subreddit rekommenderat att använda det vänstra kontrollhjulet på ratten för att styra torkarna direkt.

Teslas funktion för automatiska vindrutetorkare

Teslas automatiska torkarfunktion försöker eliminera behovet av manuell styrning genom att använda sensorer för att bestämma den optimala hastigheten för att torka bort regn från vindrutan. Trots detta syfte har många ägare funnit att funktionen är mindre effektiv än förväntat. Enligt Senior AI Engineer Yun-Ta Tsai förbereder Tesla en uppgradering för att förbättra effektiviteten hos sina automatiska vindrutetorkare. Denna uppdatering är ett svar på kontinuerliga klagomål från Tesla-förare.

Ihållande problem med Teslas vindrutetorkare

Trots tidigare garantier från VD Elon Musk om att de automatiska torkarna kommer att åtgärdas har tidigare försök inte lyckats uppfylla förväntningarna. Det har väckt oro för om nästa uppdatering skulle lösa kärnproblemen. Frustrationen över de automatiska torkarna är uppenbar bland Teslas kunder, och vissa kallar funktionen “dum och irriterande” Exempel på att torkarna fungerar i onödan, även under soliga förhållanden, har ytterligare förvärrat ilskan.

En annan Tesla-ägare rapporterade problemet på X i helgen, och en Tesla AI-ingenjör, Yun-Ta Tsai, kommenterade att Tesla planerar att tillhandahålla förändringar “snart”:

– Yun-Ta Tsai (@YunTaTsai1) 19 februari 2024

Utmaningen

Medan Tesla har gjort enorma framsteg när det gäller att utveckla sofistikerade funktioner som Full Self-Driving, är automatiska vindrutetorkare ett återkommande problem. Trots ansträngningar för att förbättra funktionen är den fortfarande kontroversiell bland förarna.

Trots pågående utmaningar verkar Tesla fast beslutna att åtgärda bristerna i sin automatiska torkarfunktion. Med löften om en kommande uppgradering kan ägarna hoppas att deras frustration snart kommer att lindras. Eftersom företaget fortsätter att tänja på gränserna med teknik som Full Self-Driving, understryker hanteringen av problem som automatiska torkare betydelsen av att finjustera viktiga funktioner för en smidig körupplevelse.

Lämna ett svar