Social Media
Light
Dark

Tesla och Intersect Power: Ett omfattande partnerskap för batterilagring

Tesla and Intersect Power: A Massive Battery Storage Partnership

Tesla har tecknat ett banbrytande kontrakt med Intersect Power för ett stort projekt inom batterilagringssystem (BESS). Detta samarbete kommer att använda 15,3 GWh av Teslas Megapack-teknik, vilket utgör en betydande milstolpe i energilagringsindustrin. Tesla fortsätter att sätta rekord för energilagring och samarbetet med Intersect Power visar båda företagens engagemang för att utöka gröna energilösningar.

Rekordbrytande utplacering

För att illustrera skalan driftsatte Tesla 9,4 GWh energilagring under Q2, vilket är mest under ett enda kvartal. Det motsvarade en ökning med 132% jämfört med det tidigare rekordet. Tesla och Intersect Power, ett företag inom ren energi i USA, har kommit överens om parametrarna för BESS-projektet. De har också fastställt mål för framtida utbyggnad.

Tesla kommer att installera nästan 10 GWh energilagring på platsen i slutet av 2027. År 2030 kommer hela 15,3 GWh att levereras, till ett värde av över 3 miljarder dollar. Tesla planerar att installera Megapacks vid Intersect Power-projekt under 2025 och 2026. Dessa kommer att byggas vid Teslas fabrik i Lathrop.

Sheldon Kimber, VD för Intersect Power, sa:

Ingen på marknaden kan matcha Teslas djupa erfarenhet inom lagringsteknik. Detta partnerskap är grunden för en av de största och snabbast växande lagringsportföljerna i landet här på Intersect Power. Denna lagringsfranchise är det perfekta komplementet till vår mångmiljarddollarsexpansion av förnybar produktion som förväntas mer än tredubbla storleken på vårt företag under de kommande tre åren.

Tidigare samarbeten

Detta är inte Teslas första samarbete med Intersect Power. Tesla har tidigare levererat Megapacks för 2,4 GWh av Intersect Powers sol- och lagringsanläggningar. Dessa inkluderar 1 GWh vid Oberon-anläggningen, 448 MWh vid Athos III-anläggningen i Kalifornien och 1 GWh vardera vid Radian- och Lumina-anläggningarna i Texas. Projekten kommer att vara i full drift i slutet av 2024.

Teslas perspektiv

Tesla Energys Senior Director, Mike Snyder, berömde alliansen. Han betonade Intersect Powers utvecklingskapacitet och Teslas integrerade teknik. Denna kombination möjliggör snabb och storskalig driftsättning.

Intersect fortsätter att vara en exceptionell partner, och deras utvecklingsexpertis i kombination med plug-and-play-karaktären hos Teslas vertikalt integrerade teknik möjliggör den hastighet och skala som behövs för att förbättra nätets motståndskraft och stödja större integration av förnybara energikällor.

Tesla Energy förväntas ha en större finansiell påverkan i framtiden. Det senaste kvartalet såg den största utrullningen i sin historia. Teslas energilagringsprodukt växer snabbt, med 9,4 GWh utplacerade under förra kvartalet.

Det nya kontraktet

Intersect Power tillkännagav ett nytt avtal med Tesla om 15,3 GWh Megapacks under de kommande fem åren. Majoriteten av denna kapacitet kommer att tas i bruk inom de närmaste två åren. Intersect Power äger nu 2,2 GW solceller i drift och 2,4 GWh lagringsutrymme. Den nya affären innebär ett stort lyft.

Intersect Power uppgav i ett pressmeddelande:

Tesla och Intersect Power tillkännagav idag ett avtal om 15,3 GWh Megapacks, Teslas batterilagringssystem, för Intersect Powers projektportfölj för solcellslagring fram till 2030. Detta avtal, i kombination med tidigare åtaganden, gör Intersect Power till en av de största köparna och operatörerna av Megapacks globalt, med nästan 10 GWh storskalig energilagring som förväntas vara installerad i slutet av 2027.

Projektets platser

De 15,3 GWh Megapacks kommer att användas för olika projekt inom Intersect Power. Mer än hälften av beställningarna kommer att gå till BESS-projekt i Kalifornien och Texas. De första Megapack-enheterna kommer att levereras 2025 och driften inleds 2027. De finansiella villkoren avslöjades inte, men affären beräknas vara värd cirka 3,7 miljarder dollar. Kontraktet kommer att innebära en genomsnittlig driftsättning på 2,55 GWh varje kvartal under de kommande sex åren.

Detta samarbete representerar en viktig milstolpe för både Tesla och Intersect Power. Det understryker Teslas växande betydelse inom energilagringsbranschen och Intersect Powers engagemang för förnybar energi. Samarbetet banar väg för betydande framsteg inom energilagring och integration av förnybar energi.

Lämna ett svar