Social Media
Light
Dark

Starlink passerar 4 miljoner användare och blir partner med Air France

Starlink Surpasses 4 Million Users and Partners with Air France

Starlink från SpaceX har passerat 4 miljoner användare i över 100 länder, vilket är en viktig milstolpe. Denna prestation visar hur snabbt Starlink har vuxit till att bli en stor leverantör av höghastighetsinternet, särskilt på landsbygden och i områden med dålig täckning. Air France har inlett ett samarbete med Starlink för att förnya sina Wi-Fi-tjänster ombord. Med början 2025 kommer Starlinks satelliter i låg omloppsbana runt jorden att göra det möjligt för Air France att erbjuda passagerarna gratis, blixtsnabbt Wi-Fi, vilket ger en oöverträffad uppkoppling under flygningen.

Starlinks oöverträffade tillväxt

Starlinks snabba tillväxt har varit en viktig höjdpunkt i satellitinternetbranschen. På kort tid har tjänsten uppnått fantastiska milstolpar. SpaceX lanserade Starlink 2019 för att ge underprivilegierade och isolerade samhällen tillgång till höghastighetsinternet. Med mer än 100 länder och mer än 4 miljoner kunder har tjänsten blivit en global kraftkälla idag.

Expanderar den globala räckvidden

Starlinks abonnentbas har vuxit från landsbygden i USA till länder i Europa, Asien, Sydamerika och till och med delar av Afrika. Tjänstens attraktionskraft ligger i dess kapacitet att tillhandahålla höghastighetsinternet med låg latens i områden som saknar traditionell infrastruktur. Med tusentals LEO-satelliter (Low Earth Orbit) i drift idag har Starlinks ständigt expanderande nätverk gjort det möjligt för företaget att verka globalt. SpaceX har framgångsrikt skjutit upp över 5.000 satelliter fram till slutet av 2023 och därmed etablerat den största satellitkonstellationen i världen.

Starlinks överkomliga pris är en viktig drivkraft för dess expansion. Med minimal latens och höga datahastigheter är Starlink ett mer prisvärt alternativ än andra internetpaket via satellit. Företaget har också skapat användarterminaler som är små och enkla för kunderna att montera på egen hand, vilket öppnar upp för en mängd olika användare utan att kräva expertinstallation.

Möter den växande efterfrågan på uppkoppling

Starlink har tagit en betydande del av marknaden i takt med att efterfrågan på tillförlitligt och snabbt internet ökar över hela världen. Covid-19-pandemin visade hur viktigt det är med uppkoppling, särskilt för onlineutbildning, distansjobb och telemedicinska tjänster. Starlink-nätverket är viktigt för att överbrygga den digitala klyftan eftersom det tillhandahåller högkvalitativt internet till avlägsna och isolerade områden.

Bastrop-fabriken och kretskortsproduktionen

Starlinks fabrik för användarterminaler, som ligger i Bastrop, Texas, är en av de viktigaste anläggningarna som bidrar till företagets framgång. Fabriken, som upptar cirka en miljon kvadratmeter, tillverkar den hårdvara som krävs av Starlinks kunder. SpaceX avser att tillverka kretskort i Bastrop som en del av den pågående expansionen av anläggningen. För att dominera den amerikanska marknaden när det gäller effektivitet, uppgav Gwynne Shotwell att SpaceX planerar att konkurrera med Taiwan och andra sydostasiatiska länder inom mönsterkortstillverkningen.

Genom att göra Bastrop till landets största anläggning för tillverkning av mönsterkort kommer SpaceX att etableras som en stor aktör inom tekniktillverkningsindustrin.

Under de senaste åren har Starlink nått flera viktiga milstolpar. SpaceX President och COO Gwynne Shotwell lyfte nyligen fram företagets framsteg under en utfrågning i Texas representanthus.

Starlink ansluter mer än 4 miljoner människor med höghastighetsinternet i 100 länder, territorier och många andra marknader.

Tack till alla våra kunder runt om i världen!

Starlink Cellular redo för lansering

Starlink och T-Mobile förbereder sig för att introducera Starlink Cellular och dess internetnätverk. Denna nya tjänst kommer att möjliggöra satellitbaserad mobiltäckning och ansluta platser utan konventionella mobiltorn. Det finns planer på att placera 300 mobilsatelliter i omloppsbana, upp från nuvarande 192. Enligt T-Mobile CEO Mike Sievert förväntas Starlink Cellulars beta-lansering i slutet av 2024 eller början av 2025.

Starlinks teknik för låg omloppsbana runt jorden

Kärnan i denna förändring är den innovativa tekniken från Starlink. Starlink använder en konstellation av satelliter som kretsar på endast 550 kilometers höjd över jorden, till skillnad från vanligt satellitinternet som är beroende av en enda geostationär satellit 35 786 km över jorden. Jämfört med de mer än 600 millisekunder i latens som vanliga satellitinternettjänster har, minskar denna låga omloppsbana latensen avsevärt, vilket möjliggör snabba och konsekventa internetanslutningar med en latens på så lite som 25 millisekunder.

Aktiviteter med hög bandbredd som streaming, onlinespel och videosamtal är beroende av denna anslutning med låg latens, även på de mest avlägsna platserna.

Air Frances partnerskap med Starlink förändrar spelreglerna

Air France tar ett viktigt steg för att förbättra sin Wi-Fi-upplevelse ombord genom att samarbeta med Starlink. Med införandet av ultrahöghastighets-Wi-Fi ombord på alla Air France-flygplan från och med 2025 kommer resenärerna att njuta av “markliknande” uppkoppling. Alla passagerare, oavsett reseklass, kommer att kunna ansluta flera enheter, inklusive datorer, surfplattor och smartphones, utan kostnad tack vare denna nya tjänst.

Kunder som omfattas av Air Frances bonusprogram Flying Blue kan använda tjänsten genom att logga in. På webbplatsen kan de som inte har ett konto snabbt skapa ett. Under sina resor kan kunderna spela videospel, titta på direktsända nyheter, njuta av filmer och serier och hålla kontakten med familjen tack vare denna sömlösa uppkoppling.

Utrullning och övergångsperiod

Till sommaren 2025 avser Air France att installera Starlink på alla flygplan i sin flotta, inklusive mindre jetplan. Flygplan utan Starlink kommer att fortsätta att tillhandahålla en grundläggande anslutningstjänst under övergången. Medlemmar i Flying Blue kommer att få ett gratis “Message Pass” för snabbmeddelanden, medan andra resenärer kan välja att betala för ett uppgraderat abonnemang för att få tillgång till fler internettjänster.

Genom att göra detta positionerar sig Air France som en pionjär inom uppkoppling under flygning och ger kunderna en förbättrad upplevelse utan extra kostnad.

United Airlines och andra flygbolagspartnerskap

Det är inte bara Air France som drar nytta av Starlinks tekniska framsteg. Starlink har arbetat med ett antal andra flygbolag för att tillhandahålla höghastighets-Wi-Fi på deras flygningar, inklusive United Airlines, Hawaiian Airlines och Qatar Airways. United Airlines har för avsikt att installera Starlink på mer än 1 000 flygplan, vilket gör det till ett av de största avtalen i sitt slag inom sektorn.

Det ökande behovet av pålitlig och snabb internetuppkoppling under flygning återspeglas i dessa samarbeten, som ger kunderna en bättre upplevelse under flygningen.

Som ett resultat av Starlinks framsteg i luften och på land förändras landskapet för global internetåtkomst snabbt. Oavsett om man reser över kontinenter på 35 000 fots höjd eller i isolerade landsbygdsområden kan användare nu hålla sig uppkopplade på sätt som inte var tänkbara tidigare. Starlink leder arbetet med att revolutionera Wi-Fi ombord på flygplan med Air France och har nått 4 miljoner kunder globalt. Företaget förändrar sättet människor kopplar upp sig på.

Lämna ett svar