Social Media
Light
Dark

Starlink Mini lanseras i Frankrike

Starlink Mini Launch in France

Starlink har förändrat den globala tillgången till internet. Människor som bor på avlägsna platser kan nu få tillgång till internet tack vare den revolutionerande satellittekniken. Parabolen Starlink Mini, det senaste tillskottet i deras kollektion, har nyligen släppts i Frankrike. Starlink Mini-parabolen blev tillgänglig i Frankrike den 25 juli. Detta efter att den släpptes i USA för en månad sedan. Den ger ett litet och bärbart alternativ för internetåtkomst. Skålen levereras med ett Starlink Roam-abonnemang, vilket gör att du kan hålla kontakten praktiskt taget var som helst.

Prissättning och abonnemangsdetaljer

Mini-parabolen kostar 399 € i Frankrike. Denna prissättning exkluderar anslutningsabonnemanget. Användare kan få en 50 GB serviceplan för € 40 per månad. Priset är lägre än i USA, där Mini dish kostar 599 USD. Denna prisskillnad återspeglar SpaceX ansträngningar att göra internetanslutning billigare över hela världen.

“Vårt mål är att sänka priset på Starlink, särskilt för dem runt om i världen där uppkoppling har varit oöverkomlig eller helt otillgänglig. Men i regioner med hög användning, där Starlink Mini ställer ytterligare krav på satellitnätverket, erbjuder vi ett begränsat antal Starlink Mini-kit som börjar kosta 599 dollar” (SpaceX)

Starlink: Funktioner och specifikationer

Storlek och vikt

Starlink Mini- parabolen är tänkt att vara kompakt och lätt, vilket gör den mycket portabel. Den mäter 298,5 x 259 x 38,5 mm (11,75 x 10,2 x 1,45 tum) och väger endast 1,1 kg (2,43 pund). Med den 15 m (49,2 fot) långa likströmsanslutningen och stödbenet inkluderat stiger den totala vikten något till 1,53 kg (3,37 pund). Parabolantennens lilla storlek och låga vikt gör den lätt att flytta och ställa upp i olika miljöer, inklusive fordon, husvagnar, båtar och ryggsäckar. Dess bärbarhet gör den till ett utmärkt alternativ för turister, campare och alla som behöver pålitlig internetanslutning när de är på språng.

Integrerad Wi-Fi-router

Starlink Mini dish har en integrerad Wi-Fi-router, vilket förenklar installationen. Till skillnad från tidigare modeller som krävde en separat router, har Mini denna komponent inbyggd i parabolen. Denna integration minskar antalet komponenter som behövs, vilket gör systemet mer effektivt och användarvänligt. Det innebär också att konsumenterna kan få en stabilare internetanslutning med färre enheter att hantera.

Strömförbrukning och hållbarhet

En av Mini dishs främsta fördelar är dess minimala strömförbrukning. Den använder mellan 20 och 40 watt, vilket är betydligt mindre än den vanliga Starlink-parabolen. Denna effektivitet gör det möjligt för användare att driva parabolen med hjälp av bärbara powerbanks. En batteribank på 27.650 mAh räcker till exempel för att driva parabolen i två till tre timmar. Mini parabolen är IP67-klassad. Det innebär att den är dammtät och klarar korta perioder av nedsänkning i vatten. Det är ett pålitligt alternativ för utomhusbruk i olika väderförhållanden.

Starlink: En mångsidig internetlösning

Mini-parabolen är ett tillägg till bostadsplaner i USA. Tjänsten kostar ytterligare $ 30 per månad jämfört med det normala paketet. Användarna kan få upp till 50 GB mobildata, med möjlighet att köpa extra; i andra regioner som Colombia och Panama erbjuder Mini dish flera alternativ utan data- eller hastighetsbegränsningar. Det ger en pålitlig internetanslutning för både semesterfirare och yrkesverksamma på distans. SpaceX har för avsikt att utöka tillgängligheten till fler marknader över tid.

Lanseringen av Starlink Mini-parabolen i Frankrike är ett viktigt steg i den globala internettillgängligheten. Det överkomliga priset och de praktiska funktionerna öppnar upp för nya möjligheter till uppkoppling. Oavsett om du befinner dig i en by på landsbygden eller på ett avlägset äventyr, ser Starlink Mini till att du håller kontakten.

Lämna ett svar