Social Media
Light
Dark

Musk Eyes Phone bland Apple AI-sekretessbekymmer

Musk Eyes Phone Amid Apple AI Privacy Concerns

Musk har utfärdat en allvarlig varning till Apple: om teknikjätten integrerar OpenAI: s ChatGPT på OS-nivå kommer Apple-enheter att uteslutas från hans företag. Denna kommentar på X efter Apples WWDC 2024-evenemang betonar Musks betydande integritetsproblem och föreslår ett växande intresse för att göra sin smartphone.

Musks reaktion på Apple och OpenAI-partnerskapet

Musk har uttryckt missnöje med Apples införlivande av OpenAI: s ChatGPT i sina enheter. Han anser att det utgör en stor säkerhetsfråga. Musk sa på X att om Apple integrerar OpenAI på OS-nivå kommer han att förbjuda Apple-produkter från sina företag. “Det är en oacceptabel säkerhetsöverträdelse”, skrev Musk.

Antingen stoppar du den här läskiga spionprogramvaran eller så kommer alla Apple-enheter att förbjudas från mina företags lokaler.

Elon Musk (@elonmusk) 10 juni 2024

Han vände sig även till Apples VD Tim Cook med samma budskap. Denna kraftfulla reaktion ledde till omfattande internetdiskussioner, där vissa trodde att Musk verkligen övervägde att tillverka en smartphone.

Om Apple faktiskt integrerar woke nanny AI-spionprogram i sitt operativsystem, kanske vi måste göra det!

– Elon Musk (@elonmusk) 10 juni 2024

Möjligheten till en “X Phone”

Musks kontakter med X har lett till diskussioner om en eventuell “X-telefon” Musk svarade entusiastiskt på idén om en telefon med ett operativsystem med öppen källkod och Starlink-mobilkapacitet och uppgav att det inte var “uteslutet” Mike Benz, verkställande direktör för Foundation for Freedom Online, föreslog också en Grok-aktiverad telefon. Musk höll med och sa att han skulle överväga ett sådant projekt om Apple inkluderade OpenAI i sina operativsystem.

Musk: Historien bakom kritiken

Musks kritik av OpenAI är inte ny. Musk stödde först OpenAI som en ideell organisation 2015 men distanserade sig från företaget 2018. Sedan dess har han varit öppen om sina bekymmer, särskilt OpenAI: s övergång till en vinstdrivande verksamhet.

Musk har ifrågasatt detta skifte och hävdat att OpenAI ursprungligen var avsett att vara en motvikt till Google med öppen källkod, men att det sedan dess har utvecklats till ett “företag med sluten källkod och maximal vinst som effektivt kontrolleras av Microsoft” Detta har motiverat hans starka motstånd mot OpenAI:s samarbete med Apple.

Apples AI-integration och integritetsfrågor

Apple introducerade nyligen en rad AI-tekniker, bland annat ChatGPT-integrering, som väckte blandade kommentarer. Medan vissa användare är nöjda med de nya funktionerna är Musk allvarligt orolig för integriteten. Han anser att Apples antagande av ChatGPT utgör en enorm säkerhetsrisk, eftersom användardata kan missbrukas.

Apple har betonat att deras AI-strategi är integritetsfokuserad. Företagets AI, eller Apple Intelligence, körs på enheter utan att överföra data över Internet. Mer sofistikerade uppgifter kräver dock serverbaserad AI, som Apple avser att säkra genom kryptering och datadestruktion efter uppgiften.

ChatGPT på Apples enheter

Apples integration av ChatGPT, som utvecklats av OpenAI, gör det möjligt för användare att slutföra olika uppgifter med AI-assistans. Användare måste välja att delta och bli meddelade varje gång de öppnar ChatGPT. Apple uppger att IP-adresserna är maskerade och att OpenAI inte lagrar användardata utan tillstånd. Trots dessa löften är Musk misstänksam mot integritets- och säkerhetsproblemen.

Musks huvudpunkt kretsar kring de potentiella integritetsriskerna med att integrera ChatGPT. Han hävdar att AI-system har potential att missbruka personuppgifter, ett problem som har tagits upp med tidigare AI-modeller. Även om Apple och OpenAI ger integritetsgarantier, är frågan om hur data hanteras fortfarande obesvarad.

Elon Musks negativa inställning till Apples integration av OpenAI:s ChatGPT har gett näring åt spekulationer om att han kan komma att ge sig in i smartphone-industrin. Tekniksektorn följer noga hans kommentarer, som drivs av oro för integritet och säkerhet. Det är oklart om Musk skulle lansera en “X-telefon”, men uttalanden på senare tid tyder på att han allvarligt överväger idén. Samspelet mellan digitala titaner och utvecklingen av AI-drivna enheter kommer att påverka framtiden för teknik och integritet.

“Om det finns ett akut behov av en telefon, kommer jag att göra en.”

Elon MUSK

Lämna ett svar