Social Media
Light
Dark

Jaguar samarbetar med Tesla

Jaguar Teams Up with Tesla

Jaguar anslöt sig nyligen till Tesla, vilket markerar ett viktigt steg mot en grönare fordonsframtid. Detta partnerskap kretsar kring två viktiga aspekter: att få tillgång till Teslas berömda Supercharger-nätverk och att anta Teslas NACS-kontakt (North American Charging Standard).

Tillgång till Teslas nätverk av superladdare

Jaguar har tagit ett djärvt steg genom att teckna ett avtal med Tesla som ger förare av deras kommande elbilar tillgång till Teslas omfattande Supercharger-nätverk i USA, Kanada och Mexiko. Detta är en viktig förändring för Jaguars EV-entusiasters laddningsinfrastruktur. Företaget skrev i ett pressmeddelande:

“Jaguar har tecknat ett avtal med Tesla för att ge förare av nästa generations elfordon tillgång till Teslas omfattande Supercharger-nätverk i USA, Kanada och Mexiko. Alla nya Jaguar som säljs i regionen från 2025 kommer att ha full integration av North American Charging Standard (NACS) utan behov av en adapter. Jaguar kommer också att köpa adaptrar från Tesla och stödja leveransen av dessa till I-PACE-förare, så snart de finns tillgängliga.”

Från och med 2025 kommer alla nya Jaguar-elbilar som säljs i dessa regioner att vara helt integrerade med den nordamerikanska laddningsstandarden (NACS). Jaguar EV-ägare kommer därför inte att behöva adaptrar för att ladda sina bilar vid Teslas Supercharger-platser. Denna åtgärd gör laddningen mer tillgänglig och bekväm för förarna.

Mark Camilleri, chef för elektrifieringstjänster på Jaguar Land Rover, uttryckte sin entusiasm för partnerskapet och sa

“Tesla har skapat ett laddningsnätverk över hela världen som ger snabb, pålitlig och bekväm laddning, och vi är glada över att arbeta med dem för att ge Jaguar-kunder tillgång.”

NACS-kontakten: En ny standard

För att säkerställa att I-PACE-användare enkelt kan använda Teslas superladdare när adaptrarna blir tillgängliga, kommer Jaguar också att köpa adaptrar från Tesla som en del av detta partnerskap. Detta engagemang för att hjälpa nuvarande kunder visar hur ekosystemet för elbilar utvecklas.

Jaguars beslut att använda NACS-kontakten ligger i linje med en växande trend inom fordonsindustrin. Ford och General Motors hade tidigare meddelat sina planer på att anta Teslas NACS-standard, vilket satte igång en kedjereaktion bland biltillverkare som ville gå över till denna nya kontakt.

Jaguars elektriska vision

Partnerskapet med Tesla understryker Jaguars åtagande att förnya sig som ett modernt lyxmärke med fokus på elfordon. Som en del av sin “Reimagine”-strategi genomgår Jaguar en omvandling, och samarbetet med Tesla är ett strategiskt drag för att skapa ett globalt ekosystem av EV-stöd.

Jaguars elbilar är utformade för att maximera laddningseffektiviteten vid användning av Teslas V3- och V4-superladdare. V4 Superchargers har ännu inte lanserats i Nordamerika, men deras förestående ankomst förväntas ge Jaguar-förare tillgång till ännu snabbare laddningshastigheter.

Mark Camilleri, Jaguars chef för Electrification Services, säger

“Dagens tillkännagivande är ett viktigt steg när vi levererar en enastående laddningsupplevelse för våra helelektriska Jaguar-kunder. Även om den mesta laddningen sker hemma när man inte är hemma, vill våra kunder ha tillgång till snabba, pålitliga och bekväma laddare.”

Jaguars samarbete med Tesla markerar en viktig vändpunkt för båda företagen och tar ett stort steg mot att standardisera och effektivisera laddningsmiljön för elbilar. Jaguar har anslutit sig till listan över biltillverkare som stöder NACS-kontakten, så elbilsanvändare kan se fram emot en tid då problemfri laddning är standard. Det kommer att främja användningen av elfordon och utvecklingen av hållbara transporter.

Lämna ett svar