Social Media
Light
Dark

Italien välkomnar Teslas V4 Superchargers och Model 3 Highland

Italy Welcomes Tesla's V4 Supercharger and Model 3 Highland

Italien ansluter sig till elbilsrevolutionen med introduktionen av Teslas banbrytande V4 Supercharger-stationer. De senaste Tesla V4 Superchargers har just öppnats för allmänheten sydost om Rom, vilket markerar Italiens debut på Teslas Supercharger-karta. Dessa nya stationer erbjuder V3- och V4 Supercharger-platser, vilket ger italienska Tesla-ägare ännu snabbare laddningsalternativ.

Det växande nätverket av superladdare i Europa

Italien är det senaste europeiska landet att anamma Teslas V4 Superchargers. Nederländerna tog täten genom att introducera dessa höghastighetsladdare i Harderwijk. Storbritannien (UK) fick nyligen sina egna V4 Superchargers och skapade rubriker för att erbjuda kontaktlösa betalningsalternativ för första gången.

En förändring i betalningen för laddning

Traditionellt har Tesla Superchargers kommunicerat direkt med Tesla-fordon för betalning. Men i Storbritannien kan kunderna nu skanna en QR-kod på Supercharger-stationen, som leder dem till Tesla-appen för betalning. Alternativt kan de betala sin laddningsräkning genom att trycka sitt kort på betalningsläsaren.

Avslöjande av kraften i V4 Superchargers

Tidigare i år bekräftade Tesla att deras V4 Superchargers har en imponerande laddningshastighet på 350 kilowatt. Tesla-entusiaster i Nederländerna rapporterade en 31% ökning av strömstyrkan till 615A när de använde V4-laddboxar. Dessutom noterade de att V4 Superchargers kabel är betydligt längre än kablarna på Teslas tidigare laddstationer.

Spännande tider för Tesla i Italien

Det har varit en händelserik vecka för Tesla i Italien. Tesla Model 3 Highland debuterade i italienska showrooms bara några dagar innan V4 Superchargers blev tillgängliga för allmänheten. Leveranserna av den uppdaterade Model 3 förväntas börja nästa månad. Tesla gjorde betydande justeringar som en del av Project Highland och uppgraderade 50% av komponenterna som används i Model 3. Den uppfräschade Model 3 kommer säkert att glädja både befintliga och nya ägare.

Tesla Model 3 Highland-priser i Italien

Tesla Model 3 Highland finns tillgänglig i Italien till olika priser. Basmodellen Model 3 Highland RWD börjar på 42 490 euro, medan Model 3 Highland Long Range börjar på 49 990 euro. Kunder som är intresserade av en dragkrok med en kapacitet på 1 000 kg kan få en sådan för 1 350 euro.

Alternativ för autonom körning i Italien

Tesla erbjuder italienska kunder två alternativ för autonom körning: Förbättrad Autopilot och Fullständig självkörning (FSD). Enhanced Autopilot, som inkluderar Navigate on Autopilot och Auto Lane Change, är tillgänglig för 3 800 euro. Tesla planerar att lägga till funktionerna Auto Park, Summon och Smart Summon i Enhanced Autopilot. Full Self-Driving (FSD) kostar 7 500 euro och omfattar alla funktioner i Basic och Enhanced Autopilot. I Italien omfattar FSD även kontroll av trafikljus och stoppskyltar, även om Autosteer-funktionen på vanliga gator ännu inte är tillgänglig.

Incitament för köpare av Tesla Model 3

Det finns attraktiva incitament för dem som överväger att köpa en Tesla Model 3 i Italien. Dessa incitament baseras på utsläpp och försäljningspris:

  • 3 000 euro (5 000 euro med skrotning) för en elbil (M1) med utsläpp på ≤ 20 g CO2/km och ett försäljningspris på ≤ 35 000 euro Moms.
  • 2 000 euro (4 000 euro med skrotning) för en elbil (M1) som släpper ut 21-60 g CO2/km och har ett försäljningspris på ≤ 45 000 euro moms.

När Tesla introducerar sina Model 3 Highland och V4 Superchargers i Italien kommer landet att uppleva en kraftig ökning av antalet elfordon. Med dessa investeringar gör Tesla inte bara elbilar mer tillgängliga utan bidrar också till tillväxten av Italiens infrastruktur för laddning av elbilar.

Tesla har säkrat betydande finansiering från Europeiska unionen för att utöka sitt Supercharger-nätverk i Italien och i hela Europa. Denna investering banar väg för en renare och mer hållbar framtid på de italienska vägarna.

Lämna ett svar