Social Media
Light
Dark

Elon Musk: En resa genom faderskapet

Elon Musk: A Journey through Fatherhood

Elon Musk, den svårfångade entreprenören bakom SpaceX och Tesla, är välkänd för sina banbrytande bidrag till teknik och rymdutforskning och för sitt komplicerade privatliv. Musks faderskap har varit fascinerande, från hans tidiga dagar med Justine Wilson till hans senaste familjeutvidgning med Grimes och Shivon Zilis.

Justine Wilson: Elon Musks första partner

I början av 2000-talet började Elon Musk sin väg in i moderskapet med sin första fru, den kanadensiska författaren Justine Wilson. Musks första sex barn föddes under deras äktenskap från 2000 till 2008. I en uppriktig essä för Marie Claire kallade Wilson sig sarkastiskt för Musks första fru, vilket ger en inblick i dynamiken i deras äktenskap.

Grimes – en musikalisk passage

Ett annat viktigt kapitel i Musks romantiska historia var den kanadensiska sångerskan och musikern Grimes. Trots deras av- och på-förhållande fick Musk och Grimes tre barn. I maj 2020 föddes X Æ A-Xii, följt av Exa Dark Siderael och den nyaste medlemmen, Techno Mechanicus (Tau). Hon sa att dejten med Musk var den “bästa praktikplatsen någonsin

Grimes kommenterade sin tid med Elon Musk och kallade det en bra inlärningsupplevelse. Hon betonade äran att få uppleva SpaceX:s revolutionerande arbete på nära håll och berömde Musks extraordinära ledarskap och tekniska skicklighet. Trots deras uppbrott är Musk och Grimes fortfarande på god fot, och Grimes uttrycker djup tillgivenhet för Musk som hennes bästa vän och kärleken i hennes liv.

Shivon Zilis: En professionell och personlig union

Elon Musk och Shivon Zilis, en toppchef på hans företag Neuralink, välkomnade tvillingar i november 2021, vilket suddade ut gränserna mellan deras arbetsliv och privatliv. Denna utveckling inträffade under Musks intermittenta känslomässiga förvecklingar med Grimes, vilket lade till ytterligare ett lager i hans komplexa personliga historia. I juli 2022, när rapporter dök upp om barnen till Zilis och Musk, tog entreprenören till Twitter och uppgav: “Gör mitt bästa för att hjälpa underbefolkningskrisen. En kollapsande födelsetal är den överlägset största faran civilisationen står inför.”

Elon Musks äktenskap med Talulah Riley

Förutom sina anmärkningsvärda partnerskap med Wilson, Grimes och Zilis har Elon Musk haft två äktenskap med skådespelerskan Talulah Riley. Det första äktenskapet varade från 2010 till 2012, med en kort paus, och det andra äktenskapet varade från 2013 till 2016. Trots sitt förhållande fick Musk och Riley inga barn, vilket lämnar deras berättelse öppen för tolkning (tills framtida biografier visar annorlunda).

På bara två decennier har Elon Musk, visionären bakom Tesla, påbörjat en faderskapsresa med tre olika kvinnor och välkomnat 11 barn in i sitt liv. Från födelsen av hans första barn 2002 till det senaste tillskottet 2023 har Musks familj fortsatt att växa, och varje barn har sin egen unika historia och sina egna erfarenheter.

Nevada Alexander: Den tragiska förlusten

Nevada Alexander, Elon Musks första son med sin första fru, Justine Wilson, föddes 2002. Men tragedin var ett faktum när Nevada dog bara tio veckor gammal av plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Wilson beskrev den fruktansvärda prövningen, inklusive ögonblicket då Nevada slutade andas och valet att ta honom från livsuppehållande.

Vivian Jenna Wilson och Griffin: En resa av helande för Elon Musk

Efter Nevadas död bestämde sig Musk och Wilson för att utöka sin familj. De födde tvillingarna Vivian Jenna Wilson och Griffin med hjälp av provrörsbefruktning. Den 18 april lämnades en ansökan in till Vivian Jenna Wilson om en juridisk namnändring. Vivians mor, Justine Wilson, bar namnet Wilson före sitt äktenskap. Vivian sökte också identifiering som kvinna och krävde ett nytt födelsebevis för att återspegla denna utveckling.

Vivian hävdade i framställningen att hennes begäran om ändringarna härrörde från hennes könsidentifiering och en önskan att klippa alla band med sin biologiska far, med vilken hon inte längre bor och önskar att inte vara kopplad på något sätt.

Kai, Saxon och Damian: En växande familj

Elon Musks dåvarande fru, den kanadensiska författaren Justine Wilson, födde tre söner: Kai, Saxon och Damian Musk. I år fyllde trillingarna 17 år. Trots sin berömmelse har Wilson och Elon undvikit att diskutera trillingarna offentligt. Wilson uppgav dock i en TedTalk 2017 att trion skapades genom IVF.

Musk och Wilson skilde sig 2008. I en debattartikel i Business Insider 2010 hävdade Musk att han betalar 20 000 USD per månad i barnbidrag till sin ex-fru, samt står för Wilsons levnadsomkostnader och lönerna till barnens barnflickor. Han betonade sin önskan att spendera kvalitetstid med sina barn och noterade att vårdnaden om hans fem barn var jämnt fördelad och att hans barn var centrum i hans liv.

X Æ A-Xii: Ett unikt namn och tidiga äventyr

I maj 2020 välkomnade Musk och sångerskan Grimes sitt första barn, X Æ A-Xii. Paret gjorde succé med sitt unika namn, som var inspirerat av både tekniska framsteg och personlig betydelse. Trots deras offentliga separation fortsätter Musk och Grimes att vara gemensamma föräldrar för sin son, som redan har gjort sin far sällskap i ett antal offentliga sammanhang, vilket tyder på ett växande intresse för rymdutforskning.

Han uttryckte stolthet över sin roll och nämnde att “A-12 var [hans] bidrag”, även om han krediterade Grimes för att i första hand ha kommit på namnet. Grimes utvecklade ytterligare betydelsen av namnet i en detaljerad förklaring som delades på hennes Twitter-konto.

Tvillingar med Shivon Zilis och Exa Dark Sideræl: Utvidgade horisonter

I november 2021 fick Musk överraskande tvillingarna Strider och Azure med Shivon Zilis och utökade därmed sin växande familj. Grimes meddelade också att deras dotter, Exa Dark Siderael, föddes via surrogatmamma i december 2021. Varje barns namn och berättelse bidrar till den rika mosaiken i Musks familjeliv.

Techno Mechanicus (Tau): Det senaste tillskottet

Den nyaste medlemmen i Elon Musks växande familj är Techno Mechanicus, även känd som Tau. Tau, som introducerades för allmänheten genom Walter Isaacsons biografi, är Musks elfte barn och lägger till Musk-familjens historia av innovation och utforskning.

Elon Musk har fått 11 barn med olika kvinnor under två decennier. Varje barn bidrar med sin egen berättelse och sina egna erfarenheter till Musks familjeliv. Från sorgen över att förlora sin första son, Nevada Alexander, till glädjen över att välkomna tvillingarna Justine Wilson och Shivon Zilis, representerar Musks familjehistoria livets toppar och dalar. Hans engagemang för att vara en engagerad och närvarande pappa förblir en bestående aspekt av hans karaktär trots hans ständiga strävan efter innovation i sitt arbetsliv.

Lämna ett svar