Social Media
Light
Dark

WOII bom gevonden bij Tesla Gigafactory Berlijn

WWII Bomb Found at Tesla Gigafactory Berlin Site

Er is een 250 kilo zware bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt op de uitbreidingslocatie Tesla Gigafactory Berlijn. De bom zal tot ontploffing moeten worden gebracht. Autoriteiten bevestigden de zorgwekkende ontdekking en ondernamen snel actie. Tesla is bij zijn uitbreidingsambities op weerstand gestuit. Inwoners van Grünheide stemden tegen de vernietiging van meer dan 100 hectare bos voor de Tesla Gigafactory. Ondanks de stemming gaven lokale ambtenaren toestemming voor de uitbreiding.

Tesla Gigafactory Berlijn: Protesten en sabotage

De lokale bevolking in Grünheide heeft zich fel verzet tegen Tesla’s uitbreidingsplannen voor Gigafactory Berlijn. Bewoners stemden eerder dit jaar tegen de uitbreiding, waarvoor meer dan 100 hectare bos zou moeten worden verwijderd. Ondanks de lokale bezwaren keurden de ambtenaren het voorstel goed. Deze beslissing heeft geleid tot protesten en verhoogde spanningen in het gebied. Activisten zijn het bos binnengevallen om vernietiging te voorkomen en verzetten zich fel tegen de plannen van Tesla. De uitbreidingsplannen van het bedrijf zijn cruciaal voor het verhogen van de productiecapaciteit, maar hebben geleid tot milieubezwaren en verzet van de gemeenschap.

Veiligheidsmaatregelen en evacuatie

De lokale autoriteiten hebben prioriteit gegeven aan veiligheid na de ontdekking van een bom uit WOII in de buurt van de uitbreidingslocatie van Tesla’s Gigafactory Berlijn. Om de gevaren te beperken, hebben ambtenaren een gecontroleerde ontploffing van de 250 kg zware bom gepland. Dit vereist een tijdelijke sluiting van de fabriek tijdens het weekend om de veiligheid van alle werknemers en omwonenden te waarborgen. Demonstranten die het bos bezetten zijn gecontacteerd en gevraagd het gebied te verlaten om mogelijke schade te voorkomen.

Daarnaast zullen twee staatswegen worden afgesloten tijdens de explosieprocedure, hoewel de snelweg A10 en de spoorlijn RE1 open zullen blijven. Deze procedures zijn essentieel voor het beschermen van levens en het minimaliseren van overlast, terwijl het gevaar van niet-geëxplodeerde munitie wordt aangepakt.

Uitbreiding ter ondersteuning van toekomstige productie

Tesla’s uitbreiding van Gigafactory Berlijn is cruciaal om de toekomstige productiedoelen van het bedrijf te halen. Momenteel produceert de fabriek alleen het Model Y, maar de uitbreiding zal de productie van andere voertuigmodellen mogelijk maken, waaronder nieuwe en revolutionaire elektrische voertuigen. Deze uitbreiding is cruciaal voor Tesla om aan de stijgende vraag op de Europese markt te voldoen en zijn concurrentiepositie te versterken. De productiemogelijkheden van Tesla kunnen worden uitgebreid om de productie-efficiëntie te verhogen, de prijzen te verlagen en de overgang naar duurzame energie te versnellen. De ontwikkeling van nieuwe infrastructuur, zoals sporen voor vrachtstations, zal de activiteiten verder stroomlijnen en de opschaling van de productie ondersteunen.

Veiligheid en vooruitgang garanderen

De ontdekking van de bom uit de Tweede Wereldoorlog is onverwacht, maar niet ongebruikelijk. Tesla begon eind 2019 met de ontwikkeling van het terrein voor de Gigafactory Berlijn. Het vermoeden bestond dat de locatie mogelijk historische bommen bevatte, waardoor een uitgebreide inspectie voor de bouw noodzakelijk was. Het is de bedoeling dat het apparaat zaterdag tussen 7 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags tot ontploffing wordt gebracht. De snelweg A10 en de spoorlijn RE1 blijven echter open.

De bom kan niet worden vervoerd en zal naar verwachting zaterdag tussen 07.00 en 15.00 uur ter plaatse tot ontploffing worden gebracht, zoals het Bureau Openbare Orde en het Brandenburgse ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag bevestigden. De exacte verboden zone voor de detonatie is nog niet bekend; gewoonlijk wordt een zone van ongeveer een kilometer ingesteld voor soortgelijke grote bommen. Volgens een medewerker van het Openbare Orde Bureau zullen twee staatswegen worden afgesloten op de dag van de detonatie, maar zullen de snelweg A10 en de spoorlijn RE1 open blijven.

De uitbreiding van Tesla’s Gigafactory Berlijn staat voor verschillende uitdagingen. Van lokale tegenstand tot bommen uit de Tweede Wereldoorlog, de weg die voor ons ligt is moeilijk. Desondanks blijft Tesla doorgaan met rigoureuze planning en veiligheidsmaatregelen. De succesvolle uitbreiding zal bijdragen aan de toekomstige productie van voertuigen en groei in Europa.

Geef een reactie