Social Media
Light
Dark

De Tesla New Vision-gebaseerde Autopark lanceert wereldwijd

Tesla's New Vision-Based Autopark Launches Globally

De vision-gebaseerde Autopark-technologie van Tesla is niet alleen in Noord-Amerika beschikbaar. Het is beschikbaar in verschillende Europese landen, waaronder Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Het kan mogelijk ook in andere regio’s worden aangeboden, maar dit moet nog worden bevestigd. De nieuwe functie is compatibel met auto’s die zijn uitgerust met HW3 of hoger. Voertuigen op Intel- en AMD-basis worden ondersteund, met of zonder ultrasone sensoren (USS). Om deze functie te gebruiken, moet je beschikken over Enhanced Autopilot of Tesla’s Full Self-Driving pakket.

Vision Autopark-functies

De nieuwe vision-gebaseerde Autopark-functie biedt aanzienlijke voordelen en verbeteringen ten opzichte van de eerdere USS-gebaseerde benadering. Een van de meest opvallende wijzigingen is de toevoeging van nieuwe visuele displays die verschillen afhankelijk van de CPU van het voertuig. Voertuigen met AMD CPU’s profiteren van geavanceerde 3D-reconstructie van hun omgeving, wat resulteert in een meer gedetailleerd en meeslepend beeld. Voertuigen die zijn uitgerust met Intel bieden daarentegen een meer eenvoudige, top-down 2D-weergave. Ondanks de verschillen in visualisatie leveren beide systemen betere prestaties.

De nieuwe Vision Autopark is merkbaar sneller en preciezer dan zijn voorganger en kan in kleinere parkeervakken rijden met slechts een kleine speling rond de maximale breedte van het voertuig. Het ondersteunt achteruit inparkeren en parallel parkeren, maar niet face-in of diagonaal parkeren. Deze veranderingen maken parkeren efficiënter en toegankelijker, vooral onder moeilijke omstandigheden.

High-Fidelity parkeerhulp

Tesla’s update 2024.3.25, die FSD v12.3.6 bevat, voegt High-Fidelity Park Assist toe aan voertuigen met USS. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar in voertuigen die zijn uitgerust met de Ryzen-chip (MCU 3) en geeft 3D-weergaven van de omgeving. Voertuigen met Intel Atom ondersteunen deze visualisatie niet.

Voertuigen met USS kunnen kiezen tussen de Standard Park Assist, die de werkelijke afstanden tot objecten weergeeft, en de nieuwe HiFi Park Assist. Onder Bedieningselementen > Autopilot kunnen klanten kiezen tussen “Standaard” en “Tesla Vision”

Toekomstige ontwikkelingen

De wereldwijde lancering van Vision Autopark betekent dat andere mogelijkheden, zoals Smarter Summon, Park Seek en Banish Autopark, mogelijk binnenkort komen. De nieuwe Autopark-functie is nu alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada voor auto’s die zijn uitgerust met USS, maar het is de bedoeling dat deze in toekomstige updates wordt uitgebreid naar Europa en andere regio’s.

Ashok Elluswamy, Tesla’s directeur van Autopilot, verklaarde dat HiFi Park Assist uiteindelijk beschikbaar zou komen voor auto’s met USS. Deze functie is momenteel beschikbaar in heel Noord-Amerika en het grootste deel van Europa, waarmee aan die verwachting wordt voldaan.

Geef een reactie