Social Media
Light
Dark

Het marktsucces van Tesla in Zuid-Korea

Tesla heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op de Zuid-Koreaanse markt dankzij de groeiende populariteit van zijn Model Y. De elektrische auto is niet alleen de best verkopende geïmporteerde auto geworden, maar heeft ook bijgedragen aan de ontwrichting van gevestigde luxemerken door Tesla. Zuid-Korea, een markt die lange tijd werd gedomineerd door autogiganten als Mercedes-Benz, BMW, Audi en Volkswagen, heeft een aanzienlijke verschuiving gezien in de richting van elektrische voertuigen (EV’s) dankzij Tesla’s creatieve aanpak en strategische uitbreidingen.

Toonaangevende verkoop met Tesla Model Y

De Tesla Model Y is het best verkopende geïmporteerde voertuig in Zuid-Korea geworden. De verkoop steeg in de eerste helft van 2024 met een ongelofelijke 395,4% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze piek toont de populariteit van het voertuig en de groeiende behoefte van de regio aan elektrische voertuigen (EV’s). De Model Y verkocht de BMW 5-serie met slechts 17 eenheden, wat een belangrijke mijlpaal is voor Tesla in een markt die gedomineerd wordt door luxebedrijven.

In de eerste helft van 2024 stond Tesla in de top drie van best verkopende geïmporteerde automerken in Zuid-Korea. Tesla verkocht 17.380 eenheden en eindigde daarmee op de derde plaats achter BMW (34.933) en Mercedes-Benz (30.015 eenheden). Deze uitstekende prestatie toont de toenemende invloed en concurrentiekracht van Tesla op de Zuid-Koreaanse markt.

De “Grote Vier” verstoren

De opkomst van Tesla heeft de lang gekoesterde suprematie van de “Grote Vier” buitenlandse automerken op zijn kop gezet: Mercedes-Benz, BMW, Audi en Volkswagen. Door beter te presteren dan deze gevestigde bedrijven heeft Tesla de oude hiërarchie omvergeworpen en aangetoond dat EV steeds meer geaccepteerd en aantrekkelijker worden onder Zuid-Koreaanse consumenten.

Bijdrage aan de Zuid-Koreaanse doelstellingen voor groene mobiliteit

De commerciële prestaties van Tesla zijn in overeenstemming met de ambitieuze doelstellingen van Zuid-Korea om in 2050 koolstofemissies netto nul te hebben. Het land wil overstappen van verbrandingsmotoren op milieuvriendelijke auto’s, met doelen van 2,8 miljoen tegen 2025 en 7,85 miljoen tegen 2030. Tesla’s groeiende voetafdruk en de populariteit van zijn voertuigen, zoals de Model Y, helpen deze doelen te ondersteunen.

Tesla heeft ook financieel voordeel gehaald uit zijn inzet voor duurzaamheid door de verkoop van koolstofkredieten. In 2023 verdiende het bedrijf 1,79 miljard dollar aan koolstofkredieten, wat aanzienlijk bijdroeg aan zijn inkomsten. In het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde Tesla 442 miljoen dollar aan inkomsten uit koolstofkredieten, goed voor 38,6% van de nettowinst. Deze financiële prestatie toont de economische levensvatbaarheid van Tesla’s duurzame bedrijfsmodel aan.

Emissienormen

Korea gebruikt Europese of Amerikaanse emissienormen, afhankelijk van de toepassing. Lichte benzinevoertuigen voldoen aan de Amerikaanse/Californische regelgeving. Lichte dieselvoertuigen voldoen aan de Europese vereisten. Zware voertuigen en busmotoren voldoen aan de Europese normen. Mobiele niet voor de weg bestemde dieselmotoren voldoen aan de Amerikaanse normen.

Strategische uitbreiding en productie

Tesla’s strategie om de productiemogelijkheden en het marktbereik te vergroten is cruciaal geweest voor het succes in Zuid-Korea. Het gebruik van 4680 batterijcellen in voertuigen zoals de Cybertruck en verschillende Model Y’s geproduceerd in Giga, Texas, toont Tesla’s toewijding aan innovatie en efficiëntie. Deze strategische strategie heeft Tesla in staat gesteld om aan de stijgende vraag te voldoen en zijn positie op de wereldwijde automarkt te versterken.

De rol van Tesla in koolstofkredieten

In 2023 verdiende Tesla 1,79 miljard dollar aan de verkoop van koolstofkredieten. Sinds 2009 zijn de totale inkomsten uit deze bron meer dan 9 miljard dollar. Tesla rapporteerde 442 miljoen dollar aan inkomsten uit de verkoop van koolstofkredieten in het eerste kwartaal van 2024. Dit bedrag vertegenwoordigt een bescheiden stijging van 2% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023. Deze inkomsten zijn goed voor het grootste deel van de nettowinst van Tesla in Q1 2024.

Tesla’s succes in Zuid-Korea gaat verder dan emissierechten. Dankzij de populariteit van de Model Y is Tesla in maart 2024 de op één na grootste auto-importeur van het land geworden. Met 6.025 voertuigregistraties in maart 2024 heeft Tesla een stevige positie verworven in de Zuid-Koreaanse automobielsector.

Ontwikkelingen LG Energy Solution

LG Energy Solution (LGES) is klaar om 4680 cellen te produceren in Zuid-Korea. De fabriek in Ochang gaat volgende maand van start. LGES zal de eerste zijn die deze cellen in massa produceert. De initiële capaciteit van de fabriek is 8 GWh per jaar. LGES is van plan 46-serie cellen te produceren in een nieuwe fabriek in Arizona. De fabriek kost 5,5 miljard dollar. LGES heeft de productie van energieopslagsystemen stopgezet om zich te richten op de assemblage van 46-serie cellen.

Tesla gebruikt 4680 cellen in Cybertruck pick-up trucks en verschillende Model Y’s uit Giga, Texas. Deze cellen zullen essentieel zijn voor toekomstige goedkope modellen. Hieronder vallen de auto van $25.000 en de Cybercab van Tesla’s Robotaxi-vloot.

Tesla neemt mensen aan in Zuid-Korea

Tesla breidt zijn Zuid-Koreaanse personeelsbestand uit door op zoek te gaan naar een Senior Battery Process Engineer. Deze stap maakt deel uit van het algemene doel van het bedrijf om de regionale activiteiten te verbeteren. De functie omvat het herbewerken en herfabriceren van batterijmodules en -pakketten, waarvoor een grondige kennis van batterijproductieprocessen vereist is. De gekozen kandidaat zal met verschillende teams samenwerken om fouten aan het licht te brengen, corrigerende maatregelen uit te voeren en nieuwe reparatieprocedures te creëren. Deze functie is van cruciaal belang om Tesla’s hoge accutechnologienormen te handhaven en de betrouwbaarheid en efficiëntie van zijn producten te garanderen.

Tesla’s succes in Zuid-Korea toont zijn creatieve aanpak en strategische visie. Tesla’s prestaties, van het stimuleren van de verkoop met de Model Y tot het verstoren van gevestigde spelers in de industrie, zijn consistent met de ambitieuze groene transportambities van Zuid-Korea. Deze transitie sluit aan bij de ambitieuze groene mobiliteitsdoelstellingen van Zuid-Korea, die de koolstofuitstoot aanzienlijk willen terugdringen en tegelijkertijd duurzame vervoersalternatieven willen bevorderen. Tesla’s succes in Zuid-Korea toont de groeiende acceptatie van elektrische voertuigen en het vermogen van het bedrijf om zich aan te passen en succesvol te zijn in verschillende regio’s.

Geef een reactie