Social Media
Light
Dark

Tesla’s megafabriek in Shanghai moet in 2025 klaar zijn

Tesla Boosts Wages Following Automotive Union Strikes

Tesla wil in 2025 klaar zijn met zijn Megafabriek in Shanghai. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de energiedivisie van het bedrijf. De snelle bouw van de fabriek toont Tesla’s toewijding aan om zijn energieopslagcapaciteit uit te breiden. Het is Tesla’s eerste fabriek voor energieopslagbatterijen buiten de Verenigde Staten.

Hoogtepunten persconferentie

Grace Tao, wereldwijd vicepresident van Tesla, sprak maandag over Giga Shanghai. Volgens Pandaily bevestigde Tao dat de Megafactory in 2025 klaar zal zijn. Dit betekent dat de fabriek nog dit jaar klaar zal zijn, wat de verbazingwekkende bouwsnelheid van Tesla aantoont.

Als de fabriek klaar is, is dit Tesla’s eerste fabriek voor energieopslagbatterijen buiten de Verenigde Staten. De productie start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025. Op volle capaciteit zal de fabriek jaarlijks 10.000 Megapack-eenheden produceren. Deze apparaten zullen ongeveer 40 gigawattuur aan energieopslag hebben.

Tesla: Ceremonie en investering

In mei woonden leidinggevenden van Tesla China en Chinese ambtenaren de openingsceremonie bij. Het nieuwe project werd in april 2023 ondertekend met lokale ambtenaren. Tesla betaalde 222,42 miljoen RMB (ongeveer 31,13 miljoen dollar) voor het stuk land van 19,7 hectare. Deze locatie grenst aan de bestaande fabriek van Tesla, die Model 3- en Model Y-voertuigen produceert.

Sinds december vorig jaar profiteert Tesla van een nieuw projectdienstenpakket in de Lingang New Area. Dit pakket bevordert de bouw van technische installaties en versnelt zo de ontwikkeling van de fabriek.

Supercharger-uitbreiding en voertuigprijzen

Tao sprak ook over de groei van Tesla’s Supercharger op het Chinese vasteland. Ze verklaarde dat de uitbreiding doorgaat. Over de hoge voertuigprijzen zei ze dat deze worden bepaald door het gedrag van de markt. Tesla wil zo goed mogelijk aansluiten bij de marktvraag.

Giga Shanghai draait op volle capaciteit

Tesla’s Giga Shanghai draait weer op volle capaciteit. Een Chinese mediaorganisatie bracht onlangs een bezoek aan de Model 3- en Model Y-productiefaciliteiten in Shanghai en gaf deze update. De activiteiten van de fabriek laten een positieve ommekeer zien ten opzichte van eerdere berichten over afnemende productie.

Eerder dit jaar deden beweringen de ronde dat Tesla de productie van Giga Shanghai voertuigen aan het vertragen was. Reuters meldde eind mei dat Tesla van plan was om van maart tot juni 2024 minstens 20% van de productie van de fabriek te verlagen. Hoewel Tesla China niet reageert op deze berichten, zijn de voertuigregistraties en -export gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Tesla: Verhoogde productie-inspanningen in Q3

Tesla lijkt zich te richten op het verhogen van de productie en leveringen van auto’s tegen het einde van het jaar. Elon Musk liet weten optimistisch te zijn dat de autoverkopen van dit jaar die van vorig jaar zullen overtreffen. Giga Shanghai zou volledig moeten functioneren om dit doel te bereiken, wat naar verluidt het geval is.

Tijdens het bezoek gaf Tesla VP Grace Tao een update over de Megafabriek in Shanghai. Volgens Sina Finance News moet de Megafactory in 2025 klaar zijn. Deze fabriek zal de Megapack produceren, Tesla’s paradepaardje op het gebied van energie voor opslag op netwerkschaal, waarmee Tesla zijn intrede doet in energieoplossingen.

Hoge automatiseringsniveaus

Giga Shanghai werkt met een aanzienlijke mate van automatisering. Verslaggevers van Jiemian News die de fabriek inspecteerden, merkten het aanzienlijke gebruik van geautomatiseerde technologie op. De algemene assemblage heeft gestapelde productiezones en onderling verbonden werkplaatsen, waardoor de laatste onderdelen efficiënt kunnen worden verplaatst. De fabriek heeft een algehele automatiseringsgraad van 95%, waarbij de lasafdeling bijna volledig is geautomatiseerd.

De Megafabriek in Shanghai is een belangrijke mijlpaal voor Tesla in de wereldwijde groei van zijn energieopslagoplossingen. Met de start van de productie in het eerste kwartaal van 2025 zal de fabriek de capaciteit van Tesla om Megapacks te maken aanzienlijk vergroten, waardoor de positie van het bedrijf op het gebied van duurzame energie wordt verstevigd. Met de voltooiing van de fabriek laat Tesla zien hoe snel het kan bouwen en hoe toegewijd het is aan het vervullen van de wereldwijde energiebehoeften. Dit project versterkt Tesla’s positie in China en stelt een nieuwe norm voor de wereldwijde energieopslagdoelen van het bedrijf.

Geef een reactie