Social Media
Light
Dark

Tesla onthult Smart Summon

Tesla Unveils Actually Smart Summon

Tesla heeft eindelijk de langverwachte functie Smart Summon (ASS) vrijgegeven. Deze functionaliteit is al jaren in ontwikkeling en belooft een nieuw niveau van gemak voor Tesla-eigenaren. Tesla’s meest recente software-update bevat ook een aanvullende optie genaamd Dumb Summon.

De ontwikkeling van ASS heeft lang geduurd. Aanvankelijk zou het in 2022 op de markt komen, maar het is meerdere keren uitgesteld. CEO Elon Musk heeft veel lanceerdata genoemd, maar de functie verscheen pas nu. Ondanks de mislukkingen is de introductie van ASS een belangrijke mijlpaal in de autonome rijcapaciteiten van Tesla.

Wat is Smart Summon?

Summon maakt gebruik van krachtige AI en Tesla’s vision-gebaseerde technologie. Deze technologie maakt gebruik van camera’s, sensoren en geavanceerde algoritmes om de auto automatisch te navigeren. Wanneer je de functie inschakelt via de Tesla-app, geven de camera’s van de auto realtime gegevens door, waardoor de auto zijn omgeving in kaart kan brengen. Met de uitrol van de nieuwe 2024.27.20 software-update heeft Tesla ‘Actually Smart Summon’ geïntroduceerd en de functie gedetailleerd beschreven in de release notes:

Een bestemming instellen

Om ASS te gebruiken, start je de Tesla app en selecteer je een bestemming binnen een redelijke afstand van de huidige locatie van het voertuig. Dit kan direct buiten een supermarkt zijn, op de stoep van een restaurant of ergens anders waar je wilt dat de auto je tegemoet komt. Zodra een bestemming is gekozen, begint de auto aan zijn reis en beoordeelt hij de omgeving om obstakels zoals andere voertuigen, voetgangers en stoepranden te vermijden.

De technologie is bedoeld om ingewikkelde parkeerterreinen te beheren, zoals krappe ruimtes en veel verkeer. De auto oordeelt on the fly en past zijn pad aan om veilig op de gewenste plek aan te komen.

Veiligheidsmaatregelen en beperkingen

De ASS-functie bevat verschillende lagen van veiligheid. De functie werkt bij lage snelheden om de gevaren in drukke gebieden te beperken. Tesla merkt verder op dat deze functie alleen mag worden gebruikt op parkeerplaatsen of opritten met een relatief stabiele omgeving. Ondanks het hoge niveau van autonomie is de bestuurder nog steeds verantwoordelijk voor de veiligheid van de auto en moet hij het gedrag van de auto constant in de gaten houden.

Dumb Summon: een eenvoudiger alternatief

Naast ASS heeft Tesla ook Dumb Summon geïntroduceerd. Deze functionaliteit is veel eenvoudiger. Het stelt consumenten in staat om hun Tesla vooruit of achteruit te laten rijden via de app. Hoewel het niet dezelfde mate van autonomie biedt als ASS, is het een effectief hulpmiddel om kleine aanpassingen te maken aan de locatie van je auto.

Het gebruik van beide functies is eenvoudig. Open de Tesla app, selecteer de Summon optie en volg de instructies op het scherm. Je ontvangt een live stream van de camera’s van je auto, zodat je de omgeving in de gaten kunt houden. Je kunt de auto naar jouw huis sturen of naar een ander huis in de buurt.

Beschikbaarheid en toekomstige updates

Smart Summon is alleen beschikbaar in Tesla-auto’s die zijn uitgerust met Hardware 4. Er is niet aangegeven wanneer en of deze functie beschikbaar zal zijn voor auto’s die zijn uitgerust met Hardware 3. Het is echter waarschijnlijk dat deze functie in de toekomst beschikbaar zal zijn. De functie zal echter waarschijnlijk in de komende weken beschikbaar komen, aangezien eerdere updates geleidelijk beschikbaar werden gemaakt voor eerdere hardwareversies.

Smart Summon en Dumb Summon zijn belangrijke stappen vooruit in de Tesla-technologie. Terwijl ASS bijna wonderbaarlijk gemak biedt, is Dumb Summon een eenvoudige maar effectieve manier om je auto op afstand te beheren. Met deze functies blijft Tesla de grenzen verleggen van wat haalbaar is met zelfrijdende auto’s.

Geef een reactie