Social Media
Light
Dark

Tesla Tequila: een nieuw Mezcal-genot

Tesla Tequila: A New Mezcal Delight

Tesla heeft zojuist zijn tweede tequila op de markt gebracht. Dit keer is het een mezcal, die $450 kost op hun website en wordt geleverd in een bliksemschicht-vormige verpakking. De nieuwe Tesla Tequila is er drieënhalf jaar nadat het bedrijf zijn eerste drankje uitbracht. Wat begon als een grap op 1 april 2018 is nu werkelijkheid geworden. Tesla-fans hebben reikhalzend uitgekeken naar deze release, en de firma heeft niet teleurgesteld.

Uniek smaakprofiel

Tesla omschrijft zijn nieuwste tequila als “rokerig en bloemig met een zachte afdronk” Deze limited edition mezcal is een eerbetoon aan de handgemaakte Tahona-mezcal uit Oaxaca. De alembische distillatietechniek mengt de smaken van Espadín en Bicuishe agaves. Het resultaat is een delicate maar kruidige mezcal met een rijke geur van citrus en groene appel. De smaak gaat over in zachte kruidenaroma’s met een aanhoudende rokerigheid. Het einde wordt gekenmerkt door boventonen van tuberoos, jasmijn en kamille, wat resulteert in een evenwichtig en fluweelzacht mondgevoel.

Dit zegt het bedrijf over de nieuwe tequila:

“Rokerig en bloemig met een zachte afdronk. Onze gelimiteerde Tesla Mezcal viert Oaxaca’s ambachtelijke Tahona gemalen mezcal met een alembisch distillatieproces door intuïtief de verschillende smaken van de inheemse Espadín en Bicuishe agaves te combineren. Het resultaat is een mezcal die even delicaat als kruidig is, met een diepe neus van citrus en groene appel die overgaat in zachte kruidige tonen met een delicate rokerigheid die blijft hangen op de tong. Eindigt met tonen van tuberoos, jasmijn en kamille die verzachten tot een evenwichtig, fluweelzacht mondgevoel.”

Tesla mezcal: Onderscheidend van de vorige release

Tesla’s nieuwe mezcal verschilt van hun vorige añejo tequila, die bijna vier jaar geleden werd uitgebracht. Mezcal heeft een rokerigere smaak die niet zo populair is als andere vormen van tequila, maar het is wel uniek.

Smaaknotities

  • Bloemig: Delicaat en kruidig met aardse aroma’s.
  • Citrus en groene appel: Hints van limoen en groene appel.
  • Rokerig: Gevolgd door rokerige noten.
  • Kruidenachtige afdronk: Zachte tuberoos, jasmijn en kamille.
  • Mondgevoel: Evenwichtig, sterk, met lichte bittere tonen aan het einde.

Voor veel Tesla-fans ligt de aantrekkingskracht niet alleen in de smaak. De kenmerkende bliksemschichtvormige fles maakt het een perfect verzamelobject, waarmee ze hun loyaliteit aan Tesla en zijn CEO, Elon Musk, tonen.

Productie en verkrijgbaarheid

Het bedrijf produceert Tesla’s nieuwe mezcal niet zelf. In plaats daarvan zorgt Nosotros Tequila & Mezcal ervoor, terwijl Speakeasy Co. de bestellingen uitvoert. De tequila kan in verschillende staten in de Verenigde Staten worden gekocht, waaronder Californië, New York en Texas.

De nieuwe tequila van Tesla heeft een rijk en eigenaardig smaakprofiel dat zowel mezcalkenners als Tesla-fans zal aanspreken. Deze mezcal is een voorbeeld van de inventieve geest van Tesla, of je hem nu proeft vanwege de smaak of bewaart als verzamelobject.

Geef een reactie