Social Media
Light
Dark

Tesla opent zijn eerste winkel in Qatar

Tesla Opens Its First Store in Qatar

Tesla heeft de lancering van zijn eerste winkel in Qatar bevestigd. Deze actie is een belangrijke stap voorwaarts in Tesla’s streven om de overgang naar duurzame energie te versnellen. Momo Elmegrahi, Delivery Operations Supervisor, kondigde dit aan op LinkedIn en benadrukte het belang van de nieuwe winkel. De winkel in Qatar zal Tesla’s geavanceerde voertuigen tonen, waaronder de Model S, Model 3, Model X en Model Y.

Grote opening en media-evenement

Het bedrijf hield een speciaal media-evenement om de lancering van Tesla in Qatar te vieren in Msheireb Downtown Doha. Het evenement omvatte testritten met de Tesla Model S, Model 3, Model X en Model Y, zodat de deelnemers de geavanceerde technologie en prestaties van Tesla’s konden zien. In 2020 bouwde Tesla een Megapack-systeem voor Qatar General Electricity and Water Corporation in Nuaija, ten zuiden van Doha. Het project kostte ongeveer 2,7 miljoen dollar en de bouw duurde ongeveer een jaar voor het 1 MW/4 MWh-project.

Locatie en openingstijden

De nieuwe Tesla Pop-Up winkel bevindt zich in het winkelcentrum Festival City (DFC) in Doha. Hij is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur, met verlengde openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag. De winkel bevindt zich in het Luxury-gedeelte op de begane grond van het winkelcentrum. Klanten kunnen deze vestiging bezoeken om Tesla-auto’s te bekijken en er een proefrit mee te maken, en meer te weten te komen over hun geavanceerde technologie en eenvoudige oplaadmogelijkheden.

Uitbreiding servicecentrum en Supercharger-netwerk

Tesla is van plan om in de komende maanden een permanente locatie te openen in Doha Festival City. Deze zal worden ondersteund door een servicecentrum, zodat Tesla-eigenaren een snelle en naadloze service krijgen. Tesla Servicetechnici krijgen een uitgebreide training om onderhoud en ondersteuning van hoge kwaliteit te leveren.

Tesla bouwt ook aan zijn Supercharger netwerk in Qatar. Het eerste Supercharger station in Doha Festival City wordt deze maand geopend. Later dit jaar zullen er nog meer Superchargers worden geïnstalleerd, zodat er in het hele land snel elektrische auto’s kunnen worden opgeladen.

Een aanbod voor elke levensstijl

Tesla biedt vier voertuigen aan in Qatar, elk ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren van klanten:

Model 3 – alledaagse sedan

De Model 3 is een uitstekende dagelijkse bestuurder, met vijf sterren veiligheidsscore en wendbaar rijgedrag. Hij begint bij QR168,490 en heeft een actieradius tot 678 kilometer (WLTP geschat). De vernieuwde Model 3 biedt meer raffinement en comfort met behoud van zijn elegante look.

Model Y – middelgrote SUV

Met zijn grote cabine en grote actieradius is de Model Y overal klaar voor. Hij is geprijsd voor QR188,490 en heeft een actieradius tot 565 kilometer (WLTP Est.). Het Performance-model accelereert van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en heeft een speciale Track Mode voor een betere controle.

Model S – Premium Sedan

De Model S combineert sterke prestaties met uitstekend comfort. Hij kost QR318,490 en heeft een actieradius tot 723 km (WLTP Est.). De Model S Plaid accelereert van 0 tot 100 km/u in 2,1 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km/u met 1020 pk.

Model X – Premium SUV

De Model X biedt plaats aan zeven personen en heeft valkenvleugeldeuren voor snelle toegang. De auto begint bij QR338,490 en heeft een actieradius tot 625 km (WLTP geschat). De Model X Plaid accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,6 seconden en produceert 1020 pk.

Klantervaring

Net als andere Tesla showrooms biedt de vestiging in Doha een praktijkgerichte ervaring. Klanten kunnen de auto’s persoonlijk inspecteren, kopen en demonstratieritten boeken. Tesla is van plan om dit jaar twee Supercharger-locaties te openen in Doha. De opening van de winkel komt na de eerste Tesla-auto.

De komst van Tesla naar Qatar is een enorme stap in de richting van duurzame energie. Met een gevarieerde productlijn en een infrastructuur in ontwikkeling is Tesla gepositioneerd om de markt voor elektrische voertuigen in de regio te transformeren. Bezoek de nieuwe Tesla winkel in Doha Festival City om de toekomst van autorijden te zien.

Geef een reactie