Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y wint terrein in Groot-Brittannië met lange afstand RWD

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Tesla Model Y zorgt voor opschudding in de Britse auto-industrie. Tesla baart opzien in de Britse auto-industrie met zijn Model Y. De elektrische SUV is opgeklommen tot de vierde bestverkochte auto van het land. Dit is een belangrijke verandering voor voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE). De Tesla Model Y stond op de negende plaats van alle autoverkopen in de eerste negen maanden van 2024. Tesla’s positie kan nog sterker worden met de introductie van de Model Y Long Range Rear-Wheel Drive (RWD) onlangs.

Groeiende vraag naar elektrische voertuigen

Het gebruik van elektrische voertuigen (EV’s) neemt gestaag toe op de Britse markt. Alleen al in september werden er 275.239 nieuwe auto’s geregistreerd, een stijging van 1% ten opzichte van vorig jaar. Auto’s op benzine en diesel worden echter minder verkocht. De verkoop van dieselauto’s daalde met 7,1%, terwijl die van benzineauto’s daalde met 9,3%.

Het aantal batterij-elektrische auto’s, of BEV’s, neemt echter toe. De verkoop steeg met 24,4%, met 56.387 verkochte exemplaren in september. De verkoop van hybride elektrische auto’s (HEV’s) steeg licht met 2,6%, maar de verkoop van plug-in hybride elektrische auto’s (PHEV’s) steeg met 32,1%. De toegenomen interesse in groenere energiekeuzes wordt benadrukt door deze verschuiving in de voorkeuren van klanten. Deze verschuiving wordt geleid door EV’s zoals de Tesla Model Y.

Tesla Model Y domineert EV-segment

Tesla Model Y Gains Ground in UK with Long Range RWD

Het lijdt geen twijfel dat de Tesla Model Y een van de beste elektrische voertuigen op de markt is. De Model Y is nu het op drie na best verkochte voertuig, met 5.799 verkochte exemplaren in het Verenigd Koninkrijk vanaf september 2024. De Model Y, het enige elektrische voertuig in de top 10, verkocht 5.799 exemplaren en evenaart daarmee het verkooptotaal van de Hyundai Tucson. Dit succes bewijst de aantrekkingskracht van Tesla’s SUV op Britse consumenten, met name op degenen die willen overstappen van verbrandingsmotoren.

Tesla’s Model Y biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele auto’s. Zijn grote actieradius, uitgebreide standaarduitrusting en toegang tot het uitgebreide Tesla Supercharger-netwerk maken het een aantrekkelijke keuze voor consumenten. Dit is van cruciaal belang nu steeds meer kopers kiezen voor elektrische voertuigen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Benzineauto’s nog steeds marktleider

In het Verenigd Koninkrijk blijven benzineauto’s, zoals de Kia Sportage, ondanks de groeiende belangstelling voor elektrische auto’s, de toon aangeven. Met 7.482 inschrijvingen in september stond de Sportage bovenaan. De tweede plaats ging naar de Ford Puma, een benzineauto die 6.681 exemplaren verkocht. Een ander populair model, de Nissan Juke, eindigde op de derde plaats met 6.025 verkochte exemplaren. Vanwege de kosten, de toegankelijkheid tot brandstof en de langere garantietermijnen, zoals de zevenjarige garantie van Kia, geven veel Britten nog steeds de voorkeur aan auto’s met benzinemotoren.

Tesla’s nieuwe Model Y met lange actieradius en 4×4 biedt een indrukwekkende deal

In oktober 2024 onthulde Tesla het Model Y Long Range RWD om een groter aandeel van de Britse markt te veroveren. In het Verenigd Koninkrijk is dit nieuwe model momenteel de meest efficiënte Model Y. Het is de basisuitvoering, geprijsd op 46.990 pond vóór extra’s, en heeft het langste bereik van alle Model Y-versies die verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, met 373 mijl per lading. Bovendien is het maximale laadvermogen van de Model Y 250 kW, tegenover 150 kW voor de vergelijkbare Scenic. Je zou je Tesla in 15 minuten een actieradius van 150 mijl moeten kunnen geven door hem aan te sluiten op een superlader.

Met een topsnelheid van 135 mph en een acceleratietijd van 5,7 seconden van 0 tot 60 mph biedt de Model Y Long Range RWD een mix van prestaties en efficiëntie. Volgens Tesla kan dit model bestuurders vier jaar lang £6.400 aan benzine besparen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor budgetbewuste consumenten. Als we ervan uitgaan dat er jaarlijks 10.000 mijl wordt afgelegd, kunnen Octopus Energy-gebruikers hun jaarlijkse uitgaven zien oplopen tot slechts 175 pond.

De concurrentie wordt heviger als Model Y naar de top stoot

Met 23.495 verkochte exemplaren stond de Tesla Model Y op de negende plaats in het Verenigd Koninkrijk in de eerste negen maanden van 2024, maar hij ondervindt nog steeds hevige concurrentie van benzineauto’s. Met 15.449 meer verkopen dan de Model Y heeft de Ford Puma, de best verkochte auto in het Verenigd Koninkrijk, een aanzienlijke voorsprong. Maar er is nog meer te doen dit jaar, en de introductie van de Model Y Long Range RWD kan Tesla helpen om nog verder op te klimmen.

Hoewel het misschien ambitieus is om dit jaar in de top drie te eindigen, bewijst het aanhoudende succes van de Model Y dat elektrische auto’s niet langer nicheproducten zijn. Tegenwoordig concurreren ze met standaardauto’s en kunnen ze die op veel gebieden overtreffen, waaronder kostenbesparingen op lange termijn en rijbereik.

Geef een reactie