Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y: productie van 7 zitplaatsen begint binnenkort

Tesla Model Y: 7-Seat Production to Begin Soon

De Tesla Model Y wordt vanaf mei geproduceerd bij Giga Shanghai. Dit komt nadat de Europese autoriteiten onlangs de import van China’s elektrische SUV met drie rijen hebben goedgekeurd. Dit is een cruciale stap in Tesla’s plannen om zijn Model Y-producten uit te breiden naar het buitenland, gericht op zowel de Chinese als de Europese markt.

Een terugblik: De lancering van de Model Y met 7 zitplaatsen

Tesla onthulde de Model Y met 7 zitplaatsen in 2021. Deze optie werd echter alleen aangeboden in Noord-Amerika. Aanvankelijk was de productie beperkt tot Tesla’s fabriek in Fremont. De 7-zitter was alleen beschikbaar in het Long Range (LR) model. De SUV met drie rijen was alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Canada werd uiteindelijk van de lijst geschrapt omdat Tesla de Canadese markt vanuit China ging bevoorraden.

Tesla onderzoekt nu stappen om de productie naar China uit te breiden. Onlangs hebben Europese autoriteiten Tesla toestemming gegeven om de nieuwe 7-zits variant van Giga Shanghai te importeren. Deze goedkeuring is een belangrijke mijlpaal. Het stelt Tesla in staat om de productie in China te starten, met de ambitie om later dit jaar voertuigen naar Europa te exporteren.

Belangrijkste details van de Model Y met 7 zitplaatsen

De 7-zits Tesla Model Y verschilt aanzienlijk van de normale 5-zits versie. Een van de meest opvallende wijzigingen is de installatie van een derde zitrij, die de totale capaciteit van de auto vergroot. Deze upgrade verhoogt het gewicht van de auto met 45 kg (99 lbs), wat nodig is om de extra inzittenden te ondersteunen. Het maximale laadvermogen van de auto is ook verhoogd met respectievelijk 70 kg en 45 kg, zodat de 7-zitterconfiguratie het extra gewicht kan dragen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid of de prestaties.

Tesla Model Y: 7-Seat Production to Begin Soon

Ondanks de extra zitrij behoudt de Tesla Model Y zijn gestroomlijnde uiterlijk en efficiënte elektrische prestaties. Ondanks zijn compacte formaat is de derde rij van de Model Y ideaal voor kinderen. Voor volwassenen kan de ruimte op de derde rij echter beperkt zijn, iets waar potentiële kopers rekening mee moeten houden. Deze verbeteringen maken van de Tesla Model Y met 7 zitplaatsen een veelzijdige en verleidelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een grotere, maar milieuvriendelijke auto.

Productietijdlijn en marktfocus

Volgens lokale bronnen in China is Tesla van plan om in oktober te beginnen met de productie van de 7-zits Model Y in Giga Shanghai. In eerste instantie zullen deze auto’s worden geproduceerd voor de Chinese markt. De productie voor de export naar Europa begint naar verwachting in het vierde kwartaal van het jaar. Deze slimme aanpak kan de positie van Tesla op beide markten versterken.

Speculaties en ophelderingen

De onthulling van de 7-zits Tesla Model Y leidde tot speculaties en duidelijkheid in de autosector. Volgens de eerste geruchten zou Giga Shanghai al begonnen zijn met de productie van dit nieuwe model, wat de opwinding onder potentiële kopers en Tesla-aanhangers aanwakkerde. Andere bronnen betwistten deze beweringen echter onmiddellijk, wat voor enige verwarring zorgde. National Business Daily zei dat de productie al was begonnen. Shanghai Securities News trok deze bewering echter in twijfel en citeerde een Tesla-insider die de bewering weerlegde.

Ondanks deze tegenstrijdige berichten lijkt het duidelijk dat Tesla doorgaat met zijn plannen voor de 7-zits Model Y. De goedkeuring van de Europese autoriteiten geeft aan dat de productie nabij is, ook al is deze nog niet begonnen.

Tesla’s plan om de Model Y met 7 zitplaatsen in China te produceren is een belangrijke stap in de wereldwijde expansiestrategie van het bedrijf. Tesla is gepositioneerd om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan aanpasbare elektrische voertuigen op de Chinese en Europese markten. De 7-zits Model Y, met zijn grotere capaciteit en gezinsvriendelijk ontwerp, is klaar om een geduchte concurrent te worden op de elektrische SUV-markt.

Geef een reactie