Social Media
Light
Dark

Tesla Model 3 next-gen op Launchpad

Tesla to launch next-gen Model 3

Tesla staat op het punt om de nieuwe generatie van zijn populaire Model 3 te lanceren. De betaalbare elektrische auto veroverde de wereld stormenderhand in 2017. Na Tesla’s “Highland”-programma meer dan een jaar lang op de voet te hebben gevolgd, lijkt het erop dat de volgende generatie van de Tesla Model 3 eindelijk klaar is om op de markt te komen. Nu de wereld evolueert naar een groenere en duurzamere toekomst, is Tesla’s toewijding aan innovatie en vooruitgang in elektrische auto’s nog nooit zo duidelijk geweest. De Model 3 belooft een revolutie teweeg te brengen in de auto-industrie. Het zal geavanceerde technologie en opwindende functies bevatten om onze rijervaring te herdefiniëren.

Waarom Tesla Model 3 favoriet is

De afgelopen jaren heeft de Tesla Model 3 de Australische automarkt gedomineerd. Officiële gegevens laten zien dat het in 2022 alle andere elektrische voertuigen heeft overtroffen en de best verkochte EV van het land is geworden met 10.877 verkochte exemplaren. Hij overtrof zelfs de populaire en goedkopere Toyota Camry sedan (9538).

Het geheim achter de populariteit van de Model 3 schuilt in een perfecte combinatie van factoren die aanslaan bij Australische autokopers. Ondanks schommelingen in de auto-industrie als gevolg van tekorten in de toeleveringsketen en inflatie, heeft Tesla de Model 3 consequent aangeboden tegen concurrerende prijzen. Door het voertuig af en toe te onderwerpen aan prijsverlagingen en -verhogingen, is Tesla erin geslaagd een balans te vinden tussen betaalbaarheid en eersteklas voorzieningen.

Vanaf een prijs van 60.000 dollar beschikt de Model 3 met achterwielaandrijving (RWD) over een reeks standaard voorzieningen, waarmee hij zich onderscheidt van zijn vergelijkbaar geprijsde rivalen. De Polestar 2 liftback, Cupra Born warme hatch en Kia Niro EV kleine SUV kunnen concurreren op prijs, maar komen tekort in uitrustingsniveau. Deze concurrenten bundelen vaak essentiële voorzieningen in dure optiepakketten, waardoor de totale kosten voor de consument hoger uitvallen. In tegenstelling tot traditionele fabrikanten die vertrouwen op geplande onderhoudsbeurten op basis van tijd of afgelegde afstand, gebruikt Tesla een condition-based onderhoudsschema. Eigenaars van een Model 3 hoeven zich niet aan strikte onderhoudsschema’s te houden. In plaats daarvan zullen de sensoren en controlesystemen van de auto de eigenaar waarschuwen wanneer het tijd is voor een controle, wat zorgt voor tijdig en efficiënt onderhoud.

Vertragingen in levering in Europa

Europese klanten die wachten op het nieuwe Model 3 moeten geduld hebben, want Tesla heeft alle levertijden opgeschoven naar oktober. Klanten kunnen rekenen op leveringen in het vierde kwartaal, waarbij de Model 3 Performance misschien doorloopt tot na januari 2024, wat ongebruikelijk zou zijn voor Tesla.

De vertraging kan worden toegeschreven aan de overgang naar de volgende generatie van de Model 3. Tesla’s Gigafactory Shanghai in China levert Model 3-voertuigen voor de Europese markt. Het bedrijf had eerder gewaarschuwd voor tijdelijke productiestops voor “wereldwijde fabrieksupgrades”, die waarschijnlijk verband houden met de nieuwe Model 3.

Tesla Model 3 in Noord-Amerika

Tesla produceert de Model 3 voor de Noord-Amerikaanse markt in de fabriek in Fremont, Californië. Hoewel er enkele sluitingen zijn geweest, is het niet bevestigd of deze direct verband houden met de volgende generatie Model 3.

Tesla Model 3 Next Generation

“De Tesla Model 3 is ontworpen om je bijna overal te brengen”.

Verwachte upgrades voor de Tesla Model 3

Tesla brengt regelmatig over-the-air software-updates uit die de prestaties van de auto verbeteren, nieuwe functies toevoegen, de veiligheid verbeteren en de gebruikerservaring verbeteren.

De nieuwe Tesla Model 3 krijgt een nieuwe voorkant

De volgende generatie van de Model 3 zal naar verwachting een significante designupdate ondergaan, die vooral merkbaar zal zijn in de styling van de voorkant. Een afbeelding die is uitgelekt op Reddit geeft een voorproefje van de veranderingen en toont een herziene voorkant met slankere, smallere koplampen. Dit opgefriste exterieurdesign lijkt een balans te vinden tussen sportiviteit en luxe, waardoor de auto er verfijnder en aantrekkelijker uitziet. Hoewel de wijzigingen aan de voorkant duidelijk zijn, laat het uitgelekte beeld geen significante veranderingen zien aan de buitenspiegels. Het valt nog te bezien of de rest van de auto net zulke opmerkelijke designupdates krijgt om een meer uitgesproken uiterlijk te creëren.

Het Model 3 chassis wordt vereenvoudigd

Tesla’s streven naar een betaalbare EV van 25.000 dollar gaat gepaard met voortdurende inspanningen om de productie-efficiëntie te verbeteren en de productiekosten te verlagen. Als onderdeel van dit initiatief heeft Tesla in 2021 de achterste onderkant van de Model Y opnieuw ontworpen, waarbij het productieproces werd gestroomlijnd door de achterste onderkant uit één groot stuk te stampen in plaats van uit 70 kleinere afzonderlijke stukken, zoals in de huidige Model 3. Tesla zal waarschijnlijk een soortgelijke herziening van het chassis doorvoeren. Tesla zal waarschijnlijk een soortgelijke chassisrevisie doorvoeren voor de volgende Model 3-generatie. Een vereenvoudigd chassis met minder onderdelen kan leiden tot potentiële kostenbesparingen, hoewel het belangrijk is om op te merken dat dit niet noodzakelijkerwijs hoeft te resulteren in een lagere prijs voor de consument. Hoewel de rijdynamiek naar verwachting niet drastisch zal veranderen, zou de stijfheid van het voertuig iets kunnen worden verbeterd, wat een responsievere en aangenamere rijervaring oplevert.

Hij zou kunnen rijden op de nieuwste batterijcellen van Tesla

Tesla’s vooruitgang in accutechnologie is een belangrijk onderdeel van zijn streven om de grenzen van elektrische voertuigen te verleggen. De volgende generatie Model 3 zal naar verwachting worden uitgerust met de nieuwste accucellen van de autofabrikant, waarbij sterke aanwijzingen wijzen op het gebruik van grotere 4680-accu’s, vergelijkbaar met die in de Model Y. Deze verbeterde accu’s bieden een grotere energiecapaciteit, wat zich mogelijk vertaalt in een groter rijbereik voor de nieuwe Model 3.

Verder bestaat de mogelijkheid dat Tesla zijn nieuwe dry coat elektrode technologie, die in Californië en Texas in productie is genomen, zal toepassen. Deze innovatieve productiemethode kan de productiekosten van batterijen met wel 50% verlagen, waardoor Tesla deze besparingen kan doorberekenen aan de consument of middelen kan toewijzen aan de ontwikkeling van meer betaalbare modellen. Met deze vooruitgang kunnen we verwachten dat de volgende Model 3 zijn indrukwekkende actieradius zal behouden of verbeteren, waardoor het een nog aantrekkelijkere optie wordt voor potentiële kopers.

Officiële aankondigingstijdlijn

Tesla zal waarschijnlijk wachten met een officiële aankondiging totdat het nieuwe Model 3 in productie is in zowel Gigafactory Shanghai als Fremont fabriek, met de verwachting van een aankondiging tegen het einde van de maand.

Nu Tesla zijn volgende generatie Model 3 onthult, kunnen we niet anders dan enthousiast zijn over de toekomst van elektrische auto’s. Met verbeterde accutechnologie, sneller opladen en geavanceerde functies voor autonoom rijden belooft de nieuwe Model 3 een game-changer te worden in de auto-industrie. Tesla blijft toonaangevend op het gebied van duurzaam transport en de Model 3 is een bewijs van hun niet aflatende streven naar innovatie. Dus maak je veiligheidsgordels vast en bereid je voor om de toekomst te omarmen met de revolutionaire Tesla Model 3.


Geef een reactie