Social Media
Light
Dark

Tesla lanceert aanbieding voor $0 aanbetaling voor Model 3 en Model Y in de VS

Tesla Launches $0 Down Payment Offer for Model 3 and Model Y in the U.S

Tesla heeft een nieuwe financieringsoptie onthuld in de Verenigde Staten, waardoor kopers zijn Model 3- en Model Y-voertuigen kunnen kopen zonder aanbetaling. Dit nieuwe aanbod is bedoeld om de financiële lasten van kopers te verlichten, maar is beperkt tot specifieke criteria. Tesla’s aanbod om geen aanbetaling te doen is beperkt tot kopers in de Verenigde Staten. Deze promotie sluit potentiële kopers uit Canada uit, die niet kunnen profiteren van de nieuwe deal.

Wat de promotie biedt

Volgens een bericht op Tesla’s officiële Noord-Amerikaanse account op X (voorheen Twitter), is de nul-stortingsaanbieding geldig voor Model 3 en Model Y Long Range (LR) en Performance-varianten. Kopers kunnen met hun nieuwe elektrische auto naar huis rijden zonder vooraf iets te betalen. Met deze deal kunnen kopers de initiële out-of-pocket kosten vermijden.

Tesla Launches Zero-Down Payment Offer for Model 3 and Model Y in the U.S

De deal met nulaanbetaling elimineert de financiële lasten vooraf, maar gaat gepaard met een iets hogere rente. Kopers die voor deze optie kiezen, betalen een jaarlijks rentepercentage van 2,49%. Consumenten die een aanbetaling doen, krijgen een lager JKP van 1,99%.

Praktische gevolgen voor kopers

Voor kopers die een Tesla Model Y over een periode van 72 maanden financieren, resulteert het aanbod voor een aanbetaling van nul in maandelijkse betalingen van ongeveer 580 dollar. Deze cijfers zijn exclusief Tesla’s “gasbesparingen”, die de kosten verder kunnen drukken. Bovendien kunnen de maandelijkse betalingen veel lager uitvallen voor personen die in aanmerking komen voor federale belastingvoordelen, waardoor dit aanbod nog verleidelijker wordt.

De nul-nul-betalingsaanbieding is geldig voor bestellingen die op of na 12 september 2024 worden geplaatst. In tegenstelling tot eerdere Tesla-aanbiedingen dwingt deze aanbieding consumenten echter niet om de auto voor een bepaalde datum af te nemen, waardoor extra flexibiliteit mogelijk is. Dit in tegenstelling tot Tesla’s financieringsovereenkomst van 1,99%, die levering eist voor eind september 2024.

Niet beschikbaar in Canada

Helaas voor Canadese kopers is Tesla’s actie zonder aanbetaling niet beschikbaar ten noorden van de grens. Hoewel Tesla een leentarief van 1,99% aanbiedt aan Model Y kopers in Canada, is het aantrekkelijkere zero-down aanbod alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Canadese Tesla-liefhebbers zullen moeten wachten op flexibelere opties.

Extra financieringsopties

Tesla biedt een aantrekkelijker JKP van 1,99% voor consumenten die bereid zijn een aanbetaling van 20% te doen. Dit tarief geldt voor leningen voor Model 3-voertuigen met een looptijd van 36 tot 60 maanden en Model Y-voertuigen met een looptijd van 36 tot 72 maanden. Deze goedkopere tarieven zijn echter voorbehouden aan kopers met een acceptabel krediet en gelden alleen voor nieuwe bestellingen die geplaatst worden voor het einde van Q3 2024.

De impact op de verkoop van Tesla

De Model 3 en Model Y zijn de best verkopende auto’s van Tesla. Het zal spannend zijn om te zien hoe de optie voor een aanbetaling van nul de verkoop beïnvloedt. Tesla’s sterke promotie kan leiden tot meer bestellingen, vooral wanneer kopers profiteren van de verbeterde financieringsregelingen en federale belastingvoordelen.

Tesla zet deze nieuwe financieringsoptie actief in de markt op zijn verschillende sociale media. Het bedrijf heeft informatie over het aanbod vrijgegeven op X en stuurt berichten naar geïnteresseerde kopers. Tesla’s verkooppraatje benadrukt de mogelijkheid om een nieuw voertuig, een 3 of Model Y, te kopen zonder vooruitbetalingen bij levering en met een APR van 2,49% gedurende 60 of 72 maanden, afhankelijk van de auto.

Tesla’s campagne voor de Model 3 en Model Y zonder aanbetaling stelt klanten in staat om een elektrisch voertuig te kopen met minimale kosten vooraf. Hoewel de iets hogere rente sommigen zorgen baart, is het pakket aantrekkelijk voor mensen die hun directe uitgaven willen beperken. Maar omdat dit aanbod alleen toegankelijk is in de Verenigde Staten, moeten Canadese kopers wachten op betere aanbiedingen.

Geef een reactie