Social Media
Light
Dark

Tesla roept Cybertruck terug

Tesla Issues Recalls for Cybertruck

Tesla heeft onlangs te maken gehad met twee belangrijke terugroepacties voor zijn langverwachte Cybertruck. Deze terugroepacties, die betrekking hebben op meer dan 11.000 voertuigen, hebben betrekking op kritieke problemen met de bekleding van de kofferbak en de ruitenwisser. Het eerste probleem heeft te maken met een cosmetisch sierstuk dat tijdens het rijden los kan raken, wat potentiële veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Het tweede probleem betreft de controller van de ruitenwissermotor, die defect kan raken door overbelasting. Beide terugroepacties tonen aan dat Tesla zich inzet om productiefouten aan te pakken en de veiligheid van klanten te garanderen zonder dat dit ten koste gaat van de eigenaren.

Tesla Cybertruck: Probleem met de kofferbakbekleding

Het eerste probleem betreft de bekleding van de kofferbak, met name de zeilapplicatie, een cosmetisch onderdeel van de buitenkant van de kofferbak. Deze bekleding kan tijdens het rijden losraken als deze niet goed is aangebracht. Deze bug treft 11.383 Cybertrucks die na 26 mei 2024 zijn gefabriceerd. De zeilapplicatie is met lijm bevestigd. In sommige gevallen voldeed de lijm of de applique echter niet aan de acceptabele criteria, waardoor de bekleding losraakte of eraf viel.

Zonder kosten voor de klant zal Tesla de zeilapplicatie vervangen of opnieuw bewerken zodat de montage aan de specificaties voldoet en er voldoende hechting is tussen de applicatie en de dekrail van het voertuig.

Er zijn enkele meldingen van dit probleem geweest, wat Tesla heeft bevestigd in zijn bericht aan de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

De Cybertruck is uitgerust met een cosmetische applique langs de buitenkant van de bekleding van de kofferbak, bekend als de zeil applique, die met lijm aan het voertuig is bevestigd. Bij de getroffen voertuigen is de zeilapplicatie of de lijm mogelijk niet volgens de specificaties geïnstalleerd, waardoor de zeilapplicatie los kan raken of los kan komen van het voertuig.

Om dit te verhelpen zal Tesla het zeil gratis vervangen of opnieuw bewerken, zodat het onderdeel voldoet aan de specificaties en goed hecht.

Storing ruitenwisser

De tweede terugroepactie betreft de ruitenwisser, die betrekking heeft op 11.688 Cybertrucks. Het probleem heeft te maken met de controller van de ruitenwissermotor, die mogelijk niet meer werkt door een elektrische overbelasting die invloed heeft op de drivercomponent van de poort. Hoewel slechts 2% van de voertuigen vermoedelijk getroffen is, werd de defecte ruitenwissermotor ontdekt tijdens een onderhoudsinspectie in februari. Valeo Sistemas Electricos uit Mexico heeft dit onderdeel gemaakt.

Bij de getroffen auto’s kan de controller van de ruitenwissermotor voor stoppen met functioneren als gevolg van elektrische overbelasting van de drivercomponent.

Op 12 juni had Tesla besloten om de getroffen voertuigen terug te roepen. Tesla zal het probleem kosteloos voor de klant verhelpen en samenwerken met de leverancier om ervoor te zorgen dat toekomstige motoren aan de kwaliteitsspecificaties voldoen.

Beide terugroepacties benadrukken Tesla’s toewijding aan veiligheid. De organisatie neemt maatregelen om de problemen aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. Klanten hoeven geen reparatiekosten te betalen.

Geef een reactie