Social Media
Light
Dark

Peter Blades, hoofd interieurarchitect bij Tesla, treedt toe tot Skyryse

Tesla Yoke Steering: Awaiting the Horn Upgrade

Peter Blades, hoofdinterieurontwerper bijTesla, heeft de elektrische autogigant na negen jaar verlaten om aan de slag te gaan bij Skyryse, een bedrijf dat helikopterontwerpen opnieuw uitvindt. Blades’ vertrek betekent een verschuiving naar een nieuwe grens in transportinnovatie.

Blades’ periode bij Tesla werd gekenmerkt door innovatief denken en visionair design. Hij trad in dienst in 2014. Hij werd Principal Design Lead voor het interieur van de Model 3 en stelde de toekomstige designtaal van Tesla vast. Zijn verantwoordelijkheden groeiden uit tot het managen van de creatieve ontwerpteams voor de Semi en Model Y en het ontwikkelen van de interieurconcepten die deze baanbrekende auto’s zouden definiëren.

Een veelzijdig portfolio

Blades’ invloed reikte verder dan voertuigen. Hij speelde een belangrijke rol bij het ontwerpen van het interieur van de Roadster van de tweede generatie, die met ongekende specificaties op de markt zal komen. Bovendien gingen zijn talenten verder dan aardse voertuigen en droeg hij bij aan het interieurontwerp van de Crew Dragon-capsule van SpaceX, waarmee hij zijn veelzijdigheid en effect bewees.

Een nieuw hoofdstuk bij Skyryse

Skyryse, een ontluikend bedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van helikoptertechnologie, heeft Blades aangesteld als nieuwe Vice President of Design. Hij streeft ernaar een revolutie teweeg te brengen in het interieur van helikopters met zijn transformationele benadering van ontwerpen, die hij al demonstreerde in het interieur van voertuigen met de Model 3.

Een carrière gedefinieerd door innovatie

Voordat hij bij Tesla aan de slag ging, verfijnde Blades zijn vaardigheden bij industriereuzen als Nissan en General Motors. Zijn bijdragen aan GM omvatten ontwerpwerk voor klassieke voertuigen zoals de Camaro, Impala en C7 Corvette, wat zijn uitgebreide ervaring in auto-ontwerp aantoont.

Talent wegkapen bij Tesla

De overname van Peter Blades door Skyryse is een grote stap voor het bedrijf, dat zich wil profileren als leider op het gebied van helikopterontwerpen van de volgende generatie. De ervaring en visie van Blades zullen Skyryse naar verwachting helpen bij het veranderen van het landschap van luchttransport.

Blades’ visie voor de toekomst

Bij zijn overstap naar Skyryse toonde Blades zich enthousiast over het potentieel om baanbrekende technologie te combineren met nieuwe creatieve inzichten. Zijn aanstelling als VP of Design toont de toewijding van Skyryse aan innovatie en Blades’ voortdurende passie voor het verleggen van de grenzen van designperfectie.

“Peter Blades, de hoofdinterieurontwerper voor beide generaties van de Model 3, Model Y, Semi concept en Roadster (2017), is bij Skyryse aan de slag gegaan als VP of Design”.

Blades merkte op:

“Toetreden tot Skyryse is een fantastische kans. Om opnieuw de kans te krijgen om dit soort transformatieve technologie te combineren met een frisse en nieuwe kijk op design is een verbazingwekkende en vernederende kans.”

De overstap van Peter Blades van Tesla naar Skyryse is een keerpunt in het transportontwerp. Terwijl hij aan deze nieuwe fase begint, positioneren zijn nalatenschap bij Tesla en zijn visie op de toekomst van helikopterontwerp hem als een revolutionaire kracht in het veranderen van hoe we ons verplaatsen, zowel op de grond als in de lucht. De gedurfde stap van Skyryse om dergelijke expertise in te huren, toont de ambitie en toewijding van het bedrijf om de grenzen van innovatie in luchttransport te verleggen.

Geef een reactie