Social Media
Light
Dark

Tesla Giga Shanghai produceert zijn 3 miljoenste voertuig

Tesla Giga Shanghai Produces Its 3 Millionth Vehicle

Tesla Giga Shanghai heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Tesla’s 3 miljoenste voertuig is een bewijs van zijn explosieve groei op de Chinese markt voor elektrische voertuigen. De vestiging in Shanghai is nu een belangrijk onderdeel van de internationale activiteiten van Tesla. Tesla Giga Shanghai is de grootste fabriek van Tesla buiten de VS. In januari 2019 begon de fabriek met bouwen en in december van datzelfde jaar had het zijn eerste auto afgeleverd. De productiecapaciteit is sindsdien enorm toegenomen.

Productiemijlpalen bij Giga Shanghai

Het duurde meer dan 30 maanden voordat de fabriek in Shanghai de eerste miljoen Tesla’s produceerde. Maar daarna kreeg de fabriek een flinke duw in de rug. De stijging van 2 miljoen naar 3 miljoen voertuigen vond plaats in slechts 13 maanden. Dit laat zien hoe technologische innovaties en productie-efficiëntie worden gecombineerd bij Tesla. De Tesla-directeur zei in een bericht op Weibo:

“Vandaag hebben we de Robotaxi bestuurderloze taxi uitgebracht, en hier is nog ander goed nieuws om met jullie te delen: Vandaag heeft de Shanghai Super Factory een nieuwe mijlpaal bereikt – het 3 miljoenste voertuig rolde van de productielijn. Tesla Shanghai Super Factory deed er 32 maanden over om van 0 naar 1 miljoen voertuigen te gaan; het duurde slechts 13 maanden om van 2 miljoen naar 3 miljoen voertuigen te gaan. Elke auto is een kleine stap, en 3 miljoen is een grote sprong,” aldus Tesla

De Model Y: voorop in de strijd

Een volledig elektrische Model Y was het 3 miljoenste voertuig dat werd gebouwd bij Giga Shanghai. De Model Y, die bekend staat om zijn prestaties, actieradius en geavanceerde functies, is uitgegroeid tot een van Tesla’s best verkopende auto’s wereldwijd. Het staat voor Tesla’s vastberadenheid om de elektrische SUV-markt in China en wereldwijd te beheersen.

De helft van Tesla’s wereldwijde leveringen in 2023

Alleen al in de eerste drie kwartalen van 2023 leverde de fabriek in Shanghai 675.000 voertuigen. Meer dan de helft van Tesla’s wereldwijde leveringen kwam hier vandaan. Tesla’s wereldwijde strategie leunt zwaar op de efficiëntie en capaciteit van de fabriek om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische auto’s over de hele wereld.

Exporteren naar internationale markten

Giga Shanghai maakt niet alleen auto’s voor China. Een derde van de 3 miljoen geproduceerde auto’s werd verscheept naar markten in Europa en Azië-Pacific. De fabriek van Tesla in Shanghai is een wereldwijd exportknooppunt geworden, wat het belang van de fabriek in de wereldwijde toeleveringsketen van Tesla onderstreept.

Naast de productie van auto’s breidt Tesla zijn energieopslagactiviteiten in China uit. In mei 2024 begon het bedrijf met de bouw van een gigantische fabriek in Shanghai voor de productie van Megapacks, grootschalige oplossingen voor energieopslag. Het is de bedoeling dat de nieuwe fabriek in het eerste kwartaal van 2024 operationeel is. Het benadrukt Tesla’s bredere doelstellingen om hernieuwbare energie te integreren in zijn activiteiten voor elektrische voertuigen.

Automatisering en efficiëntie in Giga Shanghai

Tesla’s fabriek in Shanghai is een van de meest geavanceerde ter wereld. De fabriek is voor 95% geautomatiseerd en gebruikt honderden robotarmen om auto’s te produceren. Dankzij dit automatiseringsniveau zijn er minder mensen nodig voor specifieke activiteiten, waardoor Tesla elke 30 seconden een auto kan bouwen. Deze optimalisatie heeft de fabriek geholpen om snelle productiemijlpalen te bereiken.

De Giga Shanghai faciliteit is meer dan alleen sneller auto’s maken. Het is ook een cruciaal onderdeel van de wereldwijde strategie van Tesla. De capaciteit van de fabriek om effectief auto’s te bouwen en te exporteren stelt Tesla in staat om te concurreren op buitenlandse markten. Deze uitbreiding is in overeenstemming met de missie van het bedrijf om het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren en de wereldwijde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Tesla’s visie voor 2024 en daarna

Tesla’s succes in China zal naar verwachting een impuls geven aan zijn wereldwijde ambities. De vestiging in Sjanghai is een goed voorbeeld van hoe Tesla zich aanpast aan lokale markten en tegelijkertijd wereldwijd gefocust blijft. Met de aanstaande introductie van de Megapack-fabriek en de voortdurende stijging van de verkoop van elektrische voertuigen zal Giga Shanghai een nog grotere rol spelen in de toekomst van Tesla.

Het 3 miljoenste voertuig dat van de band rolt in Giga Shanghai is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Tesla. Het onderstreept de betrokkenheid van het bedrijf bij zowel China’s nieuwe energiesector als de wereldwijde revolutie van elektrische voertuigen.

Geef een reactie