Social Media
Light
Dark

Tesla spant rechtszaak aan tegen EVject

Tesla U-Turn: Rebuilding the Supercharger Team

Tesla heeft een rechtszaak aangespannen tegen EVject, een bedrijf dat bekend staat om zijn aftermarket veiligheidsstekker. Het EVject-apparaat heeft aan populariteit gewonnen onder de EV-gemeenschap, vooral omdat het de veiligheid van de bestuurder verbetert. Naarmate de zaak vordert, zal het van cruciaal belang zijn om te begrijpen hoe de uitspraak van de rechtbank de toekomst van EV-veiligheidsapparatuur en de relatie tussen autofabrikanten en externe fabrikanten van accessoires zal beïnvloeden.

Tesla’s oplaadnetwerk en veiligheidsproblemen

Tesla heeft het grootste EV-oplaadnetwerk in Noord-Amerika. Met zo’n uitgebreide dekking bevinden sommige Supercharger stations zich op het platteland, wat veiligheidsproblemen kan opleveren, vooral ‘s nachts. In geval van nood kunnen Tesla-bestuurders niet wegrijden zonder de stekker van de Supercharger los te koppelen, wat lastig kan zijn. De ontsnappingsconnector van EVject pakt dit probleem aan door bestuurders de mogelijkheid te bieden om los te koppelen en weg te rijden zonder hun voertuig te verlaten. Deze functie heeft aan populariteit gewonnen, vooral onder vrouwen en jonge bestuurders die zich onzeker kunnen voelen tijdens nachtelijke laadsessies.

EVject’s Escape Connector

De EVject Escape Connector is bedoeld om een snelle en veilige manier te bieden om los te koppelen van een Supercharger. Het heeft een breakaway-functie die de laadpoort van het voertuig en de Supercharger-aansluiting beschermt tijdens een noodgeval. Het apparaat kost 299 dollar en wordt aangeprezen als een essentieel veiligheidsapparaat. In de rechtszaak van Tesla worden deze bevindingen echter betwist en wordt beweerd dat de connector niet zo veilig is als wordt beweerd.

Tesla’s veiligheidsproblemen en juridische claims

De klacht van Tesla benadrukt het gebrek aan bescherming tegen oververhitting van het EVject-apparaat. Volgens Tesla kan de Connector temperaturen bereiken tot 100°C (212°F) na 30 minuten opladen bij 420 ADC. Zulke hoge temperaturen vormen een risico op brandwonden voor gebruikers en kunnen brand veroorzaken aan nabijgelegen zaken, waaronder voertuigen en superchargerapparatuur. Tesla beschuldigt EVject van misleidende reclame en wil het bedrijf ervan weerhouden het apparaat als veilig te verkopen. Tesla wil ook voorkomen dat het product in de Verenigde Staten wordt geïmporteerd en eist een schadevergoeding van ten minste 75.000 dollar.

Volgens de klacht van Tesla:

In het geval van een te hoge temperatuur in de Connector, creëert het gebrek aan bescherming tegen te hoge temperatuur een veiligheidsrisico. Testen van gesimuleerd opladen met hoge stroom via de Connector, gebruikt in combinatie met een Tesla Supercharger-kabel en een Tesla EV-laadpoort, toonden aan dat de oppervlaktetemperatuur van de Connector kan oplopen tot 100C, na 30 minuten opladen bij 420 ADC. Tijdens een te hoge temperatuur kan een gebruiker van de connector tijdens (of na) het opladen brandwonden oplopen door de connector aan te raken of vast te pakken. Daarnaast vormt de hoge temperatuur in de Connector een risico op brand en ontbranding van andere brandbare materialen in de laadkabel, het voertuig dat is aangesloten op de Connector en de infrastructuur van de Supercharger.

Reacties uit de gemeenschap: Een polariserend debat

De zaak veroorzaakte verschillende reacties vanuit de EV-gemeenschap. Sommigen steunen de juridische actie van Tesla en beweren dat het product van EVject ongerechtvaardigde angst en wantrouwen inboezemt. Zij vinden dat Tesla, dat bekend staat om veiligheid, terecht zijn merk en klanten verdedigt. Anderen vinden dat Tesla zou moeten samenwerken met EVject om de veiligheid van het product te garanderen in plaats van juridische stappen te ondernemen. Zij vinden dat de EVject-connector een echt veiligheidsrisico aanpakt, terwijl Tesla’s gebrek aan een alternatieve optie de situatie ingewikkelder maakt.

Track record van Tesla: Zijn merk en consumenten beschermen

Dit is niet de eerste keer dat Tesla juridische stappen onderneemt om zijn belangen veilig te stellen. Tesla waarschuwde onlangs tegen het gebruik van vochtige handdoeken om Supercharger-sensoren te veranderen en klaagde een Chinese fabrikant aan vanwege een mogelijk schadelijke NACS-adapter. Deze initiatieven tonen Tesla’s toewijding aan de veiligheid van zijn producten en infrastructuur. Tesla’s proactieve aanpak van deze kwesties weerspiegelt Tesla’s toewijding aan het handhaven van hoge veiligheidsnormen voor zijn consumenten.

De rechtszaak van Tesla tegen EVject doet ernstige twijfels rijzen over de veiligheid van aftermarket hulpstukken en de verantwoordelijkheid van bedrijven om ervoor te zorgen dat hun producten de veiligheid van de consument niet in gevaar brengen. Dit incident benadrukt het belang van strenge veiligheidsvoorschriften en open marketing in de snel veranderende EV-business.

Geef een reactie