Social Media
Light
Dark

Tesla: Energieboost voor Model Y RWD en herlancering Model 3 Long Range RWD

Tesla Launches 'Energy Boost' for Model Y RWD and Relaunches Model 3 Long Range RWD

Tesla blijft innoveren met intrigerende verbeteringen aan zijn elektrische voertuigen. De nieuwe Energy Boost software-upgrade vergroot het rijbereik voor Model Y RWD-eigenaars in de Verenigde Staten met maximaal 80 kilometer. Ondertussen heeft Tesla de Model 3 Long Range Rear-Wheel-Drive opnieuw geïntroduceerd, die een groter bereik en betere prestaties biedt tegen een concurrerende prijs. Laten we eens kijken naar deze verbeteringen en wat ze betekenen voor Tesla-rijders.

Wat is Energy Boost?

Energy Boost is een software-upgrade die het rijbereik van de Model Y Rear-Wheel Drive (RWD) vergroot. Het biedt tot 80 kilometer extra bereik, waardoor lange reizen comfortabeler worden en het aantal oplaadstops tot een minimum wordt beperkt.

De Energy Boost upgrade kost USD 1.000. Voor deze prijs kunnen eigenaren hun actieradius met 48 kilometer vergroten. Een optie van een hoger niveau is beschikbaar voor US$1,600, die het bereik met 50 mijl vergroot. De opties die beschikbaar zijn voor een eigenaar worden bepaald door het type batterij dat in hun voertuig is geïnstalleerd.

Aankondiging van Musk

Elon Musk heeft de release van de Energy Boost upgrade aangekondigd op X (voorheen bekend als Twitter). Opvallend is dat de werkelijke kosten van de upgrade lager zijn dan Musks eerste schatting eerder dit jaar. Hij zei toen dat de upgrade tot 2.000 dollar zou kunnen kosten, dus de huidige prijs is een welkome verrassing voor veel eigenaren.

Hoe krijg je de upgrade?

Eigenaars van een Model Y RWD kunnen de Energy Boost upgrade eenvoudig kopen via de Tesla app. Na aankoop wordt de upgrade geïnstalleerd via een over-the-air (OTA) software-update. Dit soepele updateproces brengt het rijbereik van de Model Y RWD dichter bij dat van het nieuwe instapmodel Model Y Long Range RWD, dat een bereik heeft van 320 mijl (515 kilometer) op een volle lading.

De Energy Boost upgrade is alleen beschikbaar voor Model Y RWD eigenaren in de Verenigde Staten. Helaas kunnen Canadese Model Y RWD eigenaren deze upgrade niet krijgen. De Model Y RWD versie die in Canada op de markt wordt gebracht heeft een andere batterij (LFP), die niet compatibel is met de Energy Boost software.

Tesla Model 3 lange afstand RWD herlancering

Naast de Energy Boost voor de Model Y heeft Tesla de Model 3 Long Range Rear-Wheel-Drive opnieuw geïntroduceerd. Deze herintroductie voegt een zuinige, high-performance optie toe aan Tesla’s succesvolle portfolio van elektrische sedans.

De nieuwe Model 3 Long Range RWD kan tot 363 mijl afleggen (EPA geschat) op één lading. Deze grote actieradius maakt hem een levensvatbare optie voor langeafstandsritten. De Model 3 Long Range RWD kost $ 29.990, inclusief de federale heffingskorting en de verwachte brandstofbesparing.

Rijd tot 363 mijl (schatting EPA) op één lading en geniet langer van de prestaties en het rijgedrag van onze achterwielaangedreven aandrijflijn. Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive is er, vanaf $ 29.990* na aftrek van de federale heffingskorting en geschatte brandstofbesparing.

Tesla: Prestatie-upgrades

Deze nieuwste versie van de Model 3 Long Range RWD vergroot de actieradius met ongeveer 100 mijl ten opzichte van voorgaande modellen, terwijl de acceleratietijd van 0-100 km/u met bijna een volle seconde verbetert. Deze innovatie zorgt voor een meer dynamische rijervaring door efficiëntie en prestaties te combineren.

De Model 3 Long Range RWD komt in aanmerking voor de maximale $7.500 federale belastingvermindering. Deze kwalificatie houdt in dat het voertuig gebruik maakt van Panasonic cellen, wat bijdraagt aan de grotere actieradius en betere prestaties.

Tesla’s meest recente aanbiedingen, waaronder de Energy Boost voor Model Y RWD en de herintroductie van de Model 3 Long Range RWD, verbeteren de waarde en prestaties van zijn elektrische voertuigen aanzienlijk. Deze verbeteringen geven consumenten meer opties voor een grotere actieradius en betere rijeigenschappen, waardoor Tesla’s positie als marktleider in elektrische voertuigen wordt verstevigd.

Geef een reactie