Social Media
Light
Dark

Tesla Cybertruck toegevoegd aan luxe patrouillevloot politie Dubai

Tesla Cybertruck Joins Dubai Police's Luxury Patrol Fleet

De Tesla Cybertruck is de nieuwste toevoeging aan de luxe patrouillevloot van de politie van Dubai. Het insigne van de Dubai Police staat duidelijk zichtbaar op de motorkap van de Cybertruck, gehuld in het groen en wit van het departement. Dit unieke elektrische voertuig (EV) wordt toegevoegd aan de vloot van toeristische politiepatrouilles en voegt toe aan de hightech aanwezigheid van rechtshandhaving in de stad.

Het nieuws werd bekendgemaakt via sociale media, waarbij de politie van Dubai foto’s van de Cybertruck uploadde op X. De post trok de aandacht van het Tesla Cybertruck-account en CEO Elon Musk. Musk reageerde met een eenvoudige “Cool” en een zonnebril emoji, en het Cybertruck account zei: “Erg cool om te zien – bedankt voor het vertrouwen.”

Tesla Cybertruck: Internationale aspiraties

Momenteel is de Cybertruck alleen toegankelijk in de Verenigde Staten. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft echter gezinspeeld op een mogelijke internationale beschikbaarheid. Hij suggereerde dat Tesla mogelijk volgend jaar al de certificering krijgt om de Cybertruck in andere markten te verkopen. Dit komt door een grote vlootorder van Arabia Taxi Dubai, dat van plan is om meer dan 260 Tesla Model 3-voertuigen toe te voegen aan zijn taxivloot.

Groeiende trend van EV’s in wetshandhaving

De toevoeging van de Cybertruck aan het wagenpark van de politie van Dubai is een grotere trend. Politieagentschappen wereldwijd kiezen snel voor elektrische voertuigen vanwege de kostenvoordelen en milieuvoordelen. Eerder dit jaar toonde Unplugged Performance een Cybertruck voor politiegebruik. Tesla schat dat hun EV’s politieafdelingen meer dan $4.000 kunnen besparen op uitrustingskosten. In Bargersville, Indiana, hebben Tesla politievoertuigen de belastingbetaler jaarlijks ongeveer 80.000 dollar bespaard op alleen al benzine-uitgaven.

Tesla Cybertruck: Openbare vertoning in Dubai Mall

Ter ere van het nieuwe patrouillevoertuig nodigt de politie van Dubai inwoners en toeristen uit om de Cybertruck van dichtbij te bekijken. De tentoonstelling vindt plaats voor de Dubai Ice Rink in Dubai Mall van 18 tot 21 juni, van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen selfies nemen met het opvallende voertuig, dat het unieke kenteken 5 draagt. Sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai, bewonderde het futuristische voertuig.

Toeristische ervaring verbeteren

Brigadier Khalfan Obaid Al Jallaf, directeur van de afdeling Toeristische Politie, benadrukte het belang van luxepatrouilles voor de ondersteuning van toeristen. Hij legde uit dat deze patrouilles toeristen en bezoekers helpen bij evenementen en gemeenschapsprojecten door belangrijke informatie te verstrekken en te zorgen voor een soepele ervaring. Generaal-majoor Khalil Ibrahim Al Mansouri verklaarde verder dat supercars de veiligheid op belangrijke toeristische locaties zoals de Burj Khalifa en Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard verhogen.


De supercarcollectie van de politie van Dubai

De Cybertruck voegt zich bij een uitstekende reeks luxe patrouillevoertuigen, waaronder de Bugatti Veyron, Bentley Continental GT, Aston Martin One-77, Mercedes-AMG GT63 S, McLaren MP4-12C, Lamborghini Urus Performante en anderen. Deze high-performance auto’s laten zien dat de politie van Dubai elegantie wil combineren met geavanceerde technologie.

Het Dubai Police General Command heeft de Tesla Cybertruck, de moderne elektrische auto met een futuristisch design, toegevoegd aan de luxe patrouillevloot van de toeristische politie.
– Dubai Policeشرطة دبي (@DubaiPoliceHQ) 16 juni 2024

De Tesla Cybertruck is ontworpen met het oog op duurzaamheid en prestaties. Hij is uitgerust met Tesla Armor Glass, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en schokbestendigheid, en een koudgewalste stalen carrosserie die kogelbescherming biedt. De Cybertruck heeft een actieradius van 250-500 mijl en kan in 2,9-6,5 seconden van nul tot 60 km/u accelereren, waardoor het een geschikt voertuig is voor politiegebruik.

De toevoeging van de Tesla Cybertruck aan de luxe patrouillevloot van de politie van Dubai toont hun toewijding aan innovatie en geavanceerde wetshandhaving. De toevoeging van de Cybertruck aan het exclusieve wagenpark van Dubai versterkt het imago van de stad als leider op het gebied van technologie en luxe.

Geef een reactie