Social Media
Light
Dark

Tesla: Megafabriek China nadert voltooiing

Tesla China Megafactory Nears Completion

Tesla boekt verbazingwekkende vooruitgang met zijn nieuwe Megafabriek in China. De fabriek in het Lingang New Area in Shanghai is al voor 45% voltooid, aldus Grace Tao Lin, vicepresident van Tesla in China. Het bedrijf is op weg om de bouw eind dit jaar af te ronden en begin 2025 met de productie te beginnen.

Snelle bouw op “Tesla-snelheid

Tesla staat bekend om zijn vermogen om enorme projecten in recordtijd af te ronden, ook wel “Tesla-snelheid” genoemd Deze term beschrijft het onwrikbare verlangen van het bedrijf om haalbare grenzen te verleggen, vooral bij het bouwen van tijdschema’s. China’s megafabrieken zijn geen uitzondering. Hoewel de bouw van de fabriek pas een paar maanden geleden is begonnen, is deze nu al voor 45% voltooid. Deze snelle ontwikkeling toont Tesla’s vermogen om middelen te mobiliseren, activiteiten te stroomlijnen en zich te richten op het halen van deadlines.

“Tesla speed’ is meer dan een slogan; het weerspiegelt de creatieve benadering van projectmanagement van het bedrijf. Tesla gebruikt innovatieve technologieën, efficiënte toeleveringsketens en zeer gemotiveerde werknemers om de bouw te versnellen. Deze snelheid is in China versneld dankzij substantiële hulp van lokale ambtenaren in de Lingang New Area.

Een cruciale faciliteit voor de wereldwijde uitbreiding van Tesla

Deze megafabriek is Tesla’s eerste faciliteit buiten de Verenigde Staten voor de productie van energieopslagsystemen op nutsschaal. Megapack-technologieën zijn essentieel voor grootschalige opslag van hernieuwbare energie. Zodra de fabriek volledig operationeel is, zullen er tot 10.000 Megapacks per jaar worden gemaakt, wat ongeveer 40 gigawattuur aan energieopslagcapaciteit oplevert.

Succes kopiëren in China

De nieuwe faciliteit in China is gemodelleerd naar Tesla’s Megafactory in Lathrop, Californië. De fabriek in Lathrop was de eerste die uitsluitend Megapacks produceerde en heeft de energieopslagcapaciteit van Tesla enorm vergroot. Het succes van deze Amerikaanse fabriek was voor Tesla aanleiding om de strategie te kopiëren naar China, een cruciale markt voor de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Een strategische locatie in Lingang

De beslissing om de Megafactory te vestigen in Lingang New Area in Shanghai was weloverwogen. Lingang is een snelgroeiende regio met aanzienlijke overheidssteun voor hightechbedrijven. Tesla heeft in dit gebied al succes geboekt met zijn Gigafactory, waar elektrische auto’s worden gemaakt. De nieuwe Megafactory zal Tesla’s positie in China versterken en de opkomende duurzame energiesector van het land helpen.

Nu de fabriek voor ongeveer 50% is voltooid, ligt Tesla op schema om zijn ambitieuze deadline te halen. Het bedrijf is van plan de bouw eind 2024 af te ronden en de productie in het eerste kwartaal van 2025 te starten. Deze planning is in overeenstemming met Tesla’s agressieve ontwikkelingsplan en streven om zijn energieopslagactiviteiten wereldwijd uit te breiden.

Tesla’s megafabriek in China is een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde expansie van het bedrijf. De fabriek zal de productiecapaciteit van Tesla vergroten en helpen om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar oplossingen voor de opslag van hernieuwbare energie. Terwijl de bouw op “Tesla-snelheid” vordert, kijkt de wereld toe hoe dit enorme project zich zal ontwikkelen.

Geef een reactie