Social Media
Light
Dark

Tesla bouwt 5 miljoen auto’s in recordtijd

Tesla Builds 5 Million Cars in Record Time

Tesla, de fabrikant van elektrische voertuigen, heeft een belangrijke prestatie geleverd op weg naar een duurzame toekomst. Op 16 september vierde het bedrijf de productie van zijn vijf miljoenste voertuig, een bewijs van zijn ongelooflijke groei en toewijding aan het revolutioneren van de auto-industrie. Tesla’s weg naar succes is gevuld met uitdagingen en triomfen. Het bedrijf heeft zich vanaf het begin ingezet om de wereldwijde omschakeling naar duurzame energie te versnellen. Met de productie van zijn vijf miljoenste voertuig op 16 september 2023 markeert Tesla een belangrijk keerpunt in zijn relatief korte geschiedenis.

Van 1 tot 5 miljoen: Een opmerkelijke reis van Tesla

Het was een opmerkelijke tocht naar 5 miljoen voertuigen. In maart 2020 produceerde Tesla zijn miljoenste voertuig, wat betekent dat het bijna 12,5 jaar duurde om deze eerste mijlpaal te bereiken. Iets meer dan twee jaar later, in augustus 2022, kondigde de fabrikant de verkoop van zijn derde miljoenste auto aan. Verbazingwekkend genoeg bereikte Tesla in slechts zeven maanden daarna de kaap van de 4 miljoen. Slechts zes maanden later kan het bedrijf trots zijn op 5 miljoen geproduceerde voertuigen.

Tesla’s evolutie

De reis van Tesla begon in 2008 met de productie van de dure Roadster. In de loop der jaren breidde het bedrijf zijn productlijn uit met de Model S en Model X, maar de productie bleef beperkt. De productie van Tesla kwam pas weer op gang met de Model 3 in 2017 en de Model Y in 2020.

De onwrikbare toewijding van Tesla

Het bedrijf heeft plannen om zijn vijfde fabriek voor elektrische auto’s te bouwen in Mexico, en er zullen er wereldwijd nog meer volgen. Met behulp van innovatieve voertuigplatforms wil Tesla tegen 2030 maar liefst 20 miljoen voertuigen per jaar produceren. Voor 2023 heeft het bedrijf zijn zinnen gezet op de levering van 1,8 miljoen auto’s, maar gezien het indrukwekkende productietempo lijkt zelfs 2 miljoen auto’s haalbaar.

Een bliksemsnelle mijlpaal

De meest recente prestatie van Tesla is indrukwekkend omdat het zo snel ging. De productie van de eerste miljoen auto’s duurde 12 jaar, maar de tweede miljoen waren klaar in slechts 15 maanden. In slechts tien maanden waren de derde miljoen klaar en zeven maanden later de vierde miljoen. In iets meer dan zes maanden tijd heeft Tesla nu met succes 5 miljoen auto’s verkocht. In dit tempo zal Tesla waarschijnlijk begin 2024 zijn zes miljoenste auto produceren.

De snelle progressie van één miljoen naar vijf miljoen auto’s is een bewijs van de toegewijde teams in de vier assemblagefabrieken van Tesla: Fremont, Giga Texas, Giga Berlijn en Giga Shanghai. Hun ijver en toewijding aan de doelstelling van Tesla hebben het bedrijf geholpen om voorheen ondenkbare hoogten te bereiken.

Hoewel Tesla zijn productie voortdurend heeft verhoogd, voorspelt het bedrijf een kleine daling in de productie in het derde kwartaal als gevolg van fabrieksrenovaties. Met de aanstaande lancering van de Cybertruck-productie is Tesla echter bereid om zijn productiecapaciteit te verdubbelen. Door zijn ambitieuze toekomstige ambities en snelle ontwikkelingsgeschiedenis blijft Tesla de auto-industrie beïnvloeden en de overgang naar een duurzamere toekomst leiden.

Geef een reactie