Social Media
Light
Dark

Tesla en Intersect Power: Een grootschalig partnerschap voor batterijopslag

Tesla and Intersect Power: A Massive Battery Storage Partnership

Tesla heeft een baanbrekend contract getekend met Intersect Power voor een enorm project voor een batterij-energieopslagsysteem (BESS). Deze samenwerking zal gebruik maken van 15,3 GWh Tesla Megapack-technologie, wat een belangrijke mijlpaal is in de energieopslagindustrie. Tesla blijft records vestigen op het gebied van energieopslag en deze samenwerking met Intersect Power toont de toewijding van beide bedrijven aan om groene energieoplossingen uit te breiden.

Recordbrekende uitrol

Om de schaal te illustreren: Tesla heeft in het tweede kwartaal 9,4 GWh aan energieopslag geïnstalleerd, het meeste in één kwartaal. Dit was een stijging van 132% ten opzichte van het vorige record. Tesla en Intersect Power, een bedrijf in schone energie in de Verenigde Staten, hebben overeenstemming bereikt over de parameters van het BESS project. Ze hebben ook doelstellingen voor de toekomstige inzet vastgesteld.

Tesla zal tegen het einde van 2027 bijna 10 GWh aan energieopslag implementeren op de locatie. Tegen 2030 zal de volledige 15,3 GWh geleverd zijn, ter waarde van meer dan 3 miljard dollar. Tesla is van plan om de Megapacks in 2025 en 2026 te installeren bij Intersect Power-projecten. Deze zullen worden gebouwd in Tesla’s fabriek in Lathrop.

Sheldon Kimber, CEO van Intersect Power, zei:

Niemand in de markt kan tippen aan Tesla’s uitgebreide ervaring in opslagtechnologie. Dit partnerschap vormt de basis van een van de grootste en snelst groeiende opslagportefeuilles van het land hier bij Intersect Power. Deze opslagfranchise is de perfecte aanvulling op onze miljarden dollars kostende uitbreiding van hernieuwbare energie die de omvang van ons bedrijf de komende drie jaar naar verwachting meer dan zal verdrievoudigen.

Eerdere samenwerkingen

Dit is niet Tesla’s eerste samenwerking met Intersect Power. Tesla heeft eerder Megapacks geleverd voor 2,4 GWh aan zonne- en opslagfaciliteiten van Intersect Power. Deze omvatten 1 GWh bij de Oberon-fabriek, 448 MWh bij de Athos III-fabriek in Californië en elk 1 GWh bij de Radian- en Lumina-fabrieken in Texas. De projecten zullen eind 2024 volledig operationeel zijn.

Het perspectief van Tesla

Mike Snyder, Senior Director van Tesla Energy, complimenteerde de alliantie. Hij benadrukte de ontwikkelingsmogelijkheden van Intersect Power en de geïntegreerde technologieën van Tesla. Deze combinatie maakt een snelle, grootschalige uitrol mogelijk.

Intersect blijft een uitzonderlijke partner en hun ontwikkelingsexpertise in combinatie met de plug-and-play aard van Tesla’s verticaal geïntegreerde technologie maakt de snelheid en schaal mogelijk die nodig zijn om de veerkracht van het elektriciteitsnet te verbeteren en een grotere integratie van hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen.

Tesla Energy zal in de toekomst naar verwachting een grotere financiële impact hebben. In het afgelopen kwartaal is de grootste hoeveelheid energie in de geschiedenis van Tesla geïnstalleerd. Tesla’s product voor energieopslag groeit snel, met 9,4 GWh ingezet in het afgelopen kwartaal.

Het nieuwe contract

Intersect Power kondigde een nieuw contract aan met Tesla voor 15,3 GWh Megapacks in de komende vijf jaar. Het grootste deel van deze capaciteit zal in de komende twee jaar worden ingezet. Intersect Power bezit nu 2,2 GW operationele zon-PV en 2,4 GWh opslag. Deze nieuwe deal betekent een grote stimulans.

Intersect Power verklaarde in een persbericht:

Tesla en Intersect Power hebben vandaag een contract aangekondigd voor 15,3 GWh Megapacks, Tesla’s energieopslagsysteem op batterijen, voor Intersect Power’s portfolio van zonneopslagprojecten tot 2030. In combinatie met eerdere toezeggingen maakt deze overeenkomst Intersect Power een van de grootste kopers en exploitanten van Megapacks wereldwijd, met naar verwachting bijna 10 GWh aan grootschalige energieopslag die eind 2027 zal zijn geïnstalleerd.

Projectlocaties

De 15,3 GWh Megapacks zullen worden gebruikt voor verschillende projecten van Intersect Power. Meer dan de helft van de bestellingen is bestemd voor BESS-projecten in Californië en Texas. De eerste Megapacks zullen in 2025 worden geleverd en in 2027 operationeel zijn. De financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt, maar de deal is naar schatting ongeveer $ 3,7 miljard waard. Dit contract zal de komende zes jaar elk kwartaal gemiddeld 2,55 GWh aan implementaties opleveren.

Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor zowel Tesla als Intersect Power. Het benadrukt Tesla’s groeiende prominentie in de energieopslagsector en Intersect Power’s toewijding aan hernieuwbare energie. De samenwerking maakt de weg vrij voor belangrijke vooruitgang in energieopslag en de integratie van hernieuwbare energie.

Geef een reactie