Social Media
Light
Dark

Starlink bereikt 4 miljoen gebruikers en werkt samen met Air France

Starlink Surpasses 4 Million Users and Partners with Air France

Starlink van SpaceX heeft meer dan 4 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen, een belangrijke mijlpaal. Deze prestatie laat zien hoe snel Starlink is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van snelle internetdiensten, vooral in landelijke en minder bediende gebieden. In aanvulling op deze groei is Air France een partnerschap aangegaan met Starlink om haar Wi-Fi diensten aan boord opnieuw uit te vinden. Vanaf 2025 zullen Starlink’s satellieten in een lage baan om de aarde Air France in staat stellen om passagiers te voorzien van gratis, razendsnelle Wi-Fi, waardoor ongeëvenaarde connectiviteit aan boord wordt geboden.

De ongekende groei van Starlink

De snelle groei van Starlink is een belangrijk hoogtepunt in de satellietinternetindustrie. In korte tijd heeft de dienst verbazingwekkende mijlpalen bereikt. SpaceX lanceerde Starlink in 2019 om kansarme en geïsoleerde gemeenschappen toegang te geven tot supersnel internet. Met meer dan 100 landen en meer dan 4 miljoen klanten is het vandaag de dag een wereldwijde krachtpatser.

Uitbreiding wereldwijd bereik

Het aantal abonnees van Starlink is gegroeid van landelijke delen van de Verenigde Staten naar landen in Europa, Azië, Zuid-Amerika en zelfs delen van Afrika. De aantrekkingskracht van de service is de mogelijkheid om snelle internettoegang met lage latentie te bieden in gebieden waar geen traditionele infrastructuur aanwezig is. Met duizenden LEO-satellieten (satellieten in een lage baan om de aarde) die momenteel in gebruik zijn, heeft het continu groeiende netwerk van Starlink het bedrijf in staat gesteld wereldwijd te opereren. SpaceX heeft met succes meer dan 5.000 satellieten gelanceerd tegen het einde van 2023, waarmee de grootste satellietconstellatie ter wereld tot stand is gebracht.

De betaalbaarheid van Starlink is een belangrijke drijfveer voor de uitbreiding. Met minimale latentie en hoge datasnelheden is Starlink een beter betaalbare optie dan andere satellietinternetpakketten. Het bedrijf heeft ook gebruikersterminals gemaakt die klein en eenvoudig zijn voor klanten om zelf te monteren, waardoor het toegankelijk is voor verschillende gebruikers zonder dat installatie door een expert nodig is.

Voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit

Starlink heeft een aanzienlijk deel van de markt veroverd nu de vraag naar betrouwbaar, snel internet wereldwijd toeneemt. De COVID-19 pandemie maakte duidelijk hoe cruciaal connectiviteit is, vooral voor online leren, banen op afstand en telegezondheidsdiensten. Het Starlink-netwerk is essentieel voor het dichten van de digitale kloof omdat het afgelegen en geïsoleerde gebieden voorziet van internet van hoge kwaliteit.

Fabriek in Bastrop en productie van printplaten

Starlink’s eindapparatuurfabriek in Bastrop, Texas, is een van de belangrijkste faciliteiten die bijdraagt aan het succes. De fabriek, die ongeveer een miljoen vierkante meter in beslag neemt, produceert de hardware die Starlink klanten nodig hebben. SpaceX is van plan printplaten te gaan maken in Bastrop als onderdeel van de uitbreiding van deze faciliteit. Om de Amerikaanse markt te domineren in termen van efficiëntie, verklaarde Gwynne Shotwell dat SpaceX van plan is om te concurreren met Taiwan en andere Zuidoost-Aziatische landen in de PCB-productie-industrie.

Door van Bastrop de grootste PCB-fabriek van het land te maken, wordt SpaceX een belangrijke speler in de technologische industrie.

In de afgelopen jaren heeft Starlink verschillende belangrijke mijlpalen bereikt. SpaceX President en COO Gwynne Shotwell benadrukte onlangs de vooruitgang van het bedrijf tijdens een hoorzitting van het Texaanse Huis van Afgevaardigden.

Starlink verbindt meer dan 4 miljoen mensen met snel internet in 100 landen, gebieden en vele andere markten.

Hartelijk dank aan al onze klanten over de hele wereld!

Starlink Cellular klaar voor lancering

Starlink en T-Mobile bereiden zich voor op de introductie van Starlink Cellular en het bijbehorende internetnetwerk. Deze nieuwe dienst maakt satellietgebaseerde cellulaire dekking mogelijk, waardoor plaatsen zonder conventionele zendmasten met elkaar verbonden worden. Er zijn plannen om 300 cellulaire satellieten in een baan om de aarde te brengen, tegenover 192 op dit moment. Volgens Mike Sievert, CEO van T-Mobile, wordt de bètalancering van Starlink Cellular eind 2024 of begin 2025 verwacht.

Starlink’s Low Earth Orbit Technologie

De kern van deze verandering is de innovatieve technologie van Starlink. Starlink maakt gebruik van een constellatie van satellieten die zich op slechts 550 kilometer boven de aarde bevinden, in tegenstelling tot regulier satellietinternet, dat afhankelijk is van één enkele geostationaire satelliet op 35.786 kilometer boven de aarde. Vergeleken met de meer dan 600 milliseconden latentie die standaard satellietinternetservices ervaren, vermindert deze lage baan de latentie enorm, waardoor snelle, consistente internetverbindingen mogelijk zijn met een latentie van slechts 25 milliseconden.

Activiteiten met hoge bandbreedte zoals streamen, online gamen en videogesprekken zijn afhankelijk van deze verbinding met lage latentie, zelfs op de meest afgelegen locaties.

Air France’s baanbrekende partnerschap met Starlink

Air France neemt een belangrijke stap in het verbeteren van de Wi-Fi ervaring aan boord door samen te werken met Starlink. Met de introductie van ultra-high-speed Wi-Fi aan boord van alle Air France vliegtuigen vanaf 2025, zullen reizigers genieten van “grond-achtige” connectiviteit. Alle passagiers, ongeacht hun reisklasse, kunnen dankzij deze nieuwe dienst gratis verbinding maken met verschillende apparaten, waaronder computers, tablets en smartphones.

Klanten van het Flying Blue-beloningsprogramma van Air France kunnen van deze dienst gebruikmaken door in te loggen. Op de site kunnen mensen zonder account er snel een aanmaken. Tijdens hun reizen kunnen klanten dankzij deze naadloze connectiviteit videogames spelen, live nieuws bekijken, genieten van films en series en in contact blijven met familie.

Uitrol en overgangsperiode

Tegen de zomer van 2025 wil Air France Starlink installeren op alle vliegtuigen in zijn vloot, inclusief kleinere jets. Vliegtuigen zonder Starlink zullen tijdens de overgangsperiode een basisconnectiviteitsdienst blijven leveren. Leden van Flying Blue krijgen een gratis “Message Pass” voor instant messaging; andere reizigers kunnen ervoor kiezen om te betalen voor een uitgebreider abonnement om toegang te krijgen tot meer internetdiensten.

Op deze manier positioneert Air France zichzelf als pionier op het gebied van verbindingen tijdens de vlucht en biedt het klanten een verbeterde ervaring zonder extra kosten.

United Airlines en andere luchtvaartpartnerschappen

Niet alleen Air France profiteert van de technologische vooruitgang van Starlink. Starlink heeft samengewerkt met een aantal andere luchtvaartmaatschappijen om hogesnelheids-WiFi aan te bieden op hun vluchten, waaronder United Airlines, Hawaiian Airlines en Qatar Airways. United Airlines is van plan om Starlink op meer dan 1.000 vliegtuigen te installeren, waardoor het een van de grootste overeenkomsten in zijn soort in de sector is.

De toenemende behoefte aan betrouwbare, snelle internetconnectiviteit tijdens het vliegen wordt weerspiegeld in deze samenwerkingen, die klanten een betere ervaring tijdens de vlucht geven.

Als gevolg van Starlink’s vooruitgang in de lucht en op het land verschuift het landschap van wereldwijde internettoegang snel. Of ze nu op 35.000 voet over continenten reizen of in afgelegen plattelandsgebieden, gebruikers kunnen nu verbonden blijven op manieren die in het verleden ondenkbaar waren. Starlink neemt het voortouw in het revolutioneren van Wi-Fi tijdens vluchten met Air France en heeft wereldwijd al 4 miljoen klanten bereikt. Het bedrijf verandert de manier waarop mensen met elkaar in contact komen.

Geef een reactie