Social Media
Light
Dark

Lancering Starlink Mini in Frankrijk

Starlink Mini Launch in France

Starlink heeft de wereldwijde toegang tot internet veranderd. Mensen die op afgelegen plaatsen wonen, hebben nu toegang tot internet dankzij hun revolutionaire satelliettechnologie. De Starlink Mini schotel, de nieuwste toevoeging aan hun collectie, is onlangs uitgebracht in Frankrijk. De Starlink Mini schotel kwam op 25 juli beschikbaar in Frankrijk. Dit volgt op de release in de Verenigde Staten een maand geleden. Het is een kleine en draagbare optie voor internettoegang. De schotel wordt geleverd met een Starlink Roam abonnement, waarmee je praktisch overal verbinding kunt houden.

Prijzen en details abonnement

De Minischotel kost €399 in Frankrijk. Deze prijs is exclusief het connectiviteitsabonnement. Gebruikers kunnen een 50 GB abonnement afsluiten voor €40 per maand. De prijs is lager dan in de Verenigde Staten, waar de Minischotel $599 kost. Dit prijsverschil weerspiegelt de inspanningen van SpaceX om de internetverbinding wereldwijd goedkoper te maken.

“Ons doel is om de prijs van Starlink te verlagen, vooral voor diegenen over de hele wereld waar connectiviteit onbetaalbaar of helemaal niet beschikbaar is. Maar in regio’s met een hoog gebruik, waar Starlink Mini een extra beroep doet op het satellietnetwerk, bieden we een beperkt aantal Starlink Mini Kits aan vanaf $599” (SpaceX)

Starlink: Kenmerken en specificaties

Grootte en gewicht

De Starlink Mini schotel is compact en licht, waardoor hij zeer draagbaar is. Hij meet 298,5 x 259 x 38,5 mm en weegt slechts 1,1 kg. Met de DC-voedingsaansluiting van 15 meter (49,2 ft) en de kickstand inbegrepen, stijgt het totale gewicht licht naar 1,53 kg (3,37 pounds). Het kleine formaat en lichtgewicht van de schotel maken hem gemakkelijk te verplaatsen en op te stellen in verschillende omgevingen, waaronder voertuigen, campers, boten en rugzakken. De draagbaarheid maakt het een uitstekend alternatief voor toeristen, kampeerders en iedereen die onderweg een betrouwbare internetverbinding nodig heeft.

Geïntegreerde Wi-Fi Router

De Starlink Minischotel heeft een geïntegreerde Wi-Fi-router, wat de installatie vereenvoudigt. In tegenstelling tot eerdere modellen die een aparte router nodig hadden, is dit onderdeel bij de Mini in de schotel geïntegreerd. Door deze integratie zijn er minder onderdelen nodig, waardoor het systeem efficiënter en gebruiksvriendelijker is. Het betekent ook dat consumenten een stabielere internetverbinding hebben met minder apparaten om te beheren.

Stroomverbruik en duurzaamheid

Een van de onderscheidende voordelen van de Minischotel is zijn minimale stroomverbruik. Hij verbruikt tussen de 20 en 40 watt, aanzienlijk minder dan de gewone Starlink schotel. Dankzij deze efficiëntie kunnen gebruikers de schotel van stroom voorzien met behulp van draagbare powerbanks. Met een 27.650mAh-batterij kan de schotel bijvoorbeeld twee tot drie uur van stroom worden voorzien. De Minischotel heeft een IP67-classificatie. Dit betekent dat hij stofdicht is en korte perioden van onderdompeling in water kan verdragen. Het is een betrouwbare optie voor buitengebruik in verschillende weersomstandigheden.

Starlink: Een veelzijdige internetoplossing

De minischotel is een aanvulling op woonplannen in de Verenigde Staten. De service kost $30 extra per maand bovenop het normale pakket. Gebruikers kunnen tot 50GB aan mobiele data ontvangen, met de optie om extra te kopen; in andere regio’s zoals Colombia en Panama biedt de Minischotel verschillende opties zonder data- of snelheidsbeperkingen. Het biedt een betrouwbare internetverbinding voor zowel vakantiegangers als professionals op afstand. SpaceX is van plan om de beschikbaarheid in de loop van de tijd uit te breiden naar andere markten.

De lancering van de Starlink Mini schotel in Frankrijk betekent een belangrijke stap in de wereldwijde toegankelijkheid van internet. De betaalbare prijs en praktische functies openen nieuwe mogelijkheden voor connectiviteit. Of je nu in een plattelandsdorpje bent of op een afgelegen avontuur, Starlink Mini zorgt ervoor dat je verbonden blijft.

Geef een reactie