Social Media
Light
Dark

Musk kijkt naar telefoon temidden van Apple AI-privacyzorgen

Musk Eyes Phone Amid Apple AI Privacy Concerns

Musk heeft Apple streng gewaarschuwd: als de techgigant OpenAI’s ChatGPT op OS-niveau integreert, zullen Apple-apparaten worden geweerd uit zijn bedrijven. Dit commentaar op X na Apple’s WWDC 2024 evenement benadrukt Musk’s grote zorgen over privacy en suggereert een groeiende interesse in het maken van zijn smartphone.

Musk’s reactie op Apple en OpenAI partnerschap

Musk heeft zijn ongenoegen geuit over Apple’s integratie van OpenAI’s ChatGPT in zijn apparaten. Hij is van mening dat het een groot veiligheidsrisico met zich meebrengt. Musk zei op X dat als Apple OpenAI op OS-niveau integreert, hij Apple-producten uit zijn bedrijven zal weren. “Dat is een onaanvaardbare inbreuk op de beveiliging,” schreef Musk.

Stop deze enge spyware of alle Apple-apparaten worden verbannen uit de gebouwen van mijn bedrijven.

Elon Musk (@elonmusk) 10 juni 2024

Hij richtte zich zelfs tot Apple CEO Tim Cook met identieke sentimenten. Deze krachtige reactie leidde tot uitgebreide discussies op internet, waarbij sommigen dachten dat Musk echt overwoog om een smartphone te produceren.

Als Apple daadwerkelijk woke nanny AI spyware in hun OS integreert, moeten we dat misschien wel doen!

– Elon Musk (@elonmusk) 10 juni 2024

De mogelijkheid van een “X Phone”

Musk’s omgang met X heeft gesprekken aangewakkerd over een mogelijke “X-telefoon” Musk reageerde enthousiast op het idee van een telefoon met een open-source besturingssysteem en Starlink cellulaire mogelijkheden, en zei dat het “niet uitgesloten” was Mike Benz, uitvoerend directeur van de Foundation for Freedom Online, stelde ook een telefoon met Grok voor. Musk was het daarmee eens en zei dat hij een dergelijk project zou overwegen als Apple OpenAI in zijn besturingssystemen zou opnemen.

Musk: de geschiedenis achter de kritiek

Musks kritiek op OpenAI is niet nieuw. Musk steunde OpenAI voor het eerst als non-profit in 2015, maar nam in 2018 afstand van het bedrijf. Sindsdien is hij open geweest over zijn zorgen, met name over de overgang van OpenAI naar een bedrijf met winstoogmerk.

Musk heeft vraagtekens gezet bij deze verschuiving en beweert dat OpenAI oorspronkelijk bedoeld was als een open-source tegenwicht voor Google, maar sindsdien is geëvolueerd tot een “closed-source, maximaal winstgevend bedrijf dat effectief wordt gecontroleerd door Microsoft.” Dit heeft hem ertoe aangezet om zich fel te verzetten tegen de samenwerking van OpenAI met Apple.

Apple’s AI-integratie en zorgen over privacy

Apple heeft onlangs een reeks AI-technologieën geïntroduceerd, waaronder ChatGPT-integratie, wat gemengde reacties opriep. Terwijl sommige gebruikers blij zijn met de nieuwe functies, maakt Musk zich ernstig zorgen over de privacy. Hij vindt dat Apple’s toepassing van ChatGPT een enorm veiligheidsrisico met zich meebrengt, omdat gebruikersgegevens misbruikt kunnen worden.

Apple heeft benadrukt dat zijn AI-aanpak gericht is op privacy. De AI van het bedrijf, of Apple Intelligence, draait op apparaten zonder gegevens via internet te versturen. Voor geavanceerdere taken is echter servergebaseerde AI nodig, die Apple wil beveiligen door middel van encryptie en gegevensvernietiging na de taak.

ChatGPT op Apple apparaten

Apple’s integratie van ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, stelt gebruikers in staat om verschillende taken uit te voeren met AI-assistentie. Gebruikers moeten zich aanmelden en elke keer dat ze ChatGPT openen op de hoogte worden gesteld. Apple stelt dat IP-adressen worden gemaskeerd en dat OpenAI geen gebruikersgegevens zou opslaan zonder toestemming. Ondanks deze beloften is Musk wantrouwig over de privacy- en beveiligingsproblemen.

Musks belangrijkste punt draait om de potentiële privacyrisico’s van de integratie van ChatGPT. Hij beweert dat AI-systemen de potentie hebben om misbruik te maken van persoonlijke gegevens, een probleem dat bij eerdere AI-modellen naar voren is gekomen. Hoewel Apple en OpenAI privacygaranties geven, blijft de vraag hoe er met gegevens wordt omgegaan onbeantwoord.

Elon Musks negatieve houding ten opzichte van Apple’s integratie van OpenAI’s ChatGPT heeft speculaties aangewakkerd dat hij mogelijk in de smartphone-industrie stapt. De techsector besteedt veel aandacht aan zijn opmerkingen, die voortkomen uit zorgen over privacy en veiligheid. Het is onduidelijk of Musk een “X phone” zou lanceren, maar recente uitspraken suggereren dat hij het idee serieus overweegt. De interactie tussen digitale titanen en de ontwikkeling van AI-apparaten zal de toekomst van technologie en privacy beïnvloeden.

“Als er dringend behoefte is aan een telefoon, zal ik er een maken.”

Elon MUSK

Geef een reactie