Social Media
Light
Dark

DHL bevestigt indrukwekkende prestaties Tesla Semi

DHL Confirms Impressive Performance of Tesla Semi

DHL, een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld, heeft de Tesla Semi uitgebreid getest. Na de bestelling in 2017 kende de Tesla Semi meerdere productieproblemen voordat hij in gebruik werd genomen. Maar het lijkt erop dat het wachten de moeite waard was. Tijdens een twee weken durende test afgelopen zomer heeft DHL het voertuig getest in de VS.

DHL’s langverwachte test met de Tesla Semi

In 2017 plaatste DHL een order voor 10 Tesla Semi’s. De elektrische vrachtwagen had zeven jaar lang te kampen met tegenslagen in de productie voordat hij eindelijk op de markt kwam. Tijdens een testtraject van 3000 mijl in de Verenigde Staten werd de truck opgenomen in de reguliere activiteiten van DHL. Een langeafstandstruck met een gewicht van 75.000 pond (34 ton) legt 390 mijl af. De Tesla Semi scoort perfect. Met perfecte scores toonde de Tesla Semi zijn capaciteit om enorme ladingen over lange afstanden te slepen op één lading.

Prestaties die verwachtingen overtroffen

De efficiëntie van de Tesla Semi was een van de belangrijkste lessen van het experiment. DHL overtrof zelfs de verwachtingen van Tesla met een energieverbruik per mijl van 1,72 kWh. Bijna de helft van de tijd reed het voertuig met snelheden van meer dan 80 km/u. Deze prestaties bleven constant. Deze prestaties bleven constant. Gezien het feit dat Tesla een efficiëntie van ongeveer 2 kWh per mijl had voorspeld, zijn de prestaties van DHL nog opmerkelijker. DHL onthulde dat ze deze zomer een test met hun elektrische truck hebben uitgevoerd in samenwerking met hun toeleveringspartners in de VS:

De kostenefficiëntiefactor

Er zijn nog andere voordelen aan elektrische trucks dan het milieu, zoals de Tesla Semi. De proef heeft ook de mogelijke kostenbesparingen aangetoond. Het gebruik van de Semi zou een energiekost van slechts $0,15 per mijl kunnen hebben, gebaseerd op een gemiddelde van 1,7 kWh per mijl. Dit maakt het mogelijk voor logistieke bedrijven om hun operationele kosten aanzienlijk te verlagen. Voor DHL betekent dit de mogelijkheid om de brandstofkosten aanzienlijk te verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de servicekwaliteit.

DHL wil de Tesla Semi graag opnemen in zijn vloot in de Verenigde Staten nadat de proef goed is verlopen. Het bedrijf verklaarde dat het zal doorgaan met de elektrische truck nadat Tesla begint met de productie van grote hoeveelheden, wat naar verwachting zal gebeuren in de Gigafactory Nevada tegen 2026. Graham Caroll, hoofd bedrijfsontwikkeling voor semi-trucks bij DHL, benadrukte de waarde van het verbeteren van de efficiëntie en het bereik.

Tesla’s groeiende aanwezigheid op de markt

DHL is niet het enige bedrijf dat de Tesla Semi heeft getest. In Californië maakt PepsiCo, een andere vroege gebruiker, al gebruik van de voertuigen. Dan Priestley, het hoofd van Tesla’s semi-engineering divisie, gaf extra details tijdens een trucking conventie in Duitsland. Er is nu al meer dan 4,65 miljoen mijl gereden door de testvloot van The Semi, waarbij één vrachtwagen alleen al 248.000 mijl heeft afgelegd in slechts 18 maanden. Met een uptime van 95%, inclusief gepland en ongepland onderhoud, bewijst de Tesla Semi zijn betrouwbaarheid in de praktijk.

Hoewel de proef van DHL werd uitgevoerd in de Verenigde Staten, is het bedrijf grotendeels actief in Europa. Met een toenemende productie in de komende jaren heeft Tesla al plannen om de Semi op de Europese markt te introduceren.

De technologie van Ev-trucks is aanzienlijk vooruitgegaan met het experiment met de Tesla Semi van DHL. Het elektrische voertuig toonde zijn vermogen om grote ladingen te trekken, grote afstanden af te leggen en een energie-efficiëntie te behouden die ver boven de verwachtingen lag. Bedrijven als DHL zullen waarschijnlijk het voortouw nemen bij de overschakeling op elektrische trucks naarmate de productie toeneemt, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een zuinigere en milieuvriendelijkere toekomst in de logistiek.

Geef een reactie