Social Media
Light
Dark

Toisen maailmansodan aikainen pommi löytyi Tesla Gigafactoryn Berliinin työmaalta

WWII Bomb Found at Tesla Gigafactory Berlin Site

Tesla Gigafactoryn Berliinin laajennuspaikalta on löydetty 250 kilon painoinen toisen maailmansodan aikainen pommi. Pommi on räjäytettävä. Viranomaiset vahvistivat huolestuttavan löydön ja ryhtyivät nopeisiin toimiin. Tesla on kohdannut vastarintaa laajentumispyrkimystensä aikana. Grünheidessa asuvat paikalliset äänestivät sitä vastaan, että Teslan Gigafactorya varten tuhottaisiin yli 100 hehtaaria metsää. Äänestyksestä huolimatta paikalliset viranomaiset sallivat laajennuksen.

Tesla Gigafactory Berlin: Protestit ja sabotaasi

Grünheiden paikallinen väestö on vastustanut voimakkaasti Teslan laajennussuunnitelmia Berliinin Gigafactorya varten. Asukkaat äänestivät aiemmin tänä vuonna laajennusta vastaan, joka edellyttäisi yli 100 hehtaarin metsäalueen poistamista. Paikallisten vastalauseista huolimatta viranomaiset hyväksyivät ehdotuksen. Päätös on johtanut protesteihin ja jännitteiden lisääntymiseen alueella. Aktivistit ovat tunkeutuneet metsään estääkseen metsän tuhoamisen ja vastustavat voimakkaasti Teslan aikeita. Yhtiön laajennussuunnitelmat ovat ratkaisevan tärkeitä tuotantokapasiteetin lisäämiseksi, mutta ne ovat herättäneet huolta ympäristöstä ja yhteisön vastustusta.

Turvallisuustoimenpiteet ja evakuointi

Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet turvallisuuden etusijalle sen jälkeen, kun Teslan Gigafactoryn Berliinin laajennusalueen läheltä löydettiin toisen maailmansodan aikainen pommi. Vaarojen vähentämiseksi viranomaiset ovat suunnitelleet 250 kilon pommin hallittua räjäytystä. Tämä edellyttää tehtaan väliaikaista sulkemista viikonlopun ajaksi kaikkien työntekijöiden ja lähinaapureiden turvallisuuden takaamiseksi. Metsämaata miehittäviin mielenosoittajiin on otettu yhteyttä ja heitä on pyydetty poistumaan alueelta mahdollisten vahinkojen välttämiseksi.

Lisäksi kaksi valtiontietä suljetaan koko räjähdyksen ajaksi, mutta A10-moottoritie ja RE1-rautatie pysyvät auki. Nämä menettelyt ovat ratkaisevan tärkeitä ihmishenkien suojelemiseksi ja haittojen minimoimiseksi samalla kun käsitellään räjähtämättömien ammusten aiheuttamaa vaaraa.

Laajennus tukee tulevaa tuotantoa

Teslan Berliinin Gigafactoryn laajennus on kriittisen tärkeää yhtiön tulevien tuotantotavoitteiden saavuttamisen kannalta. Tällä hetkellä tehtaalla valmistetaan vain Model Y –mallia, mutta laajennus mahdollistaa muiden ajoneuvomallien, myös uusien ja vallankumouksellisten sähköajoneuvojen, tuotannon. Laajennus on ratkaisevan tärkeä Teslalle, jotta se voi vastata kasvavaan kysyntään Euroopan markkinoilla ja vahvistaa kilpailuasemaansa. Teslan valmistuskapasiteettia voidaan laajentaa tuotannon tehokkuuden lisäämiseksi, hintojen alentamiseksi ja kestävään energiaan siirtymisen nopeuttamiseksi. Uuden infrastruktuurin, kuten rahdinkuljetusasemien raiteiden, kehittäminen virtaviivaistaa toimintaa entisestään ja tukee tuotannon laajentamista.

Turvallisuuden ja edistyksen varmistaminen

Toisen maailmansodan aikaisen pommin löytyminen on odottamatonta mutta ei epätavallista. Tesla aloitti kiinteistön kehittämisen Berliinin Gigafactorya varten vuoden 2019 lopulla. Alueen epäiltiin mahdollisesti sisältävän historiallisia pommeja, mikä edellytti kattavaa tarkastusta ennen rakentamista. Laitteen on määrä räjähtää lauantaina kello 7-15. Paikalliset viranomaiset sulkevat kaksi osavaltion tietä. A10-moottoritie ja RE1-rautatie pysyvät kuitenkin auki.

Pommia ei voi kuljettaa, ja sen odotetaan räjähtävän paikan päällä lauantaina kello 7 ja 15 välillä, kuten yleisen järjestyksen virasto ja Brandenburgin sisäministeriö vahvistivat torstaina. Räjäytyksen tarkka suojavyöhyke ei ole vielä tiedossa, mutta vastaavan kokoisille pommeille asetetaan yleensä noin kilometrin levyinen vyöhyke. Järjestysviraston työntekijän mukaan kaksi osavaltion tietä suljetaan räjähdyspäivänä, mutta A10-moottoritie ja RE1-rautatie pysyvät auki.

Teslan Gigafactoryn Berliinin laajennus kohtaa useita haasteita. Paikallisesta vastustuksesta toisen maailmansodan aikaisiin pommeihin, edessä on vaikea tie. Tesla jatkaa kuitenkin etenemistä tiukan suunnittelun ja turvatoimien avulla. Onnistunut laajennus edistää tulevaisuuden ajoneuvotuotantoa ja kasvua Euroopassa.

Vastaa