Social Media
Light
Dark

Tesla Optimus: Optimus: Uusi aikakausi tehdasautomaatiossa

Tesla Optimus: Latest Updates Unveiled in New Video

Tesla Optimus -humanoidirobotit toimivat nyt itsenäisesti tehtaalla. Tämä saavutus on ensimmäinen yritykselle ja alalle. Teslan suhdetoiminta on saanut vauhtia. Se johtuu lähinnä Elon Muskin 55 miljardin dollarin palkkiosopimusta koskevasta jatkuvasta keskustelusta. Uusissa viesteissä korostetaan Teslan edistymistä Muskin johdolla vuodesta 2018 lähtien.

Saavutusten korostaminen

Tesla twiittasi hiljattain saavutuksistaan Muskin johdolla. Näihin kuuluu muun muassa Optimus-robottien käyttöönotto. Twiitissä korostettiin, että robotit voivat nyt suorittaa tehtäviä itsenäisesti valmistuksessa. Se on valtava edistysaskel aiemmista raporteista, joiden mukaan Optimus on vielä koulutuksessa. Alun perin Optimus näytettiin suorittamassa toimintoja, jotka vaativat ihmisen panosta. Näihin kuuluivat esimerkiksi munan poimiminen ja paidan taittaminen. Niiden käyttäytyminen ei kuitenkaan ollut täysin itsenäistä. Viimeisin päivitys osoittaa, että Optimus on kehittynyt valtavasti.

Muskin visio Teslan Optimuksesta

Teslan huhtikuun tulospuhelussa Musk ilmaisi luottamuksensa Optimukseen. Hän odotti robottien olevan valmiita tekemään tehdastehtäviä vuoden loppuun mennessä. Hän totesi myös, että ne voivat olla saatavilla vuoden 2025 loppuun mennessä. Elon Musk on antanut vahvoja lausuntoja Optimuksesta ja vihjannut, että se voi olla arvokkaampi kuin Teslan muut projektit.

Tesla ei ole paljastanut, missä tehtaassa robotit toimivat. Myöskään niiden suorittamat erityistehtävät ovat epäselviä. Business Insider otti yhteyttä Teslaan saadakseen lisätietoja, mutta se ei ole vastannut.

Kilpailu robotiikassa

Kilpailu humanoidirobottien integroimisesta tehdastoimintoihin kiihtyy, ja useat suuret autonvalmistajat ovat lähteneet mukaan peliin. BMW on edistynyt valtavasti tekemällä yhteistyötä robotiikka-alan startup-yritys Figuren kanssa ottaakseen käyttöön edistyksellisiä robotteja Etelä-Carolinassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessaan. Kumppanuuden tavoitteena on parantaa tuotannon tehokkuutta ja vähentää samalla riippuvuutta ihmistyövoimasta. Samaan aikaan kiinalaiset sähköajoneuvojen valmistajat investoivat merkittävästi robotteihin. Dongfeng Motors on tehnyt yhteistyötä Ubtechin, kiinalaisen huippurobotiikkayrityksen, kanssa robottien sisällyttämiseksi tuotantolinjoihin tuottavuuden ja tarkkuuden lisäämiseksi.

Nio, toinen tunnettu kiinalainen sähköautojen valmistaja, testaa Ubtechin “Walker S” -humanoidirobottia, mikä osoittaa sen sitoutumista huipputeknologian hyödyntämiseen. Nämä saavutukset viittaavat siihen, että Teslan kilpailijat ovat yhtä lailla sitoutuneet mullistamaan valmistuksen robottiautomaation avulla, mikä ehkä tasoittaa tietä autoteollisuuden kilpailulliselle ja mullistavalle kaudelle.

Teslan lausunto, jonka mukaan Optimus-robotit toimivat itsenäisesti, on merkittävä edistysaskel. Vaikka yksityiskohdat ovatkin niukkoja, tämä kehitys osoittaa Teslan omistautumista innovaatiolle. Kilpailu robotiikka-alalla on kovaa, ja on mielenkiintoista seurata, miten Teslan Optimuksen edistysaskeleet vaikuttavat alaan.

Vastaa