Social Media
Light
Dark

Teslan New Vision -pohjainen autopark lanseerataan maailmanlaajuisesti

Tesla's New Vision-Based Autopark Launches Globally

Teslan visioon perustuva Autopark-teknologia on levinnyt Pohjois-Amerikan ulkopuolelle. Se on saatavilla useissa Euroopan maissa, kuten Espanjassa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa. Sitä saatetaan mahdollisesti tarjota myös muilla alueilla, mutta sitä ei ole vielä vahvistettu. Uusi ominaisuus on yhteensopiva autojen kanssa, joissa on HW3 tai uudempi. Intel- ja AMD-pohjaisia ajoneuvoja tuetaan sekä ultraääniantureilla (USS) että ilman niitä. Ominaisuuden käyttäminen edellyttää Enhanced Autopilot- tai Teslan Full Self-Driving -pakettia.

Vision Autopark -ominaisuudet

Uusi visioon perustuva Autopark-ominaisuus edustaa huomattavia parannuksia ja parannuksia aiempaan USS-pohjaiseen lähestymistapaan verrattuna. Yksi merkittävimmistä muutoksista on uusien visuaalisten näyttöjen lisääminen, jotka vaihtelevat ajoneuvon suorittimen mukaan. AMD-suorittimilla varustetut ajoneuvot hyötyvät ympäristönsä kehittyneestä 3D-rekonstruktiosta, jonka ansiosta kuva on yksityiskohtaisempi ja elämyksellisempi. Sitä vastoin Intelillä varustetut ajoneuvot tarjoavat yksinkertaisemman, ylhäältä alaspäin suuntautuvan 2D-näkymän. Huolimatta visuaalisuuden eroista molemmat järjestelmät tarjoavat paremman suorituskyvyn.

Uusi Vision Autopark on huomattavasti nopeampi ja tarkempi kuin edeltäjänsä, ja se pystyy ajamaan pienempiin pysäköintitiloihin vain pienellä välyksellä ajoneuvon maksimileveyden ympärillä. Se tukee peruuttamista ja rinnakkaispysäköintiä, mutta ei kasvot menosuuntaan tai vinoon pysäköintiä. Näiden muutosten ansiosta pysäköinti on tehokkaampaa ja helpompaa erityisesti vaikeissa olosuhteissa.

Tarkka pysäköintiavustin

Teslan 2024.3.25-päivitys, joka sisältää FSD v12.3.6:n, lisää High-Fidelity Park Assistin USS-järjestelmällä varustettuihin ajoneuvoihin. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Ryzen-sirulla (MCU 3) varustetuissa ajoneuvoissa, ja se antaa 3D-näkymät ympäristöstä. Intel Atomilla varustetut ajoneuvot eivät tue tätä visualisointia.

USS:llä varustetut ajoneuvot voivat valita vakioparkkiavustimen, joka näyttää todelliset etäisyydet kohteisiin, ja uuden HiFi-parkkiavustimen välillä. Kohdassa Controls > Autopilot (Ohjaus > Autopilotti) asiakkaat voivat valita vaihtoehdon “Standard” ja “Tesla Vision” välillä

Tulevaisuuden kehitys

Vision Autoparkin maailmanlaajuinen lanseeraus tarkoittaa, että muita ominaisuuksia, kuten Smarter Summon, Park Seek ja Banish Autopark, voi tulla pian. Uusi Autopark-ominaisuus on nyt saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa USS-varustetuille ajoneuvoille, mutta se on tarkoitus laajentaa Eurooppaan ja muille alueille tulevissa päivityksissä.

Teslan Autopilot-yksikön johtaja Ashok Elluswamy totesi, että HiFi Park Assist on lopulta saatavilla USS:llä varustettuihin ajoneuvoihin. Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla koko Pohjois-Amerikassa ja suurimmassa osassa Eurooppaa, mikä vastaa odotuksia.

Vastaa