Social Media
Light
Dark

Teslan markkinamenestys Etelä-Koreassa

Tesla on saavuttanut merkittävää edistystä Etelä-Korean markkinoilla Model Y -mallinsa kasvavan suosion ansiosta. Sähköautosta on tullut myydyin tuontiauto, mutta se on myös vaikuttanut siihen, että Tesla on häirinnyt vakiintuneita luksusmerkkejä. Etelä-Koreassa, jota pitkään hallitsivat Mercedes-Benzin, BMW:n, Audin ja Volkswagenin kaltaiset autoteollisuuden jättiläiset, on Teslan luovan lähestymistavan ja strategisten laajennusten ansiosta siirrytty merkittävästi sähköajoneuvoihin.

Tesla Model Y:n johtava myynti

Tesla Model Y:stä on tullut Etelä-Korean myydyin tuontiauto. Sen myynti kasvoi uskomattomat 395,4 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Tämä piikki osoittaa ajoneuvon suosiota ja alueen kasvavaa tarvetta sähköautoille (EV). Model Y päihitti BMW 5-sarjan vain 17 yksiköllä, mikä on tärkeä virstanpylväs Teslalle luksusyhtiöiden hallitsemilla markkinoilla.

Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla Tesla oli kolmen myydyimmän tuontiautomerkin joukossa Etelä-Koreassa. Tesla myi 17 380 kappaletta ja sijoittui kolmanneksi BMW:n (34 933 kpl) ja Mercedes-Benzin (30 015 kpl) jälkeen. Tämä erinomainen saavutus osoittaa Teslan kasvavaa vaikutusvaltaa ja kilpailukykyä Etelä-Korean markkinoilla.

“Neljän suuren” hajottaminen

Teslan nousu on horjuttanut neljän suuren ulkomaisen automerkin pitkään hallussaan pitämää valta-asemaa: Mercedes-Benz, BMW, Audi ja Volkswagen. Päihittämällä nämä vakiintuneet yritykset Tesla on horjuttanut vanhaa hierarkiaa ja osoittanut, että sähköautot ovat yhä hyväksytympiä ja houkuttelevampia eteläkorealaisten kuluttajien keskuudessa.

Panos Etelä-Korean vihreän liikkuvuuden tavoitteisiin

Teslan kaupallinen suorituskyky on sopusoinnussa Etelä-Korean kunnianhimoisten tavoitteiden kanssa, joiden tavoitteena on saavuttaa nollahiilipäästöt vuoteen 2050 mennessä. Maa aikoo siirtyä polttomoottoreista ympäristöystävällisiin autoihin, ja tavoitteena on 2,8 miljoonaa autoa vuoteen 2025 mennessä ja 7,85 miljoonaa autoa vuoteen 2030 mennessä. Teslan kasvava jalanjälki ja sen ajoneuvojen, kuten Model Y:n, suosio tukevat osaltaan näitä tavoitteita.

Tesla on myös hyötynyt taloudellisesti sitoutumisestaan kestävään kehitykseen myymällä hiilihyvityksiä. Vuonna 2023 yhtiö tienasi hiilihyvityksillä 1,79 miljardia dollaria, mikä kasvatti huomattavasti sen tuloja. Vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Tesla ilmoitti saavansa hiilihyvityksistä 442 miljoonan dollarin tulot, mikä oli 38,6 prosenttia sen nettovoitosta. Tämä taloudellinen saavutus osoittaa Teslan kestävän liiketoimintamallin taloudellisen elinkelpoisuuden.

Päästönormit

Korea käyttää sovelluksesta riippuen joko eurooppalaisia tai amerikkalaisia päästöstandardeja. Kevyet bensiinikäyttöiset ajoneuvot täyttävät Yhdysvaltain ja Kalifornian säännökset. Kevyet dieselajoneuvot noudattavat eurooppalaisia vaatimuksia. Raskaat ajoneuvot ja linja-autojen moottorit noudattavat eurooppalaisia normeja. Liikkuvat ei-maantiekäyttöön tarkoitetut dieselmoottorit täyttävät yhdysvaltalaiset normit.

Strateginen laajentuminen ja tuotanto

Teslan strategia tuotantokapasiteetin ja markkina-alueen laajentamiseksi on ollut ratkaisevan tärkeää Teslan menestykselle Etelä-Koreassa. 4680 akkukennon käyttö Cybertruckin ja useiden Gigassa, Texasissa, valmistettujen Model Y -mallien kaltaisissa ajoneuvoissa on osoitus Teslan sitoutumisesta innovointiin ja tehokkuuteen. Tämän strategisen strategian ansiosta Tesla on pystynyt vastaamaan kasvavaan kysyntään ja vahvistamaan asemaansa maailmanlaajuisilla automarkkinoilla.

Teslan rooli hiilidioksidipäästöissä

Vuonna 2023 Tesla tienasi 1,79 miljardia dollaria hiilihyvitysten myynnistä. Vuodesta 2009 lähtien tästä lähteestä saadut kokonaistulot ovat olleet yli 9 miljardia dollaria. Tesla ilmoitti 442 miljoonan dollarin tulot hiilihyvitysten myynnistä vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä summa on vaatimaton 2 prosentin kasvu vuoden 2023 neljänteen neljännekseen verrattuna. Nämä tulot muodostavat suurimman osan Teslan vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen nettovoitosta.

Teslan menestys Etelä-Koreassa on muutakin kuin päästöhyvityksiä. Model Y:n suosion ansiosta Teslasta on tullut maan toiseksi suurin ajoneuvojen maahantuoja maaliskuuhun 2024 mennessä. Maaliskuussa 2024 Tesla on vakiinnuttanut asemansa Etelä-Korean autoteollisuudessa 6 025 ajoneuvon rekisteröinnillä.

LG Energy Solutionin kehitys

LG Energy Solution (LGES) on valmis valmistamaan 4680 kennoa Etelä-Koreassa. Ochangin tehdas aloittaa toimintansa ensi kuussa. LGES on ensimmäinen, joka valmistaa näitä kennoja massatuotantona. Tehtaan alkuperäinen kapasiteetti on 8 GWh vuodessa. LGES aikoo valmistaa 46-sarjan kennoja uudessa tehtaassa Arizonassa. Tehdas maksaa 5,5 miljardia dollaria. LGES keskeytti energiavarastojärjestelmien tuotannon keskittyäkseen 46-sarjan kennojen kokoonpanoon.

Tesla käyttää 4680-kennoja Cybertruck-pakettiautoissa ja useissa Model Y -malleissa Gigassa, Texasissa. Nämä kennot ovat välttämättömiä tulevissa edullisissa malleissa. Näihin kuuluvat 25 000 dollarin auto ja Cybercab Teslan Robotaxi-laivastosta.

Tesla palkkaa työntekijöitä Etelä-Koreassa

Tesla laajentaa Etelä-Korean työvoimaansa etsimällä johtavaa akkujen prosessi-insinööriä. Tämä siirto on osa yhtiön yleistä tavoitetta parantaa alueellisia toimintoja. Tehtävään kuuluu akkumoduulien ja -pakettien uudelleenkäsittelyä ja -valmistusta, mikä edellyttää akkujen valmistusprosessien perusteellista tuntemusta. Valittu hakija työskentelee eri tiimien kanssa havaitakseen puutteita, toteuttaakseen korjaavia toimenpiteitä ja luodakseen uusia korjausmenettelyjä. Tämä tehtävä on ratkaisevan tärkeä Teslan korkeiden akkuteknologiastandardien ylläpitämiseksi ja tuotteiden luotettavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi.

Teslan menestys Etelä-Koreassa on osoitus Teslan luovasta lähestymistavasta ja strategisesta näkemyksestä. Teslan saavutukset, jotka ulottuvat Model Y -mallin myynnin kasvattamisesta alan vakiintuneiden toimijoiden häiritsemiseen, ovat sopusoinnussa Etelä-Korean kunnianhimoisten vihreän liikenteen tavoitteiden kanssa. Tämä siirtymä on sopusoinnussa Etelä-Korean kunnianhimoisten vihreän liikkuvuuden tavoitteiden kanssa, joilla pyritään vähentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja edistämään samalla kestäviä liikennevaihtoehtoja. Teslan menestys Etelä-Koreassa on osoitus sähköajoneuvojen laajenevasta hyväksyttävyydestä ja yrityksen kyvystä sopeutua ja menestyä eri alueilla.

Vastaa