Social Media
Light
Dark

Teslan megatehdas Shanghaissa valmistuu vuoteen 2025 mennessä

Tesla Boosts Wages Following Automotive Union Strikes

Teslan tavoitteena on saada Shanghain megatehtaansa valmiiksi vuoteen 2025 mennessä. Tämä on tärkeä virstanpylväs yhtiön energiaosastolle. Tehtaan nopea rakentaminen osoittaa Teslan sitoutumista energiavarastointikapasiteetin laajentamiseen. Se on Teslan ensimmäinen energiavarastointiakkuja valmistava tehdas Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Lehdistötilaisuuden kohokohdat

Teslan maailmanlaajuinen varatoimitusjohtaja Grace Tao keskusteli maanantaina Giga Shanghaista. Pandailyn mukaan Tao vahvisti, että megatehdas valmistuu vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa, että tehdas valmistuu tänä vuonna, mikä osoittaa Teslan hämmästyttävän nopean rakentamisen.

Valmistuttuaan tämä on Teslan ensimmäinen energiavarastointiakkuja valmistava tehdas Yhdysvaltojen ulkopuolella. Tuotannon odotetaan alkavan vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä. Täydellä kapasiteetilla tehdas tuottaa 10 000 Megapack-yksikköä vuodessa. Näissä laitteissa on noin 40 gigawattituntia energiavarastoa.

Tesla: Pohjanmurtoseremonia ja investointi

Toukokuussa Tesla China -yhtiön johtajat ja kiinalaiset virkamiehet osallistuivat perustamistilaisuuteen. Uusi hanke allekirjoitettiin paikallisten virkamiesten kanssa huhtikuussa 2023. Tesla maksoi 19,7 hehtaarin (48,7 hehtaarin) maa-alueesta 222,42 miljoonaa RMB (noin 31,13 miljoonaa dollaria). Sijainti on Teslan nykyisen tehtaan vieressä, jossa valmistetaan Model 3 ja Model Y -ajoneuvoja.

Viime vuoden joulukuusta lähtien Tesla on hyötynyt uudesta projektipalvelupaketista Lingang New Area -alueella. Tämä paketti edistää insinöörirakentamista, mikä nopeuttaa tehtaan kehitystä.

Superchargerin laajentaminen ja ajoneuvojen hinnat

Tao puhui myös Teslan Superchargerin kasvusta Manner-Kiinassa. Hän totesi, että laajennus on käynnissä. Ajoneuvojen korkeista hinnoista hän sanoi, että ne määräytyvät markkinakäyttäytymisen mukaan. Tesla haluaa vastata markkinoiden kysyntää mahdollisimman hyvin.

Giga Shanghai toimii täydellä kapasiteetilla

Teslan Giga Shanghai on palannut täyteen kapasiteettiin. Kiinalainen mediaorganisaatio vieraili hiljattain Model 3:n ja Model Y:n tuotantolaitoksissa Shanghaissa, josta saatiin tämä päivitys. Tehtaan toiminta osoittaa positiivista käännettä aiemmista raporteista, joiden mukaan tuotanto on vähentynyt.

Aiemmin tänä vuonna liikkui väitteitä, joiden mukaan Tesla olisi hidastamassa Giga Shanghain ajoneuvojen valmistusta. Reuters kertoi toukokuun lopulla, että Tesla aikoi vähentää vähintään 20 prosenttia tehtaan tuotannosta maaliskuusta kesäkuuhun 2024. Vaikka Tesla China ei vastaa näihin raportteihin, ajoneuvojen rekisteröinnit ja vienti vähenivät viime vuoteen verrattuna.

Tesla: Q3: Tuotantopyrkimysten lisääminen

Tesla näyttää keskittyvän autotuotannon ja toimitusten lisäämiseen vuoden loppuun mennessä. Elon Musk ilmaisi olevansa optimistinen sen suhteen, että tämän vuoden ajoneuvomyynti ylittää viime vuoden myynnin. Giga Shanghain olisi toimittava täydellä teholla tämän tavoitteen saavuttamiseksi, minkä väitetään olevan totta.

Vierailun aikana Teslan varatoimitusjohtaja Grace Tao antoi päivityksen Shanghain megatehtaasta. Sina Finance Newsin mukaan megatehtaan on määrä valmistua vuoteen 2025 mennessä. Tehtaassa tullaan valmistamaan Megapackia, Teslan lippulaivaa energiatuotetta sähköverkon laajuiseen varastointiin, mikä vakiinnuttaa Teslan tulon energiaratkaisuihin.

Korkea automaatiotaso

Giga Shanghaissa toimitaan merkittävällä automaatioasteella. Jiemian Newsin toimittajat, jotka tutkivat tehdasta, huomasivat automatisoidun teknologian huomattavan käytön. Yleiskokoonpanossa on päällekkäisiä valmistusalueita ja toisiinsa kytkettyjä työpajoja, mikä mahdollistaa loppuosien tehokkaan liikkumisen. Tehtaan kokonaisautomaatioaste on 95 prosenttia, ja hitsausosasto on lähes täysin automatisoitu.

Shanghain megatehdas on Teslalle tärkeä virstanpylväs energiavarastointiratkaisujensa kasvattamisessa maailmanlaajuisesti. Tehtaan tuotannon on määrä alkaa vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, ja se lisää huomattavasti Teslan kapasiteettia Megapackien valmistuksessa, mikä vahvistaa yhtiön asemaa kestävän energian alalla. Laitoksen lähestyessä valmistumistaan Tesla jatkaa osoitusta nopeasta rakennustaidostaan ja omistautumisestaan maailmanlaajuisten energiatarpeiden täyttämiseen. Tämä hanke vahvistaa Teslan asemaa Kiinassa ja luo uuden standardin yhtiön maailmanlaajuisille energiavarastointitavoitteille.

Vastaa