Social Media
Light
Dark

Teslan langattoman latauksen patentti paljastettiin

Tesla Wireless Charging Patent Unveiled

Tesla luo seuraavan sukupolven sähköautoteknologiaa langattomalla kotilatausasemallaan. Tämä innovaatio on yhdenmukainen Teslan autonomista ajamista koskevan vision kanssa, ja se tekee lataamisesta entistä kätevämpää ja vapaampaa tuleville Teslan omistajille. Perinteisesti sähköauton lataaminen ei ollut vaikeaa, vaan se vaati vain auton kytkemistä pistorasiaan. Kun ajoneuvoista tulee kuitenkin itseohjautuvia, odotetaan, että ne pystyvät lataamaan ilman ihmisen puuttumista asiaan. Tässä kohtaa Teslan langaton latausjärjestelmä astuu kuvaan.

Langattoman latauksen haasteiden voittaminen

Tehokkuus on aina ollut langattoman lataustekniikan suuri haaste. Historiallisesti langaton lataus on ollut tehottomampaa kuin tavallinen kaapelilataus, koska tiedonsiirron aikana on ollut energiahäviöitä. Viimeaikaiset edistysaskeleet, erityisesti magneettiresonanssitekniikassa, ovat kuitenkin kaventaneet eroa. Näiden uusien tekniikoiden mukaan tehokkuus on noin 95 prosenttia, mikä on verrattavissa kaapelilataukseen. Tämä edistysaskel on ratkaisevan tärkeä, koska se poistaa yhden perusesteistä, jotka ovat estäneet langattoman latauksen yleistymisen.

Robottikädestä langattomiin tyynyihin

Itsestään ajavan teknologian kehittämisen alkuaikoina Tesla työskenteli ratkaisun parissa, jossa latausprosessi hoidettiin robottikäsivarren avulla. Tätä “käärmelaturia”, kuten sitä kutsuttiin hellästi, oli tarkoitus kytkeä latausjohto fyysisesti auton pistorasiaan ilman ihmisen vuorovaikutusta. Vaikka robottikäsi oli kekseliäs, sillä oli kuitenkin tietyt rajoitukset. Se oli mekaaninen ratkaisu, jossa oli liikkuvia osia ja joka edellytti auton ja laturin tarkkaa kohdistamista. Tämä järjestelmä saattaa olla altis kulumiselle ja toimintahäiriöille, ja sen skaalautuminen eri tilanteisiin tai malleihin voi olla vaikeaa.

Langattomat tyynyt tarjoavat sujuvan käyttökokemuksen. Ajoneuvo on pysäköitävä tiettyyn paikkaan, ja lataus alkaa automaattisesti. Se on erityisen hyödyllistä itsestään ajaville ajoneuvoille, jotka voivat ajaa latausalustalle ja aloittaa latauksen ilman ihmisen toimenpiteitä.

Langattoman latausalustan tyylikäs, matalaprofiilinen muoto voi olla visuaalisesti houkuttelevampi ja vähemmän invasiivinen kuin robottikäsi.

Uudet patenttihakemukset: Teslan langattoman latausteknologian näkymä

Viimeaikaiset patenttihakemukset tukevat Teslan sitoutumista langattomaan latausteknologiaan. Maailmanlaajuisten patenttiviranomaisten mukaan Tesla on saanut neljä uutta langattoman latauksen patenttia:

Oikosuljinkytkin maavuotovirran vähentämiseksi induktiivisessa latauksessa: Tämä keksintö käsittelee turvallisuusongelmia vähentämällä induktiivisissa latausjärjestelmissä suurena ongelmana esiintyvää maavuotoa.

Lämpötila-anturit ja sovellukset langattomassa latauksessa: Tässä keksinnössä keskitytään langattoman latausjärjestelmän lämpötilan säätöön turvallisen ja tehokkaan käytön varmistamiseksi.

Langattoman latauspiirin topologia ja siihen liittyvät valmistusmenetelmät: Tässä patentissa kuvataan langattoman latauspiirin suunnittelua ja valmistusmenetelmiä tehokkuuden lisäämiseksi ja kustannusten alentamiseksi.

Parametrien estimointi langatonta latausta varten: Tässä patentissa kuvataan langattoman latausjärjestelmän parametrien arviointia ja muuttamista suorituskyvyn ja luotettavuuden parantamiseksi.

Nämä patentit määrittelevät Teslan perusteellisen strategian langattoman latauksen teknisten ongelmien ratkaisemiseksi ja tasoittavat tietä sen laajalle käyttöönotolle sähköajoneuvoissa.

Teslan langattoman latausteknologian julkistusajankohta ei ole tiedossa, mutta on odotettavissa, että se esitellään Teslan seuraavassa Robotaxi-tapahtumassa . Langaton lataus liittyy vahvasti autonomisten autojen teknologiaan. Siksi sen julkistaminen tällaisessa tapahtumassa olisi tarkoituksenmukaista.

Tesla pidentää sähköautojen mahdollisuuksien rajoja tekemällä lataamisesta yksinkertaista ja täysin automatisoitua. Kun yritys jalostaa tätä teknologiaa, ajamisen ja lataamisen tulevaisuus näyttää entistä automatisoidummalta ja tehokkaammalta.

Vastaa