Social Media
Light
Dark

Tesla esittelee oikeastaan Smart Summon -auton

Tesla Unveils Actually Smart Summon

Tesla on vihdoin julkaissut kauan odotetun toiminnon nimeltä Smart Summon (ASS). Tätä toimintoa on kehitetty jo vuosia, ja se lupaa uudenlaista helppoutta Teslan omistajille. Teslan viimeisin ohjelmistopäivitys sisältää myös lisävaihtoehdon nimeltä Dumb Summon.

ASS:n kehittäminen on ollut pitkä prosessi. Sen piti alun perin tulla markkinoille vuonna 2022, mutta sitä on lykätty useita kertoja. Toimitusjohtaja Elon Musk on maininnut useita julkaisupäiviä, mutta ominaisuus on ilmestynyt vasta nyt. Epäonnistumisista huolimatta ASS:n käyttöönotto on merkittävä virstanpylväs Teslan autonomisessa ajamisessa.

Mikä on Smart Summon?

Summon hyödyntää tehokasta tekoälyä ja Teslan visioon perustuvaa teknologiaa. Tämä teknologia käyttää kameroita, antureita ja kehittyneitä algoritmeja auton automaattiseen navigointiin. Kun otat ominaisuuden käyttöön Tesla-sovelluksen kautta, auton kamerat antavat reaaliaikaista dataa, jonka avulla auto voi kartoittaa ympäristöään. Uuden 2024.27.20-ohjelmistopäivityksen käyttöönoton yhteydessä Tesla on ottanut käyttöön “Actually Smart Summon” -ominaisuuden ja esittänyt sen yksityiskohtaisesti julkaisutiedotteessa:

Määränpään asettaminen

Jos haluat käyttää ASS:ää, käynnistä Tesla-sovellus ja valitse määränpää, joka on kohtuullisen matkan päässä ajoneuvon nykyisestä sijainnista. Tämä voi olla esimerkiksi suoraan ruokakaupan edessä, ravintolan reunalla tai missä tahansa muualla, missä haluat auton tapaavan sinut. Kun määränpää on valittu, auto aloittaa matkansa ja arvioi ympäristöään välttääkseen esteet, kuten muut ajoneuvot, jalankulkijat ja reunakivet.

Teknologian tarkoituksena on hallita monimutkaisia pysäköintialueiden olosuhteita, kuten ahtaita tiloja ja suurta liikennemäärää. Auto tekee päätöksiä lennossa ja muuttaa reittiään varmistaakseen, että se saapuu turvallisesti haluttuun paikkaan.

Turvatoimenpiteet ja rajoitukset

ASS-ominaisuus sisältää useita turvallisuuskerroksia. Se on asetettu toimimaan alhaisilla nopeuksilla, jotta vaarat ruuhkaisilla alueilla vähenevät. Tesla huomauttaa lisäksi, että tätä ominaisuutta tulisi käyttää vain parkkipaikoilla tai ajoväylillä, joissa on suhteellisen vakaat olosuhteet. Korkeasta autonomian tasosta huolimatta kuljettaja on edelleen vastuussa auton turvallisuudesta, ja hänen on jatkuvasti seurattava sen käyttäytymistä.

Dumb Summon: Yksinkertaisempi vaihtoehto

ASS:n ohella Tesla on esitellyt Dumb Summonin. Tämä toiminto on paljon yksinkertaisempi. Sen avulla kuluttajat voivat siirtää Teslaansa eteenpäin tai taaksepäin sovelluksen kautta. Vaikka se ei tarjoa samanlaista autonomiaa kuin ASS, se on tehokas väline, jolla voi tehdä pieniä muutoksia auton sijaintiin.

Kummankin ominaisuuden käyttäminen on yksinkertaista. Avaa Tesla-sovellus, valitse Summon-vaihtoehto ja noudata näytön ohjeita. Saat suoran lähetyksen autosi kameroista, jolloin voit seurata auton ympäristöä. Voit ohjata auton paikallesi tai toiseen lähellä olevaan paikkaan.

Saatavuus ja tulevat päivitykset

Smart Summon on käytettävissä vain Tesla-autoissa, joissa on Hardware 4. Ei ole ilmoitettu, milloin tai onko tämä ominaisuus saatavilla laitteistolla 3 varustettuihin ajoneuvoihin. Se on kuitenkin todennäköisesti saatavilla tulevina viikkoina, sillä aiemmat päivitykset saatiin vähitellen saataville aiempiin laitteistoversioihin.

Smart Summon ja Dumb Summon ovat tärkeitä edistysaskeleita Teslan teknologiassa. ASS tarjoaa lähes ihmeellistä mukavuutta, kun taas Dumb Summon on yksinkertainen mutta tehokas tapa hallita autoa etänä. Näiden ominaisuuksien avulla Tesla jatkaa itseohjautuvien ajoneuvojen mahdollisuuksien rajojen pidentämistä.

Vastaa