Social Media
Light
Dark

Tesla Superchargerin jatkojohtojen turvallisuusriskit korostuvat

Tesla Supercharger Extension Cords Safety Risks Highlighted

Teslan Supercharger-jatkojohto on viime aikoina saanut huomiota mahdollisena ratkaisuna muiden kuin Teslan sähköautojen latausporttien sijaintiin. Teslan Supercharger-verkoston laajentuessa koskemaan muita sähköautoja vaihtelut porttien sijainnissa ovat aiheuttaneet pysäköintiongelmia. Jotkut suosittelevat jatkojohtojen käyttöä ratkaisuksi, mutta Teslan pääinsinööri Wes Morrill on ilmaissut suurta huolta tähän lähestymistapaan liittyvistä turvallisuuskysymyksistä.

Miksi Superchargerin jatkojohtoja harkitaan?

Teslan Supercharger-verkon laajentaminen muihin kuin Teslan sähköautoihin aiheutti odottamattoman haasteen. Monissa sähköautoissa on latausportit eri paikoissa, toisin kuin Teslan ajoneuvoissa, joissa yksi portti on kuljettajan puolella takana. Tämä aiheuttaa ongelmallisia pysäköintitilanteita, joissa muut kuin Teslan sähköautot käyttävät usein kahta latauspaikkaa.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi jotkut harrastajat suosittelevat jatkojohtojen käyttöä. Näiden johtojen avulla muut kuin Tesla EV:t voivat lähestyä Superchargeria helpommin ilman hankalaa pysäköintiä.

Teslan johtavan insinöörin esiin nostamat turvallisuusongelmat

Teslan Cybertruckin pääinsinööri Wes Morrill on varoittanut jatkojohtojen käyttämisestä Superchargereissa. Hän totesi, että North American Charging Standard (NACS) -jatkojohdoissa on useita vaaroja. Morrill sanoo, että nämä liitännät voivat aiheuttaa ylikuumenemista ja oikosulkuja tasavirtalähteessä.

Morrill totesi nähneensä lukuisia tilanteita, joissa jatkojohdot aiheuttivat kaapeleiden ylikuumenemisen, mikä johti haitallisiin olosuhteisiin. Näin tapahtuu, koska jatkojohto kytkee pois päältä Supercharger-kaapeleihin sisäänrakennetun turvatoiminnon, joka havaitsee lämpötilan ja vähentää tehoa tarpeen mukaan. Hän sanoi:

Jatkojohdon käyttämistä ahtimessa (tai missä tahansa tasavirtalatausasemassa, jossa on nestejäähdytteinen kaapeli). Olen nähnyt useita tapauksia, joissa kaapeli ylikuumeni ja oikosulki DC /-.

Lämpötilan hallinnan menettämisen vaikutus

Laturikaapeleiden tärkein turvallisuusnäkökohta on niiden kyky havaita lämpötila. Kun johdot ylikuumenevat, Supercharger katkaisee virran vahingoittumisen tai onnettomuuksien välttämiseksi. Tämä lämpötilanvalvontamenetelmä ei kuitenkaan toimi jatkojohdoissa.

Morrillin mukaan jatkojohdon lisääminen lisää lämmön määrää ja liitoskohtien määrää, jolloin ylikuumeneminen on todennäköisempää. Jatkojohdon lämpötilan hallinta on käytännössä mahdotonta ilman nestejäähdytystä, jota hyödynnetään tavallisissa Supercharger-kaapeleissa.

“Kahvassa on lämpötilamittaus, ja ahtimen tehonlasku perustuu tuohon lämpötilaan. Jatkojohdon kanssa tämä turvallisuus poistuu. Sen lisäksi lisätään ylimääräinen liitos, joka tuottaa lämpöä, mikä pahentaa tilannetta”, Morrill totesi X:ssä julkaistussa viestissä.

Teslan lähestymistapa latauksen turvallisuuteen

Tesla on aina asettanut ajoneuvojensa ja latausinfrastruktuuriensa turvallisuuden etusijalle. Tämän vuoksi yritys on aiemmin varoittanut käyttämästä joitakin vakiomenetelmiä lataustehon muuttamiseksi. Tesla on esimerkiksi kehottanut kuljettajia olemaan käyttämättä märkää pyyhettä NACS-kahvan päällä saadakseen lisää virtaa ajoneuvoon, mikä voi aiheuttaa ylikuumenemista. Yhtiön insinöörit kehittävät Supercharger-järjestelmän jokaisen komponentin, myös johdon pituuden, varmistaakseen maksimaalisen turvallisuuden ja luotettavuuden. Johdon pidentäminen jälkimarkkinoilla myytävällä jatkojohdolla voi vaarantaa tämän suunnittelun ja aiheuttaa uusia vaaroja.

Supercharger-kaapeleiden tulevaisuus

Tesla työstää parhaillaan pidempiä johtoja Supercharger V4 -latauslaitteen pysäytystä varten. Nämä pidemmät johdot ratkaisisivat muiden kuin Teslan EV:iden ongelman, jotka tarvitsevat lisää ulottuvuutta ilman jatkojohtoa. Suurin osa Supercharger-asemista käyttää kuitenkin edelleen V3-kioskeja, jotka eivät tarjoa tarkkaa joustavuutta kaapelin pituuteen.

Vaikka jatkojohdot voivat olla käytännöllinen ratkaisu muiden kuin Teslan EV:iden lataamiseen Superchargereilla, Teslan insinöörit tietävät mahdolliset turvallisuuskysymykset. Ylikuumeneminen, lämpötilan hallinnan menetys ja lämmön lisääminen liitoskohdissa tekevät näiden johtojen käytöstä suuren riskin. Tesla keskittyy rakentamaan turvallisia ja tehokkaita latausjärjestelmiä, minkä vuoksi jatkojohtojen käyttöä todennäköisesti lannistetaan.

Vastaa